Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Węże 85 kilo, jak zacząć ???

Polecane posty

Gość gość

Witam mam 167 cm, jak zacząć odchudzanie ? Już parę razy próbowałam :-(

Gość gość
Hej, wypróbuj dietę 1000 kalorii, moja mama odchudzała się nią parę razy w życiu, w tym po ciąży wróciła do swojej wagi. Ta dieta nie jest tak bardzo drastyczna, tylko trzeba pilnować kaloryczności posiłków, za to możesz zjeść trochę tego na co faktycznie masz ochotę i nie czujesz takiego spadku motywacji w kółku jedząc jedno warzywo. Waga nie spada drastycznie, to jest raczej spadek typu 30 deko każdego dnia, później plus 10 deko, a potem znowu spadek o 30 i zaczynasz systematycznie tracić na wadze. Oprócz tego spadek nagromadzonej w nadmiarze wody z organizmu, u mnie to były ze dwa kilogramy natychmiast, ale to zależy od organizmu. Jeżeli nie jesteś jeszcze gotowa na dietę to spróbuj na dłuższy czas ograniczyć spożywanie słodyczy albo wysokokalorycznych rzeczy. Dobrze jest zapisać się gdzieś na jakieś zajęcia sportowe, basen, taniec, czy ćwiczenia - na spalanie najlepiej typu cardio czyli np. fitness. Jezeli zapiszesz się gdzieś poza domem i zapłacisz za to, to Cię trochę zmobilizuje do wytrwałości. A jeśli nie chcesz wydawać kasy to poszukaj sobie na youtube krótkich ale intensywnych setów ćwiczeń - np. 10 czy 8 minut na brzuch czy na inną część ciała, lub 10-15 minut fitnessu. Postaraj się zrobić na początek jeden taki filmik dziennie, albo spróbuj zrobić go w całości, jeśli nie dasz rady. Z każdym następnym dniem jest łatwiej :) Możesz też skakać na skakance, fajnie odchudza. Mam nadzieję, że jakoś pomogłam.

Gość gość
jest też wersja tej diety 1500 kalorii, wolniejszy efekt, ale też się chudnie :) I przy tych dietach nie ma takiego efektu jojo, jak przy głodówkach

Gość gość
piła łańcuchowa, precyzyjne cięcie wzdłuż i wyjdą dwie super laski po 42,5 kg

Gość gość
Przy 42,5 to wyjdzie Anja Rubik

Gość gość
Dużo ćwiczeń i 1500 kcl ja właśnie walczę ale z 75kg i już jest 73 :) tyle że ja bez diety...

Gość gość
może być i Rubik byle przy puszczaniu bąka unosiła się lekko w powietrzu, powyżej 44 już się nie unosi, sprawdzone

Gość gość
dziewczynki wypuszczają motylki, nie wiedziałeś?

Gość gość
Żadna dieta 1000 kcal! Znajdź sobie w internecie kalkulator zapotrzebowania na kalorie i od tego odejmij 20-30%. Lepszy wolniejszy spadek, ale na dłużej. Kilka posiłków, dużo wody, białej/zielonej herbaty, proponuję odrzucić lub ograniczyć o połowę pszenicę, sól, cukier. Dużo warzyw! :) Niestety dieta to 70% sukcesu, ale ćwiczenia też są ważne. Mogę polecić ci kanał na yt Codziennie fit, laska jest megapozytywna :D Ważna też jest dobra motywacja, nic drastycznie, oswój się z nową sytuacją. Nie mów też sobie "nie mogę tego jeść, nie wolno mi" tylko "po co mam to jeść? przecież mozzarella, łosoś na parze, pomidor z bazylią też są pyszne!" - tu musisz znaleźć takie produkty, które lubisz. Nie jedz kaszy jaglanej czy daktyli tylko dlatego, że ktoś je poleca, bo to najgorsze co można zrobić podczas diety. Fajnie by było, gdybyś znalazła jakąś kompankę, razem raźniej! Powodzenia :))

Gość gość
dziewczynka 85kg? chyba córka shreka

Gość gość
Dziękuję Wam drogie Panie :-) A Pan z 18:30 brak słów. Spróbuję po raz kolejny, trzymajcie za mnie kciuki. Jeszcze raz dziękuję!

Gość Oleczka900
Niestety diety są o tyle niebezpieczne, że niestety ale często przez ich stosowanie dostarczamy sobie za mało witamin. Mam znajomą, ktróra zdecydowała się na odpowiednie badanie: http://www.dfmedica.eu/ :) Jest to dosyć innowacyjna technika, ale dzięki niej można znaleźć dietę idealną dla siebie.

Gość zoi75
Ja w końcu znalazłam naprawdę ekstra suplement a mianowicie Acai Berry Extreme http://fitmel.com dzięki niemu nie czuję ciągłego uczucia głodu a jeszcze kilka miesięcy temu nie mogłam opanować swojego wilczego apetytu.

Gość aduska5589
Słyszałam że te tabletki są bardzo dobre http://piperinemax.pl/ . Przy okazji znajdziesz u nich wiele cennych wskazówek, jak skutecznie zrzucić zbędne kilogramy. Pamiętaj, że to wymaga systematyczności i bardzo dużo samozaparcia.

Gość ZdrowiePrzedeWszystkim
Najważniejsze Jest Odchudzanie Zdrowe i Skuteczne Bez jo-jo. Moje drogie cały czas apeluję nie stosujcie tabletek i proszków to bardzo szkodliwa chemia typu DNP czy Chiński Meizitang, błędne koło, pewna choroba i efekt jo-jo!!!. Różne diety typu: Dieta proteinowa dr Dukana, Dieta 1000 kalorii ,Dieta 1200 kcal, Dieta 1500 kcal i inne prowadzą do odwitaminizowania i odmineralizowania organizmu z powodu mono-diety to bardzo nie zdrowe. Z własnego doświadczenia jeżeli już to zachęcam do zaparzania i picia naturalnego suszu Ziół Tybetańskich ale tylko suszu i oryginalnych Tibetan Herbs. Nigdy tabletki czy proszki typu DNP, Meizitang, Zelixa, T3, Retard, Alli, Term Line, Colominal, Vitaslim, Alveo, Elvia, Lida, Linea, Sibutril, Sibutramin, Adipex, Novoslim, Asystorslim, Meridia i …..itp TRUCIZNY. TO TOKSYCZNE (CHIŃSKE I NIE TYLKO) ALE ZAWSZE CHEMICZNE SRODKI. Stosujcie zawsze tylko parzony naturalny susz ziołowy oraz dodatkowo oprócz ziół trochę ruchu to naprawdę klucz do szybkiego i zdrowego schudnięcia bez jo-jo no i oczywiście mądre efektywne normalne odżywianie. Światowa organizacja zdrowia ( WHO ) oficjalnie uznała zioła Tybetańskie za zdrową naturalną i bardzo skuteczną metodę odchudzania oraz skuteczny sposób zmiany metabolizmu człowieka na szybki nagradzając je w 2014 roku pierwszym miejscem w kategorii – „Natural Product for Slimming”. Ja ostrzegam przed chemią a namawiam na naturalny susz ziołowy TibetanHerbs , ponieważ przez 5 miesięcy bez diet i bez wyrzeczeń pijąc Tybetańskie Zioła i dbając o trochę ruchu schudłam i odmieniłam naprawdę swoje życie.

Gość gość
Też wole ziołowe mrtody, przynajmniej nie ingerują w stan Twojej wątroby!!! Primo – konsultacja u dietetyka i trenera osobistego, bo jadłospis trzeba dobrac oraz odpowiednie ćwiczenia pod kątem rezultatu, który chcesz uzyskać. Wagę końcową powinno sie wytyczyć proporcjonalnie do wzrostu. Poza treningami jeśli chodzi o ziołą to możesz zgodnie z zaleceniami producenta pić ziołowy specyfik od malwa tea np. http://www.malwatea.com/pl/herbaty-odchudzaj%C4%85ce/super-linia.html chociaz tam mają jeszcze inne herbatki ale to już wedle gustu a raczej smaku :) ja schudłam 15 kg i trzymam idealną wage, kosztuje mnie to dużo wysiłku, ale wiem, ze można !

Gość Jagienka33
Staraj się zmienić nawyki żywieniowe - unikaj cukrów prostych, produktów zbożowych i wypracuj powoli ujemny bilans kaloryczny. Zapisz się na jakieś zajęcia grupowe - towarzystwo przy ćwiczeniach mobilizuje. Dorzuć do tego jakiś suplement który nakręca metabolizm - ja używam spalacza tłuszczu Thermo Speed z firmy Olimp, świetnie działa - dużo szybciej udało mi się przed ostatnim latem pozbyć niechcianych fałdów tłuszczu :D

Gość Gooosiaczek32
Spalacz, np Thermo speed extreme świetnie się sprawdza nawet przy niewielkiej intensywności treningów. Polecam, bo dużo szybciej pozbyłam się w tym roku wałków tłuszczu przed latem dzięki niemu :D

Gość GośkaMi
1000 kcal to zdecydowanie za mało, taka diete nie ma nic wspólnego ze zdrowiem. Dziewczyny, warto spróbować z tym Thermo speedem? Ostatnio wyrzuciłam kasę w błoto kupując liporedium, który nic kompletnie mi nie dał, boje się trochę, że znowu zmarnuje pieniądze.

Gość Basiulek 21
Myślę, że thermo speed jest skuteczny - mój chłopak go używa na redukcji i chwali. Co do niewypałów - u mnie nie sprawdził się Calominal - jedyne co spowodował to zaparcia, których ciężko było się pozbyć. Ja thermo speeda jeszcze nie próbowałam, ale pewnie niedługo spróbuje - do lata coraz mniej czasu :D

Gość gość
Dasz rade dziewczyno tylko chcieć trzeba .Trzymam kciuki bo sama mam 6-kg do zrzucenia I wiem jak to ciezko

Gość gość
Zapuszczałaś sie latami a chcesz wrócić do dawnej wagi w miesiąc? Odetnij sobie nogę.

Gość gość
Maciora ...:(

Gość gość
Daj jej spokój wieśniaku

Gość gość
Autorko tez ważę 85, może jakiś kontakt? Wsparcie będziemy mieć? Ja też się biorę za siebie :)