Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

moje dziecko bardzo sie przeziebilo, jak mu pomóc?!

Polecane posty

Gość gość

witam moje 14m dziecko nagle się rozchorowalo, nie wiadomo skad od rana leci jej z nosa, zawsze jak zaczynalo sie przeziębienie to widziałam, ze ja łapie a tu tak nagle. w czasie dnia doszedł lekki kaszel i lapala się za ucho.. z nosa lecialo ciurkiem non stop , wieczorem jest już tragedia (jak dla mnie bo zawsze leczyłam ją sama i widziałam czy dajemy rade czy potrzebny lekarz) kaszel jest okropny, przykazdym polkneiciu śliny corka placze, ma zmieniony glos, jak kaszle to ma taki gruby jakby z daleka wydobywający się dźwięk. przy każdym kaszlnięciu dzieciak po prostu się rzuca, placze macha nogami, widać , ze bardzo ja boli gardło. nie wiem już jak jej pomóc, widze, ze konieczna jest wizyta u lekarza jutro, boje się nocy aż .. mam nadzieje, ze nie będzie potrzeba jechania do szpitala, panie które przeszły chorobę dziecka powiedzcie, lekarz pewnie zaleci antybiotyk, a do rana co robic, grzać jej pomieszczenie, czy chlodzic?? corka nie ma goraczki, widać , ze jest osłabiona, budzi się co chwila, co 10 min praktycznie.... dla mnie to pierwszy przypadek z tak ostrym choróbskiem...

Gość gość
Ostra infekcja wirusowa. Niech podnosi w rękach ciężarki po 2 kilogramy. Mi to zawsze pomaga :)

Gość gość
2346 głupia jestes

Gość gość
Angina wirusowa? Na pewno nawilżać powietrze i nie przegrzewać pomieszczenia. Podać paracetamol. Ból gardła złagodzą też lody jedzone dużymi kawałkami (zimno ograniczy też namnażanie sie drobnoustrojów).

Gość gość
A przepraszam, doczytałam, że dziecko ma 14 miesięcy a nie 24 jak wcześniej myślałam. To lody odpadają... stosujesz co można w tym wieku do łagodzenia stanów zapalnych gardła.

Gość gość
jak oddycha to takim innym grubym glosem, masakra!

Gość gość
Nie jestem lekarzem i ciężko stwierdzić co to się rozwija. To co ja stosuję i stosowałam mniej więcej jak moje dziecko miało 14 miesięcy. Do picia syrop z cebuli i czosnku z miodem. Moje dziecko miało już wcześniej podawany taki syrop i wiedziałam, że na nic nie jest uczulone. Na kaszel pomaga również syrop z ananasa własnej roboty. Na katar maść majerankowa. Jak ciężko oddychać to robię takie wywary: do garnka majeranek, tymianek i sól. Gotujesz to i wstawiasz do pokoju. Najlepiej kilka w pokoju żeby zapach był porządnie odczuwalny. Pilnować żeby dziecko nie wylało. Z innych rzeczy: stawiam bańki bezogniowe. W tym wieku stawiałam 1-2 bańki. Na katar u nas sprawdza się olejek np. Olbas Oil. 2 krople na ubranie.

Gość gość
I jeszcze jedno na gardło stosuję fiolet gencjanowy. Teraz jest to roztwór wodny. Patyczkiem delikatnie nakładasz fiolet na zmienione miejsca w tym wypadku gardło. Najlepiej jak najgłębiej. Niesmaczne. Dziecko najczęściej nie da sobie tak łatwo zaaplikować, ale u nas poprawa w ciągu prawie natychmiastowa.

Gość gość
Witamina C. i tyle , moje ma 3 lata i nie wie c to antybiotyk , i się nie dowie . pozdrawiam myślące matki!

Gość gość
A może ma zapalenie oskrzeli? Szybko radze do lekarza.

Gość gość
Zapalenie krtani zapewne :/

Gość gość
Może być zapalenie krtani, to jest BARDZO niebezpieczne, dziecko może się po prostu udusić, ataki następują w nocy!!! Pakuj dziecko do auta i jedź do szpitala, z tym nie ma żartów, a to jeszcze malutki dzieciaczek!