Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bierny narzeczony

Polecane posty

Gość gość

Witam, Mam mały problem,albo w sumie już sama nie wiem czy to problem czy tylko moje urojenie...Może jednak zacznijmy po kolei... Za 4 miesiące bierzemy ślub z moim narzeczonymi i w ostatnim czasie zaczęłam mieć (i w sumie dalej mam) wątpliwości z powodu jego małego braku zaangażowania w tą uroczystość... Ja popadłam już przyznam sama troszeczkę w szał (gadam o ślubie codzienne, o zaproszeniach, sukni ślubnej itd)natomiast on pozostaje bierny, ja już dawno przygotowałam listę gości bo wg mnie czas najwyższy zamawiać zaproszenia, on ją pisze, pisze i napisać nie może (chociaż połowę gości napisał bo mi pokazał wstępną listę) Przyznaję może i ja za bardzo wpadłam w ten "przedślubny szał", ale po prostu jest to dla mnie ważny dzień i chciałabym żeby wszystko było dopięte na ostatni guzik, a mam wrażenie, że jemu po prostu na niczym nie zależy. Niby mówi mu, gdy go pytam czy jest pewien i chce tego ślubu, że tak, ale z jego zachowania wynika całkiem co innego. Zresztą od samego początku tak było jak wybieraliśmy salę i orkiestrę to powiedział, że decyduje się na mnie bo jak mnie się będzie podobać to jemu też. Czytałam już po różnych forach, że niektórzy mężczyźni faktycznie mają tak, że jakoś za bardzo ich te całe przygotowania nie interesują i dlatego nie wiem czy ja po prostu przesadzam czy jego naprawdę temat nie interesuje Zresztą mój przyszły małżonek łatwego charakteru nie ma i do wielu spraw podchodzi sceptycznie tylko ja sama nie wiem co mam myśleć na ten temat. Kocham go i chce wyjść za niego, ale nie wiem co mam myśleć w zaistniałej sytuacji. Proszę dlatego o poradę, czy u Was w przygotowaniach do ślubu przyszły małżonek też był bierny czy nie i czy moje obawy mają sens czy po prostu przesadzam? Z góry dziękuję. Pozdrawiam Uśmiechnięta

Gość gość
Mężczyzni zazwyczaj są dosyć bierni w kwesti organizacji ślubów, wybierania zaproszeń, menu itd. Jak coś trzeba załatwić to załatwią i tyle ale na "przedślubny szał" ze strony faceta raczej nie licz;) i nie jesteś jakaś osamotniona ani twój narzeczony nie zachowuje się szczególnie nietypowo

Gość gość
Tak myślałam, że troszkę przesadzam, dziękuję za poradę :)

Gość gość
Dla mnie ślub to nic szczególnego, sprawa do "odbębnienia".