Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kto miał 3 CC?;)

Polecane posty

Gość gość

Czy 3 CC to już ryzyko?

Gość gość
ja miałam 4 i wszystko ok ale pomiedzy cc miałam kilkuletnie przerwy . niedawno spotkałam kobiete która miała 5 cc

Gość gość
Ja zaszlabym w ciążę kiedy dziecko miałoby 2 lata?

Gość gość
Jesli mozesz to poczekaj dłuzej . Ale wg mnie dwa lata jest ok .

Gość gość
własnie ... znajoma 2 cc i pod koniec ciazy miała problemy bo szwy jej sie rozchodziły i groziło peknieciem macicy . ale szybko zrobili cc i jest ok .

Gość gość
ja będę miała niedługo, mi po 2 cc lekarz odradzał ciążę, ale na razie jest ok. odczekałam 2 lata z kolejną ciążą.

Gość gość
najwiekszym zagrozeniem jest pelniecie macicy co czesto wiaze sie ze smiecia matki i dziecka . niestety . ale podczas sn tez moze sie zdarzyc :(

Gość gość
O ryzyku pęknięcia macicy mówi się najczęściej w przypadku kobiet, które są w kolejnej ciąży, a pierwszą zakończyły cesarskim cięciem. Zagrożenie jest tym większe, im krótszy jest czas między oba porodami. Poza tym czynnikiem sprzyjającym pęknięciu macicy jest również wiek kobiety – oraz liczba ciąż – w najtrudniejszej sytuacji są około 40-letnie wieloródki.

Gość gość
Ja będę miała drugie cc po równych 3 latach, lekarz mówi, że ok. Z tego co slyszałam, to często przy 3 cięciu podwiązują jajowody bo z każdą operacją wzrasta ryzyko pęknięcia macicy ale to zapewne zależy od lekarza.

Gość gość
Naprawdę? To jest legalne w ogóle? Ja chętnie bym z tego skorzystała po 3 dziecku. Mam już dwoje dzieci dwa lata różnicy wieku między nimi. Teraz córka ma rok i planowalabym kolejną ciążę za około półtora roku. Wydaje mi się że to bezpiecznie ale właśnie bałam się że 3 CC to ryzyko. Jestem młoda z wiekiem nie będzie problemu mam 25 lat.

Gość gość
Koleżance Pękła macica w 35tc, trzecia ciąża, 2 poprzednie cc. Dziecko bylo niedotlenione od zachłyśniecia krwią

Gość gość
W brzuchu zachlysnelo sie krwią?

Gość gość
W domu zaczęła odczuwać straszne boleści i krwawic, karetka i od razu na stół. Nie wiem w którym momencie się zachlysnelo, musieli je reanimowac

Gość gość
Jak leżałam w szpitalu pod koniec ciąży była również kobieta która była przed 5 CC było wszystko ok ;)

Gość gość
Ja miałam 3 cc, każda po 2 latach przerwy. Wszystko ok.

Gość Mamusiaporazdrugi
Ja mialam cc 5 lat temu i teraz jestem w ciazy blizniaczej i lekarz juz sie martwi zeby sie nie rozchodzila i bylo ok. Kazal mnie na biezaco mowic o kazdym bolu w okolicy blizny. Narazie to 16 tydz ale ja tez sie o to martwie ale lekarz mowi ze moze tak byc ze bedzie sie rozchodzic ale nie musi ze do konca ciazy bedzie taka jak byla. Ma na biezaca ja kontrolowac****ewnie jak bedzie z nia zle to mnie poloza do szpitala ale jestem dobrej mysli. Ale znam kobiete ktora miala 3 cc rok po roku i jeszcze po 2 tyg od jednego cc wdalo sie zakazenie i znowu ja cieli :-/ zyje twarda babeczka nigdy nie miala problemu z blizna a chlopaki wszystkie duze rodzila.

Gość gość
Mojego męża bratowa ma córkę 2 letnia i półroczne bliźniaczki drugie CC miała w 37 tyg dziewczynki ważyły po 2.5kg . W Wszystko ok. Od zawsze miała kłopoty z kręgosłupem i z tym miała troche większy problem ale doszła do siebie

Gość Mamusiaporazdrugi
Gosc 13.20 pocieszylas mnie, a czy w 37 tyg samo sie zaczelo czy juz zaplanowali ta cesarke?

Gość gość
W pierwszej ciąży miała problemy z nerkami (białko w moczu) i zrobili jej CC więc w drugiej ciąży z góry miała planowane CC ;)

Gość Mamusiaporazdrugi
Gosc wyzej: chodzilo mi czy akcja porodowa zaczela sie sama czy poprostu lekarze stwierdzili ze juz czas :-)? Ja sie boje tego ze te moj***abelki za wczesnie urodze :-)

Gość gość
Lekarze uznali, że już czas. Ciąża mnoga to zawsze podwyższone ryzyko. Bądź dobrej myśli ;)