Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zadbana kobieta to jaka wg was?jak wyglada kobieta zadbana?

Polecane posty

Gość gość

to kobieta zamozna w dobrych ciuchach i wymalowana ? kiedy myslicie o kobiecie ,że jest zadbana?

Gość gość
Bierze prysznic 2 razy dziennie, codziennie myje głowę i zmienia bieliznę. Bez tego nie ma mowy, upacykowany brudas nie spełnia kryteriów.

Gość gość
Zadbana to jest szczupła, o dobrej sylwetce i zdrowej cerze, która się nie maluje albo tylko dyskretnie, ubiera sportowo, wygodnie, nigdy w szpilki - bo to niezdrowe, dobrze się odzywia i ma dobry humor

Gość gość
Prysznic minimum dwa razy dziennie, zadbane wlosy, dlonie, stopy. Zadbana szczupla sportowa sylwetka Ciucha maja najmniejsze znaczenie, wszelkie kosmetyki tez Zadbana kobieta wyglada pieknie nago i zaraz po przebudzeniu

Gość gość
Szczupła, bez makijażu bądź z lekkim makijazem, z zadbanymi włosami ( bez odrostów, umyte ) nie ważne czy w trampkach czy w szpilkach. Dbajaca o to co je :) bez wulgaryzmów słownych i rzeczy typu pokazywanie biustu i wystające stringi z jeansów ;p zadbana kobieta wg mnie pięknie pachnie

Gość gość
Zdrowa cera, włosy, zeby i paznokcie, czyste ubranie stosowne do okoliczności. Codzienne mycie głowy mnie swiadczy o zadbaniu, raczej o braku znajomosci fizjologii. Chyba,ze pracuje jako górnik na przodku, to musi .

Gość gość
odrosty sa akurat modne, popatrzcie na aktorki i celebrytki, one o tym wiedza, bo zyja z urody :)

Gość gość
Owszem, świadczy. Nie wszyscy mają suche siano, które trzeba trzymać przez tydzień w oleju.

Gość gość
*odrosty sa akurat modne* tyle ze moda nie ma w ogole znaczenia w kwestii pytania o zadbanie a odrosty sa po prostu oblesne

Gość gość
Codzienne mycie głowy mnie swiadczy o zadbaniu, raczej o braku znajomosci fizjologii. x Taka opinia świadczy o nieznajomości rzeczy. Częstość mycia zależy od indywidualnych potrzeb. Należałoby o tym wiedzieć, chyba, ze ktoś pracuje jako górnik na przodku, to ewentualnie nie musi.

Gość gość
Nie można myć wlosow codziennie bo można je zniszczyć idioto

Gość gość
Słuchaj, ale odrosty typu ciemny blond na górze a jasny na dole - okej. Ale nie odrosty typu blond platyna a od góry dziki brąz. Bądź co gorsze od góry blond a końce czarne ;) tak samo brwi - można malować ale z umiarem. Nie jakieś plemniki bądź brwi wielkości banana. Można być opalonym ale nie zjaranym i bladym - porcelanowym ale nie Szaro zielonym i upoconym :p Jestem na nie dla dzikich odrostów ;)

Gość gość
dziś preferuje kobiety zadbane naturalnie, czyli jesli odrost to "poslonczny* a nie chemiczny, wg mnie zadbana kobieta nie maluje brwi, paznokci, tylko dba o to co ma:-) baaa w ogole zadbanie moim zdaniem bardziej dotyczy figury, uprawiania sportu, zdrowej diety i unikania srodkow chemicznych w kazdej postaci, niz ukrywanie wad pod pudrami czy ubraniami wole kobiety z brzydka cera i piekna figura i takie uwazam za zadbane

Gość gość
gość dziś Nie można myć wlosow codziennie bo można je zniszczyć idioto x już wiadomo, skąd tylu idiotów z tłustymi strąkami

Gość gość
Akurat nie tyle włosy się zniszczy (to bardziej od suszarek i prostownic), co myjąc codziennie zwykłymi szamponami (które mają silne detergenty w sobie) zaburza się pracę skóry głowy i problem się potęguje bo skora dostaje sygnał "uwaga, potrzeba więcej ochronnego łoju bo codziennie ze mnie go brutalnie zdzierają". Stąd potem "moje włosy szybko się przetłuszczają, absolutnie nie wiem czemu więc wezmę jeszcze silniejszy szampon" lub "ojej, ciekawe czemu mi się skóra łuszczy". Ale no lepiej szczekać jak to konieczne jest codzienne mycie głowy i wyzywać ludzi od idiotów.

Gość gość
W pracy i na studiach nasluchalam sie o tym myciu wlosow co trzeci dzien i braku oczywiscie potrzeby mycia czesciej...Kazda z tych "dam" ma smierdzaca glowe-serio.Stoje obok i niby czysta osoba ale niby a czyje łój- doslownie od kazdej z nich co to wiem ze glowe myje z 3x na tydzien.Rano biorac prysznic umycie wlosow w delikatnym szamponie to podstawa higieny nawet nie zadnego zadbania! A kobieta zadbana ma zdrowe i biale zeby', pomalowane paznokcie,jest czysta i pachnaca,ubrana kobieco i z wyczuciem.Wlosy zdrowe i koniecznie swieze-umyte.Raczej szczupla ale rozumiem ze nie kazdy ma idealna figure a mimo to jest zadbany.

Gość gość
Rano biorac prysznic umycie wlosow w delikatnym szamponie to podstawa higieny nawet nie zadnego zadbania! x nie masz racji, im częściej myjesz, tym większy łój, ale to prawda, ze jak się zacznie myc co dzień, to już trzeba tak robic. ja teraz myje głównie co dzień, bo jak nie umyje, to na drugi dzień az się swięca

Gość gość
gość dziś Widzisz, ja myję generalnie codziennie jak gdzieś wychodze bo o wiele lepiej mi się włosy wtedy układają. Ale zauważyłam, ze jak robię sobie przerwę to potem na 2 dzień po myciu włosów były one o wiele świeższe niż po maratonie codziennym. I to nie jest jakaś zakazana wiedza, a powszechnie dostępna. Przy okazji, podaj mi nazwę swojego delikatnego szamponu, z ciekawości się dowiem co jest dla Ciebie delikatne. "a czyje łój- doslownie od kazdej z nich co to wiem ze glowe myje z 3x na tydzien." Przecież to jest co drugi dzień mycie jak 3 razy w tygodniu. I już Ci od kogoś śmierdzi po takim czasie? Albo puknij się w tę swoją czystą dyńkę, albo nie kłam, ze nagle jak ktoś w poniedziałek umyje włosy to we wtorek strasznie śmierdzi.

Gość gość
gość dziś co ty za bzdury gadasz? ja myje co 2 dzień i mam ładne pachnące włosy, które mój najdroższy uwielbia dotykać i wąchać. Żeby włosy śmierdziały to co najmniej 4 dni muszą być bez mycia a i tak pewnie będą bardziej przetłuszczone a zapachu żadnego by nie miały. x gość dziś 100% racji!

Gość gość
Prysznic 2 razy dziennie moim zdaniem to tez przesada, zmywa się florę bakteryjną , a to nie jest zbyt dobre

Gość gość
To co piszecie to sa naturalne kobiety a niekoniecznie zadbane. Muzna byc zadbaną i umalowana kobietą,jedno nie wyklucza drugiego.

Gość gość
Kobieta we wtorek z glowa umyta w niedziele na pewno nie jest pachnaca:)Napiszcie ze jeszcze ze jeszcze tak macie z majtkami. Robta se co chceta.Dla mnie to i ra na pare dni mozecie se te lby myc

Gość gość
Zdawało mi się, że jestem zadbaną kobietą, a tu zonk - nie spełniam kryterium zdrowej cery. Jestem od lat pod opieką dermatologa i alergologa, moja skóra jest CHORA i żadne leczenie do tej pory nie przyniosło skutku :(

Gość gość
zadbana kobieta ?- napewno z jedrna skora dzieki systematycznym cwiczeniom i zdrowej diecie bez cukrow zaden ciuch tego nie rekompensuje, zadne perfumy, lakier na paznokciach, czy pieknie ulozone wlosy zadbane zeby, przy czym nie mysle o licowkach - ZDROWE wlasne , niekoniecznie w pieknym szeregu

Gość gość
nie nie nie :) można mieć zadbana cerę ale problematyczna i nie wygląda jak zadbana ale nią jest. Ktoś tu napisał ze zadbana kobieta ładnie wygląda rano po przebudzeniu. No dawno większej bzdury nie slyszalam. Można mieć jasne brwi,rzęsy,male oczy itp juz się nie wygląda dobrze a mimo wszystko dba się o siebie. Według mnie kobieta zadbana faktycznie bierze prysznic 2 razy dziennie. Nie wyobrażam sobie przyjść do domu i położyć się taka po całym dniu albo rano się nie odswierzyc w postaci ciepłego prysznica. Dla mnie to rutyna. Nie rozumiem kobiet które biorą prysznic wieczorem a rano juz nie. Człowiek się poci w nocy. Nikt mi nie w mówi ze nie. Stopy się poca,pachy,okolice intymne. No ja bym nie mogła wyjść tak do ludzi ale co kto lubi :o druga sprawa:kobieta zadbana dba o paznokcie. Żeby były ładnie umalowane,zrobione u kosmetyczki itp . Nie pomalowane paznokcie u kobiety dla mnie są równoznaczne z tym ze kobieta nie zwraca zbytnio uwagi na takie szczegóły i juz dla mnie nie jest zadbana. trzecia sprawa:kobieta zadbana to kobieta która dba o to aby być wydepilowana. Oprócz tego czyste ubrania,ładne perfumy,ładny staranny makijaż. Mocny czy słaby to juz bez znaczenia. No i ładne perfumy :) A z tego co tu widzę to najlepiej żeby kobieta się wgl nie malowała,nie malowała paznokci.i ćwiczyła :D to jest według was zadbanie? Jeśli myślicieli ze jak jedna z druga nalozycie odzywke na paznokcie i krem na buzie to jesteście zadbane to mylicie się :o

Gość gość
zgadzam się! tak pisza kobiety którym nie chce się,lub nie maja pieniędzy aby dbać o siebie. One mysla ze jak zrobią kilka przysiadow,naloza krem,i nie pomaluja paznokci w imię tego ze zadbane paznokcie to takie które można pokazać światu be malowania!:D Drozej jest mieć na dobre perfumy,kosmetyki,fryzjera ,kosmetyczke. Dlatego zasłaniają się takimi przykładami. Dla mnie kobieta zadbana to taka która jeszcze nie pali. Żadna kobieta która pali np w wieku 40 lat dla mnie nie wygląda dobrze. Ziemnista cera,żółte żeby.paznokcie....fujj

Gość gość
Zadbana kobieta, to taka która jest aktywna fizycznie, przynajmniej 3 razy w tygodniu ćwiczy, biega, czy maszeruje i na co dzień zdrowo się odżywia. Myje się regularnie, włosy są czyste, paznokcie zadbane, u jednych mogą być przycięte u innych mogą być pomalowane, dłonie są nawilżone, nie odstają suche skórki. Lekki makijaż wskazany, tak aby ukryć niedoskonałości a podkreślić zalety. Ubranie czyste i schludne, jeśli wymaga materiał to wyprasowane, odpowiednio dobrane do okoliczności, wieku itd. Czyste buty. Również zadbana intelektualnie, czyta książki, niech to będą nawet 1-2 książki miesięcznie, od czasu do czasu uczestniczy w wydarzeniu kulturalnym typu koncert, spektakl teatralny, chodzi do kina.

Gość gość
8:18 Uważam tak samo :-)