Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Skąd młodzi ludzie mają tyle pieniędzy?

Polecane posty

Gość gość

Stałam dzisiaj w sklepie w kolejce. Przy kasie stało młode małżeństwo(chyba) z wózkiem z małym dzieckiem ( już takim siedzącym) . To co oni kupowali mnie zaskoczyło. Ser feta,oryginalne pampersy, mleko Nan, oliwe z oliwek,dużo warzyw takich jak brokuły,seler,szpinak,papryka itp. Jakieś dziwne owoce typu awokado.Wode żywiec. Szynke za 30 zł za kg. Jakieś inne wędliny,krewetki. I takie inne drogie rzeczy. Mieli góra On -25 lat,ona na pewno młodsza tak do 23 lat. Skąd Ci mlodzi maja tyle pieniędzy? Przy kasie zapłacili ponad 400 zl. Przecież to nawet studiów nie pokonczyło, pracy w Polsce też nie ma normalnej dobrze płatnej dla takich mlodych ludzi. Jestem w szoku.

Gość gość
Od rodzicow, dziadkow, bogatych wujkow ze Stanow..

Gość gość
Moj kolega ma gimnazjum zarabia 4000 jako robol w fabryce

Gość gość
Prowo.

Gość gość
16:46 Moze i tak, ale co z tego jak pewnie tyra po 12 h na akord i w wieku 40 lat bedzie mial zdarte rece, a twarz jak sliwka?

Gość gość
A może po prostu młodo wyglądają. Pozory często mylą.

Gość gość
A przepraszam bardzo ser feta czy brokuly to jakis luksus ?

Gość gość
Z pracy moja droga,z pracy. Ja aktualnie mam 23 lata,jestem na I roku magisterki,mam pol rocznego synka i zarabiam średnio 4tys- w domu,prowadzę księgowość sporej firmy plus oczywiście mam macierzyński.

Gość gość
Ja zarabiam 100.000 miesiecznie i mam 18 lat :D

Gość gość
Po prostu pracują. Ja mam 7 miesięcznego synka. Mój mąż zarabia 4 tys miesięcznie. Ja jak na razie jestem na macierzyńskim.

Gość gość
oj moze młodo wyglądali, ja w wieku 30 lat jak byłam na macierzyńskim ktoś zapukał do drzwi i zapytał czy zastał rodzicow:D

Gość gość
rozumiem Autorko o czym mówisz- jak się z ludźmi gada to wszyscy płacza ze zarabiają grosze, ok. 2 tys i w ogóle jakie to w Polsce dziadostwo a wystarczy spojrzeć jakie auta jeżdżą po ulicach i wejść do pierwszej lepszej galerii handlowej- ludziska aż się uginają od toreb

Gość gość
cudów tam nie wyczytałam z tej listy co podałaś a jestem biedna jak mysz kościelna

Gość gość
Bylo podejść, zapytać skąd macie tyle pieniędzy.

Gość gość
w korporacji, gdzie pracuję, zatrudniani są rownież studenci, którzy na rekę dostają może koło 3 tys, tak wiec nie każdy młody jest biedny....

Gość gość
ja mam 27 a wyglądam na 20. Pozory mylą, a kase mogą miec od rodziców

Gość gość
eeee przepraszam bardzo a co w tych zakupach takiego super drogiego ? przecież to sa normalne produkty . Pracuje w markecie i mamy klientów którzy za zakupy tylko spożywcze płaca 1200 -1500 zł . No ale fakt wszystko jest z górnej półki .

Gość gość
no własnie ta lista to nie rarytasy, moze dla biednych studentow tak, ale skoro to małzenstwo i oboje zarabiają to normalne produkty

Gość gość
pieniądze w młodym wieku można mieć z : - pracy (400 zł za zakupy w markecie np. tygodniowe, to nic dziwnego, zwłaszcza, że była w tym chemia i pieluchy - pracy u rodziców (czyli tzw. kieszonkowe za nic, lub normalna pensja za pracę na 1/4 etatu :P) - spadku - darowizny - działalności przestępczej itp. x gość 17:05 ciekawa jestem jaka firma pozwoliłaby komuś bez uprawnień i bez wykształcenia prowadzić swoją księgowość?

Gość gość
17:21 no tak, bo przecież w wieku 30 lat mogłaś wyglądać na 14 :D po prostu byłas nieumalowana, ubrana byle jak, pewnie miałaś podkrążone rozbiegane oczy, to wzięli cię za jakaś niedorozwiniętą (dlatego zapytali o rodziców - w sensie o kogoś normalnego), a nie młodą.

Gość gość
Hm pracują. Znam ludzi obydwoje mając 27 lat mieli 2 mieszkania w Warszawie obydwa odziedziczone zarabiali niedużo bo jedno 2 tys drugie 3 z wynajmu mieszkań mieli 5 ... Mieszkali z dziadkami żeby przy dziecku pomagali.

Gość gość
W moich stronach sporo ludzi kasę zarobilo za granicą do tego dostali np.dzialje budowlana. Mam też kilku takich znajomych gdzie od rodziców dostali parę hektarów w atrakcyjnym miejscu przerobił na działki budowlane i poszły za gruba kasę za którą oni po budowali domy samochody i żyją jak pany

Gość gość
A co jest drogiego z wymienionych rzeczy? Ja praktycznie codziennie kupuje fete czy warzywa takie jak wymieniłaś. To nie są żadne rarytasy. Mój mąż zarabia 3,5 tys ,ja mam 1 tys macierzyńskiego. Nie mamy żadnych zasilków typu 500+ czy rodzinne.

Gość gość
My mamy dwoje dzieci, mamy po 30lat. Pracujemy i bierzemy 500+. Raz w tygodniu robimy zakupy za 400zl. Nic w tym dziwnego. 4tyg razy 400zl =1600zl czyli polowa z jednej wyplaty. Nie jest zle . w tym oczywiscie cala chemia i wszystko dla dzieci.

Gość gość
zakupy z chemią są drogie a pieluchy to już w ogóle ale jak wydają tygodniowo powiedzmy 200-250 (bez chemii i pieluch) na samo żarcie to norma nawet powiedziałabym że mało jaka na 3 osoby,

Gość gość
Pewnie ze tak. Moja tesciowa robi zakupy raz na miesiac i jak wyda 120zl to dla niej szok jakie wszystko drogie:) jak by wiedziala ze my wydajemy 400na tydzien to by zeszla na zawal. Wiec mysle ze autorka tego tematu ma rozumowanie mojej tesciowej. Po cholere sie zastanawiac z kad mlodzi ludzie maja pieniadze. Chyba dobrze ze maja i sobie radza:) gorzej by bylo jak by same browary kupowali .

Gość gość
ja mam 32 lata i na tyle raczej wyglądam, ale jeszcze ze 3 lata temu ludzie nie dawali mi więcej jak 22-23lata... a w zakupach które wymienilas nie widzę nic nadzwyczajnego.

Gość gość
Taaa. Stala autorka z zakupami i sie zastanawiala z kad tyle kasy maja. Nie wytrzymala i opisala swa historie na kafe. "No bo jak to? W polsce sie nie robi zakupow za tyle? Hmmm ciekawe jak oni to robia ze ich stac na szpinak???"

Gość kasica lisica
Ja mam 26 lat, jestem teraz w ciąży na l4 - 1700 na rękę. Mamy synka 4 lata, mój mąż ma 27 lat i zarabia około 5,5 tys. Miesięcznie mamy średnio około 7 tys. Mieszkamy w małej biednej wiosce, więc jak na naszą okolicę to mamy dużo. Dorobiliśmy się fajnego auta, i w sklepach też nie szukam najtańszych rzeczy, chodzimy dobrze ubrani, może nie markowo, ale porządnie, mieszkanie stylowo urządzone itp. A ludzie myślą właśnie tak jak Wy tutaj - odziedziczyli, od wujka, od rodziców. A nikomu nie przyjdzie do głowy, że z ciężkiej pracy ludzie mają pieniądze. Nikt nie pomyśli, że mój mąż np. dziś wyjechał do pracy o 16.30, a wróci jutro o 7 rano. I tak 3 dni pod rząd, później 2 dni wolnego i 5 dni pod rząd od 4 rano do 15. Pracuje właśnie w fabryce, fizycznie, i urabia się po pachy, bo jest odpowiedzialnym mężem i ojcem, założył rodzinę i nie wyobraża sobie inaczej. Ale i tak wszyscy myślą, że z nieba spadło....

Gość gość
Ja mam 2500 i też kupuję fetę i czasem krewetki :D do tego mam iPhone i iPada.