Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Poronienie

Polecane posty

Gość gość

Część dziewczyny, 28 grudnia poronilam ciążę( powinnam być w 10 tygodniu gdy jechałam na SOR a okazało się ze płód obumarl w 7 tygodniu :( poronilam przez indukcje farmakologiczna że szpitala wypisali mnie z 15 mm skrzepem powiedzieli mi że zejdzie samo. Kilka dni temu przytulalam się z narzeczonym i mam do was pytanie, jeżeli bym zaszła w ciążę mimo że coś tam nadal może być czy może to być niebezpieczne? :(

Gość gość
A nie zalecali wam wstrzymania się póki co ze współżyciem? Do pierwszego okresu?

Gość gość
Nikt mi nic na ten temat nie mówił, mówili żeby poczekać z ciążą na miesiączka ale nie z seksem.

Gość gość
Poczekać z ciążą, czyli ze staraniami. Logiczne, że wszystko musi się najpierw oczyścić.

Gość gość
A może lepiej dać sobie spokój z kolejnymi pasożytami?

Gość gość
Według mnie nie ma problemu i nie powinno się nic dziać nawet jeżeli zajdziesz!

Po poronieniu lekarz powinien Cię zbadać, czy poroniłaś cały materiał. W razie konieczności zrobić łyżeczkowanie. Łyżeczkowanie po poronieniu polega na usunięciu pozostałości z macicy – zwykle w znieczuleniu. Zabieg jest szybki, najczęściej nie wywołuje żadnych komplikacji i nie wymaga pozostania w szpitalu. Jego przeprowadzenie minimalizuje ryzyko wdania się zakażenia czy wykrwawienia. Nie zawsze jednak jest konieczne, np. często nie przeprowadza się go przy poronieniu wczesnym. poronilam.pl/badania-po-poronieniach/lyzeczkowanie-po-poronieniu/