Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wesola1993

Łyżeczkowanie

Polecane posty

Gość wesola1993

Cześć, niestety nadzieja i modlitwy do Boga stały sie złudne, nastąpiło poronienie zatrzymane i konieczne było łyżeczkowanie. Strasznie to przeżyłam , tym bardziej ze na wizycie na której sie o tym dowiedziałam okazało sie ze były to bliźniaki jednojajowe. 10 tc, a zatrzymało sie na 7tc. Po zabiegu dostałam na prawie na miesiąc l4 i w poniedziałek muszę juz wracać do pracy, a nie jestem gotowa. W środę ide do ginekologa na kontrole i z wynikami i chciałam zapytać czy lekarz przedłuży mi jeszcze l4 ? Moje aniołeczki 29.12.2016 r. [*]

Gość gość
Ja po łyżeczkowaniu bylam 2 tyg na l4. Myślę że jak zapytasz powinien Ci dać jeszcze zwolnienie. Jak Ci nie da idź do rodzinego. Dwa tygodnie powinien wypisać bez problemu

Gość gość
Obecnie średnio 50% ciąż kończy się poronieniem. To proces całkowicie normalny i naturalny. Jeżeli chcesz żeby lekarz przedłużył ci L4, to powiedz że wpadłaś w depresję i potrzebujesz więcej czasu żeby ochłonąć po poronieniu i łyżeczkowaniu macicy.

Gość gość
Przysługuje Ci skrócony urlop macierzyński 56 dni. Do tego musisz znać płeć dzieciątek (można zlecić to w laboratorium genetycznym, wynik nawet w 5 dni). Myślę, ze w Twojej sytuacji ten urlop byłby idealnym rozwiązaniem, bo nie zawsze lekarze, że chcą przedłużać L4. Ja nie dostałam przedłuzenia, nie wiedziałam nic o tym urlopie i poszłam do pracy - to było straszne dla mnie :(

Jeśli Twój stan zdrowia nie pozwala na kontynuację pracy lekarz może przedłużyć Ci l4. Pamiętaj jednak, że istnieją grupy wsparcia dla kobiet po poronieniu, gdzie znajdziesz pomoc i będzie Ci lżej :) Bardzo ważne abyśmy w tym trudnym czasie czuły, że nie jesteśmy same <3 poronilam.pl/pomoc/pomoc-po-poronieniu/