Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Madziaaaa123077

Grzybica pochwy, przeniosła się ? Pomocy

Polecane posty

Gość Madziaaaa123077

Błagam o pomoc:( Tydzień temu ginekolog zdiagnozował u mnie grzybice pochwy. Od tego momentu przyjmuje leku doustne, dopochwowe oraz maść do smarowania zewnetrznego. Ale jest coraz gorzej :( po lekach czyje się bardzo słabo, mam silne migrenowe bóe głowy, dosłownie nic nie mogę zrobić. Czy to normalne ??odczuwam już dolegliwosci nie tylko w okolicach pochwy, ale znacznie dalej w stronę o***tu :( wiem ze tam napewno mogła się przenieść :( dziś również strasznie swędzi mnie nos, mam taka jakby krostkę w jeden przegrodzie, nie wiem czy była wcześniej ... czy tam tez grzybica mogła się przenieść ? Co o tym myślicie? Proszę o rady

Gość gość
Idź do ginekologa powinien zmienić ci leki skoro nie pomagają a ty bierzesz je już tydzień

Gość gość
Idź po nowe leki, aktualne masz ewidentnie źle dobrane. Kiedy ja chorowałam na grzybicę poprawa była zauważalna już po aplikacji pierwszej tabletki. Poza tym skutki uboczne w postaci migren również nie mogą mieć miejsca - to najważniejszy symptom, że leki są nie pod Twój organizm. Swoją drogą co Ci przepisał?

Gość Madziaaaaa12372
Przepisała dość standardowo jak na tego typu przypadek- fluconazole. Z tego co czytałam na forum większości kobiet właśnie ten lek jest przepisywany i pomaga ....

Gość gość
Mi nie pomógł. Wręcz przeciwnie - zaostrzyło się. Gyno femidazol był takim lekiem, po którym był efekt praktycznie od razu.

Gość Madziaaaaa12372
A długo brałaś fluconazole? Po 7 dniach z pewnością powinny być efekty prawda ? A tu coraz gorzej. Niby mam jeszcze tabletki na 7 dni no ale muszę iść do niej wcześniej...

Gość gość
przestań się rochac z kim popadnie

Gość gość
Spokojnie, byłaś u ginekologa, bierzesz leki więc będzie lepiej. Nie nakręcaj się że grzybica atakuje już całe Twoje ciało. Po skończonym leczeniu zadbaj o odbudowę mikroflory stosując np. dopochwowy probiotyk invag przez 7 dni, zawiera żywe szczepy lactobacillus, wyizolowane od polskich kobiet dzięki czemu skutecznie kolonizuje pochwę. Możesz również zrobić kontrolny posiew z pochwy aby mieć pewność że wszystko jest już okej.