Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość adastarania

CZY ODSTAWIĆ DUPHASTON ?

Polecane posty

Gość adastarania

Witam dziewczynki. Staramy się z mężem o dziecko już 2 lata , bezskutecznie. Od 3 miesięcy zmieniłam lekarza. Okazało sie , że wszystkie wyniki w normie tylko był problem z progesteronem. Z tego powodu oraz że miałam nieregularne miesiączki zalecił branie duphastonu 16-25 dc, po którym dostawałam miesiączkę 30dc. Ostatni cykl brałam clo od 4 do 8 dc , 12 dc dostałam zastrzyk pregnyl. Lekarz kazał mi brać duphaston od 16 dc do dnia spodziewanej miesiaczki i jeśli miesiączka nie wystąpi zrobić test i wtedy albo odstawić albo brać dalej . I stąd moje pytanie : Czy biorąc duphaston do dnia spodziewanej miesiączki ja nie zahamuje jej? Bo zawsze po odstawieniu w 25 dc , pięć dni później dostawałam okres, a teraz jak nie odstawie to też ten okres dostane? Z góry dziękuje za odpowiedzi :)

Gość gość
Do dnia spodziewanej miesiączki czyli do 30 dc jakby u ciebie i wtedy chyba odstawić. Nie wiem czy dobrze zrozumiałam to

Gość gość
Ja brałam dufhaston od 16 do 26 dc i wtedy robilM test a potem brałam od 18 do 28 dc a potem inny lekarz zamów kazał brać od 16. Wyniki progesteronu miałam zawsze ok i miesiączki regularne ake miałam plamienia przed miesiączka zawsze i na to był dufhaston ale i tak miałam plamienie wiec odpuściłam i przestałam brać wsztstko i wzięłam sobie żelazo w jecn cyklu i zaszłam w ciąże od razu z tym ze po potwierdzeniu ciazy dufhaston i Luteinę brałam od razu i biorę nadal - 14 tc

Gość gość
Tak czy siak zadzwoń do lekarza żeby sobie nic nie pomylić skoro bierzesz tez inne rzeczy . Bo to inaczej wsztstko razem działa

Gość adasięstara
Właśnie dzwoniłam i go zrozumiałam w ten sposób, że duphaston mam brać do dnia miesiaczki i zrobić test, jak wyjdzie negatywny to go odstawić. Nie miał czasu za bardzo rozmawiać i tyle mi powiedział..

Gość gość
To ja tez tak robiłam wlasnie

Gość gość
Bierz do dnia spodziewanej @. W ten dzień zrobisz test. Jak wyjdzie negatywnie to odstawisz i w ciągu kilku dni dostaniesz okres. Może być tak, że lek zatrzyma Ci @ i cykl się wydłuży.

Gość ADASIESTARA
Dziękuje dziewczyny :) Trochę mi ulżyło , że nie tylko ja byłam w takiej sytuacji ;)