Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamana8989

brac mieszkanie za odstepne czy nie???

Polecane posty

Gość zalamana8989

mam problem. mieszkam teraz z narzeczonym w kamienicy z jego ojcem. za pol roku bedzie slub . chcemy sie wyprowadzic ale na pewno nie chcemy juz mieszkania wynajmowac, jesli chodzi o kredyt hipoteczny troche sie boje brac na tyle lat mieszkanie .....( tym bardziej ze teretycznie mamy przepisane mieszkanie jedno na jarka ale no wiaodmo ze jego dziadek mimo 83 lat moze zyc dobre jeszcze z 10) zastanawiajalam sie nad mieszkaniem za odstepne.... ale slysze od niektorych osob ze wloze 20 tysiecy w mieszkanie a dostaje tylko meldunek. jeszcze jak sie np wyprowadze z tego mieszkania to nikt mi tych 20.000 nie odda, a pozatym zazwuyczaj sa to kamienice gdzie albo trzeba w piecu palic, albo ogrzewanie elektryczne lub gazowe.... nie wiem co robic... a nie chce mieszkac juz z ojcem narzeczonego...co robic?

Gość gość
Ja szukam mieszkania za odstepne tylko niewiem jak sie do tego zabrac bo wiadomo ze to nielegalne. Lepiej miec w kamienicy z piecem niz zadne lub kredyt na 20 lat.

Gość gość
Wy nie macie pojęcia, o czym piszecie. Mieszkanie komunalne jest przyznawane głównemu najemcy na podstawie umowy najmu. Jak z niego zrezygnuje, to GMINA wybierze następnego najemcę, a nie były najemca. A jak NIELEGALNIE podnajmie wam swoje komunalne mieszkanie, to wystarczy jeden donos, by mu mieszkanie odebrali, a was na ulicę wywalili.

Gość gość
14:25 mieszkania za odstepne wynajmuje sie przede wszystkim od wlascicieli. To o czym Ty piszesz to b.maly procent tego typu mieszkan i faktycznie tylko osiol by na to poszedl. Znam osobiacie 2 osoby wynajmujace od wlascicieli mieszkania za odstepnw od lat i o dziwo wlasciciele sa uczciwi, nie wypowiedziano im umow, a kwoty zainwestowane w odstepne zwrocily sie juz dawno w malutkim czynszu. Pisze o Lodzi.

Gość gość
A może jednak spróbujcie wziąć kredyt w jakiejś korzystnej ofercie, u zaufanego dewelopera? Ja brałam kredyt dzięki http://www.mpddeweloper.pl/ i bez problemu dostałam świetne mieszkanie.

Gość gość
Dążyłabym do oddzielnego mieszkania.