Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dziwna czarna kropka na palcu

Polecane posty

Gość gość

na malym palcu w okolicy zgiecia (strona wewnetrzna dloni) pojawila mi sie czarna kropeczka(moze ciemno brazowa ciezko okreslic kolor) srednica ok 1 mm. nie pamietam abym sie tam skaleczyla czy czyms uklula. oczywiscie juz panikuje,ze to czerniak. z nerwow rozbola mnie brzuch:-(

Gość gość
To tatuaż więzienny dla wlamywczy i kieszonkowcow.

Gość gość
ja umieram ze strachu a ktos sie dobrze bawi:-(

Gość gość
czy to moze byc maly krwiak?

Gość gość
kropka jeszcze jest i nadal sie martwię:-(

Gość gość
To się nie martw tylko z*********j do lekarza. Czerniak to dosłownie epidemia wśród nowotworów. Nie strasze,jestem w temacie onkologicznym na bieżąco,lepiej sprawdzić póki wcześnie.

Gość gość
do dermatologa nie dostane sie wczesniej niz za tydzien. do tego czasu zwariuje chyba. http://medyczka.pl/krwiak-na-palcu-47720 wyglada to mniej wiecej tak jak na tym zdjeciu tylko na malym palcu w zgieciu

Gość gość
Wiesz,trudno coś powiedzieć. Ja ci życzę żeby to był zwykły krwiaczek ale trzeba sprawdzić. Tydzień to nie tak długo,jakoś musisz wytrzymać.

Gość gość
moze mial ktos cos podobnego?

Gość gość
Nie dopytuj bo tylko się będziesz niepotrzebnie nakręcac. Możesz jutro np.isc do rodzinnego,jeśli będzie podejrzenie czerniaka z pewnością da skierowanie do onkologa jeśli nie to skieruje cie do dermatologa i tyle.

Gość gość
piszę,ze do lekarza moge isc dopiero za tydzien. nie sadze zreszta zeby rodzinny golym okiem stwierdzil co to jest. dodam ze pojawilo sie z dnia na dzien. w ubiegly piatek zobaczylam to rano w pracy. w czwartek wieczorem nie mialam tego, kremowalam dlonie to bym zauwazyla.

Gość gość
Żaden lekarz gołym okiem nie powie że to akurat czerniak,ale wiem że samo stwierdzenie,, nie sądzę żeby to było coś groźnego"z pewnością uspokoiło by cie do czasu wykonania np.biopsji. Zdaje sobie sprawę jaki odczuwasz niepokój dlatego podsuwam Ci optymalne rozwiązanie na już.

Gość gość
w tym tygodniu nie moge isc do zadnego lekarza. zreszta znaac mego lekarza rodzinnego to nie bedzie wizial podstaw do wizyty u drmatologa i bedzie kazal obserwowac tę kropke. dlatego chce isc od razu do dermatologa.

Gość gość
No to musisz wytrzymać te parę dni,nie zaprzeczaj się niepotrzebnie,przypomnij sobie może czy wcześniej nie przyszczypnelas sobie tego miejsca na palcu. To mogło być dużo wcześniej zanim zauważyłaś zmianę,może się zakłulas i nie pamiętasz? Często zapominamy o takich drobiazgach,dopiero cofnięcie się pamięcią daleko do tyłu wyjaśnia cała zagadkę.

Gość gość
Przestań się nakręcac. Mi z takiej kropeczki zrobil sie pieprzyk na palcu. Zwykly.

Gość gość
w czwartek czyli dzien wczesniej jak to zauwazylam odkurzalam mieszkanie i co chwile zsuwala mi sie ta rura od odkurzacza(cos sie w niej popsulo i mimo tego ze ustawi sie ja na pewna dlugosc to ona sie sama skraca) i mysle ze wtedy moglo dojsc do uszczypniecia , ale nie pamietam tego. jestem straszna panikara i martiwie sie bardzo a przez te kilka dni chyba zwariuje:-(

Gość gość
mam pieprzyki na ciele ale nie widzialam u niogo pieprzykow na wewnetrznej stronie dloni i to takich co tak od razu wyskoczyly i sa od razu ciemnobrązowe prawie az czarne