Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zasmucona_ona_dziecko

Gdy on mówi NIE na dziecko

Polecane posty

Gość gość
powinnas mu jeszcze dokladac do jego dziecka a jesli ktoras z was powie ze z jakiej racji to znaczy ze jestescie obludne i hipokrytki bo jakby to ona miala dzidcko a on nie to byscie mowily, ze on powinien, ze znalazl sobie wspollokatorke itp

Gość gość
On nie znalazł sobie współlokatorki tylko całodobową gosposię i dziewczynę do seksu. A ona chciała bebe i męża.........

Gość gość
Również polecam tę książkę. A przy okazji polecam lekko napisaną książkę Jorge Bucay "Pozwól, że Ci opowiem..." Zbiór bajek, opowiastek argentyńskiego psychoterapeuty- do poczytania i pomyślenia. Im więcej wiedzy , tym mniej błędów życiowych.

Do gościa z 6:56, ta dziewczynka chodzi praktycznie tylko i wyłącznie w ciuchach ode mnie. Nie moge sie powstrzymać jak widze w sklepie cos w co bym ubrała swoją córeczkę. A wiec od bielizny po czapki i sukienki, co wizyta u niej dostaje ode mnie torbę pięknych nowych ciuszków które przywożę stad, a dodatkowo jak gdzies z nia przechodzę i widze na wystawie cos pięknego to również od razu to ma. Ja temu dziecku nie umiem nic odmówić. Jak zaczęłam prace za granica, w nagrodę za pierwsza wypłatę kupiłam prezent sobie i dla niej... bywało ze alimenty tez wysyłałam, jak akurat moj facet był przed wypłata. I akurat w tym nie widze nic złego, razem mieszkamy mamy wspólne środki. Podsumowujac, ironia nie była potrzebna :) z reszta ona zawsze mowi ze wszystko ma ode mnie :) tylko konsekwencja oduczylismy ja mowić do mnie "mamo", bo jako 3latka tak wlasnie zaczynała mowić...

Gość gość
a ty juz w Polsce ?

Gość gość
Autorko, pisałam tu kilka razy, a o tych ciuszkach dla młodej to mnie zastrzelilas. Za szybko! "zaadoptowalas" młodą, i roztoczylas nad nią opiekę. Po pierwsze -ma matkę , ma ojca, a Ty byłaś ledwie partnerką ojca. Nawet gdybyś była jego żoną, kolejność jest ta sama. W każdym układzie Ty, jako trzecia. Tak mi to wygląda, że "wciskalas się między majtki a koszulę".

Gość gość
A znow ten sam styl jak na niedawnym jej temacie czyli omijanie,pozostawianie bez odpowiedzi czy reakcji niewygonych widac dla niej wątków.

Gość gość
19'08,niebezpieczny wpis z ktorego wynika,ze ona przeniosla przywiązanie,jakaś miłość na tę mała jak na swoją przyszłą córkę..Los moze ulozyc sie calkiem inaczej : moze nie miec córki tylko chłopaczka lub w ogóle nie móc zajść w ciażę. A gdzie ty z tym dzieckiem bylas ? jestes z tym faciem z jednego miasta w Polsce ? zatrzymywałaś sie w rodzinnym domu? Na pytanie czy ona jest juz w Polsce -NIE.Pisze,ze ciuszki kupowała tu czyli u norków. Czyli zaden wyjazd i wielka ściema z tym biletem powrotnym.Chce wyjechać,odejsć a dalej siedzi z tym facetem. To prowo !

Na za tydzień mam bilet. Nawet decydując sie na rozstanie mam jakieś zobowiązania co do miejsc, w których pracuje. Po pierwsze logistycznie to nie jest przejazd z Warszawy do Katowic, a po drugie nie moge powiedzieć w pracy, ze jutro nie przyjdę. Do tego rożne formalności na policji czy w ogole wymeldowanie sie w urzędzie. Dlatego pisze, ze tu kupowałam. Bez obaw w tym momencie nie mam dla niej nawet głupiej skarpetki, bo po prostu sie juz z nia nie zobaczę. W tym temacie zamierzam być akurat chamska i sie nie żegnać czy cos, myśle ze prędzej zapomni niż jakbym teraz miała jej opowiadać łzawe historyjki, ze ojejku juz sie wiecej nie zobaczymy. Generalnie w pracach złożone wypowiedzenia wiec odwrotu nie ma i o to mi chodziło. A wcześniej po prostu chciałam odpowiedzieć gościowi, który ironicznie cos pisał o utrzymaniu dzieci przez "ojczyma" czy "macochę", chciałam zaznaczyć ze akurat nie widze różnicy w obowiązkach tych obojga.

Gość gość
Autorko, to nie ja pisałam ironicznie, ale Ci napiszę od siebie. Gdybyś była drugą żoną , to bylabys macochą. A byłaś partnerką, konkubiną, flamą, jak zwał, tak zwał. Jakoś Twój mężczyzna nie kwapił się do ożenku i założenia nowej rodziny. W kontekście dziecka/dzieci z poprzedniego związku partnera, jest to o tyle istotne, że dzieci się przywiązują, potrzebując stabilizacji. I póki dorośli nie poukladaja swoich spraw do końca, nie powinno się przyzwyczajać do dziecka partnera, ani tego dziecka do siebie. Bo dziecko częstokroć cierpi, nie ponosząc żadnej winy z decyzje dorosłych.

Gość gość
Macocha to kobieta,która jest zoną wdowca !!! a nie jakąś nową laską tatusia !!!

Gość gość
On zna Twoja decyzję o wyjezdzie za tydzień ?