Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Paulina Olga

czy warto mieszkać we Wrocławiu

Polecane posty

Cześć mam pomysł żeby wyprowadzić się z mojego rodzinnego miasta własnie do Wrocławia.. trochę się obawiam bo oboje będziemy musieli znaleźć prace i mieszkanie... Plany są na czerwiec więc już nie długo.. czy ktoś z was miał by ochotę ewentualnie pomóc mi w znalezieniu taniej oferty na mieszkanie dla 2 osób ?

Gość gość
jaka prace chcialabys dostac? kim jestes z zawodu? mieszkania sa drogie we wrocku. Ile macie odlozone na przeprowadzke?

Gość gość
A może autorko pomyśl o Opolu opole jest w województwie opolskim niedaleko Wrocławia i Katowic ps opole w dochodzie w przeliczeniu na mieszkańca i pod względem zarobków jest bogatsze niż Wrocław i jest spokojniejsze też ma kina w tym wielosalowy multipleks kinowy (kino Helios) i kilka mniejszych kin oraz ma teatry filharmonie opolską amfiteatr opolski mnóstwo muzeów galerii sztuki są uczelnie szkoły wyższe uniwersytet politechnika i wiele innych szkół wyższych jest ogród zoologiczny bezrobocie wynosi 5 procent jest mnóstwo muzeów w tym muzeum polskiej piosenki skansen muzeum wsi opolskiej muzeum Śląska opolskiego i wiele innych muzeów ps są sale konferencyjne wystawowe centra kongresowe są hale sportowe oraz koncertowe jest mnóstwo zieleni spokój małe korki wszędzie w Opolu jest blisko i kameralnie ps jest mnóstwo klubów knajp itd są galerie sztuki itd i do Wrocławia i w góry i do Czech i autostrady A4 blisko weź to pod uwagę...

Gość gość
Ps w Opolu jest wielosalowy multipleks kinowy (kino Helios) w centrum handlowym solaris center w centrum Opola oraz kilka mniejszych kin ps w Opolu są podobnie duże jak we Wrocławiu centra handlowe ps opole jest mniejsze ale spokojne i piękne oraz kameralne weź to pod uwagę ps w Opolu jest taniej niż we Wrocławiu a zarobki podobne...

Dziękuję za odpowiedz.. Moim wykształceniem nie ma się co chwalić do z zawodu jestem krawcem po zawodowce.. ;) Bardzo mi zależy własnie na Wrocławiu bo to moje marzenie by własnie tam mieszkać. Razem z moim chłopakiem kiedy decydowaliśmy się na wyprowadzkę stwierdziliśmy że Wrocław to odpowiednie miasto dla nas..hymm.. Jeśli chodzi o odłożone pieniądze myślę o 3 tysiącach ale czy uda mi się uzbierać do czerwca taką kwotę? nie wiem.. teraz na mieszkanie wydaje 110 zł + media.. wcale nie mało jeśli chodzi o metraż tego mieszkania bo kawalerka tylko że w centrum miasta.. to tylko plany ale czy wypalą na 100 % tego nie wiem.. Bardzo mi zależy.. :)

Gość gość
Ja bym spróbowała, na pewno będziesz miała więcej ofert pracy we Wrocławiu, niż w jakimś małym mieście.

Gość gość
Paulina Olga a czemu akurat Wrocław a nie opole? W Opolu zarobki są takie same jak we Wrocławiu bo opole wbrew pozorom nie jest biedne opole w dochodzie w przeliczeniu na mieszkańca jest tak samo bogate jak Wrocław i tam żyje się na takim samym poziomie co we Wrocławiu a ceny i opłaty czynsz i ceny mieszkań i domów są nieporównywalnie niższe niż we Wrocławiu...

Gość Miasto Namysłów woj opolskie
Paulina Olga weź też pod uwagę moje rady na temat przeprowadzki zamiast do Wrocławia to do Opola (oczywiście decyzja należy do ciebie sama zdecydujesz gdzie się przeprowadzisz) ale prosiłbym cię byś te powyższe w tym temacie wpisy na temat opola wzięła pod uwagę i porozmawiaj z mężem na temat przeprowadzki do Opola i zapytaj się czy by nie chciał zamieszkac w Opolu zapytasz się?

Opole jest bardzo ładne, ale nie jest tam łatwo z pracą. Lepiej pomyśleć o Wrocławiu. Tam jest większa szansa na pracę i na mieszkanie. Sporo jest nieruchomości, można poczytać nawet o inwestycjach w tym mieście na http://kochamczytac.pl/nowe-mieszkania-we-wroclawiu-top-5-nowe-inwestycje-deweloperow/ . To pomoże wybrać odpowiednie lokum.

Polecam zapoznać się z ofertą mieszkań http://www.blockpol.pl/inwestycje/wroclaw/ firmy Blockpol. Osobiście nie mieszkam w żadnej z ich inwestycji, lecz słyszałam wiele pochlebnych opinii o nich, jak i samym deweloperze. Można liczyć na ich wiarygodność, a cena za mieszkanie dwupokojowe wynosi ok. 230 tys. zł.

Gość aSunsin
Na pewno jeśli chodzi o możliwości znalezienia dobrze płatnej pracy to są one bardzo duże. Do tego nie ukrywajmy zakup mieszkania jest droższy niż w jakiejś małej mieścinie, ale możliwości na pewno większe. Zresztą jak zobaczycie takie inwestycje nie w samym centrum, ale dobrze skomunikowane jak Kryształowa 2 w Ołtaszynie - http://krysztalowa2.pl/o-inwestycji/ to sami dojdziecie do wniosku, że we Wrocławiu da się fajnie mieszkać i co najważniejsze godnie żyć.

Gość gość
Wrocław niby ładny, ale trzeba uważać na gang Śródmieście terror

Gość Miasto Namysłów opolskie wojew
Pine? Co w Opolu nie jest łatwo z pracą xxx bzdura bzdura bzdura skoro goofno wiesz o Opolu to zamknij ryj s*********e co w Opolu nie jest łatwo z pracą? A to że opole jest bogatsze niż Wrocław a to że w Opolu jest niskie bezrobocie tj 5 procent to s*********e nie jest łatwo z pracą?masz poniżej zera procent racji powtarzam opole jest bogatsze niż w twój śmieszny pseudo zasyfiony p***bo/Wrocławik p****awik w Opolu nie jest ciężko z pracą s*********e bo w Opolu jest niskie bezrobocie bo wynosi 5 procent s*********e i ciągle szybko spada i opole szybko się rozwija s*********e

Wrocław Miasto w Polsce Wrocław – miasto na prawach powiatu w południowo-zachodniej Polsce, siedziba władz województwa dolnośląskiego i powiatu wrocławskiego. Wikipedia Powierzchnia: 292,9 km² Pogoda: 24 °C, wiatr płn., 11 km/h, wilgotność 32% Województwo: Województwo dolnośląskie Uczelnie i uniwersytety: Uniwersytet Wrocławski, więcej Atrakcje turystyczne Pokaż jeszcze ponad 15 Panorama Racławicka Park Szczytnicki Wrocławska Fontanna Ogród Zoologiczny we Wrocł... Hala Targowa przy ul. Pi...

Widawa (rzeka) Widawa Ilustracja Widawa we Wrocławiu Kontynent Europa Państwo Polska Rzeka Długość 110 km Powierzchnia zlewni 1716 km² Źródło Miejsce Wzgórza Twardogórskie, pn.-zach. okolice Drołtowic Wysokość 222 m n.p.m. Współrzędne 51°20′54″N 17°33′45″E Ujście Recypient Odra Miejsce Wrocław Wysokość 111 m n.p.m. Współrzędne 51°11′56″N 16°55′09″E Mapa Dorzecze Widawy Dorzecze Widawy Commons Multimedia w Wikimedia Commons Widawa (niem. Weide) – rzeka w zachodniej Polsce. Prawy dopływ Odry. Nazwa rzeki pochodzi od prasłowiańskiego "vid" – kręcić, wić się. Źródła Widawy znajdują się we Wzgórzach Twardogórskich na wysokości 222 m n.p.m. we wsi Drołtowice na północny zachód od Sycowa. W pobliżu Namysłowa rzeka zmienia kierunek z południowego na zachodni. Uchodzi do Odry na 267 kilometrze jej biegu, poniżej Wrocławia, stanowiąc jednocześnie północną granicę miasta.

Miasta położone nad Widawą: Namysłów Bierutów Wrocław We Wrocławiu nad rzeką Widawą przerzuconych jest 13 przepraw. Według biegu rzeki są to: Most Wilczycki Mosty Bolesława Krzywoustego most kolejowy na linii prowadzącej do Oleśnicy kładka piesza w okolicy fortu Lisia G

Gość gość
Opole jest w czołówce najbogatszych miast w Polsce - nto.plwww.nto.pl › Wiadomości › Opole 19 lip 2015 - Nasi uczniowie najlepsi w Saksonii ... samorządów atrakcyjnych dla inwestorów · Dwa powiaty z Opolszczyzny wśród najlepszych w Polsce ... Opole nie jest dużym miastem, ale przyjaznym do życia - ocenia dr Potwora.

Gość gość
Opole - najlepsze miejsce do życia | Outsourcing Portal - portal wiedzy ...www.outsourcingportal.eu/pl/opole-najlepsze-m iejsce-do-zycia 2 wrz 2016 - Opole zostało również wyróżnione w 2014 r. jako 3. miasto w Polsce ... względem warunków ekonomicznych i polityki prorodzinnej wśród ludzi ...

Gość małami112233
Odpowiedź na to pytanie znajdziesz na stronie http://www.portal-nieruchomosci.com.pl/nowe-mieszkania-na-sprzedaz-wroclawiu/ Wielu mieszkańców Wrocławia jest zdania, że w mieście tym żyje się bardzo dobrze. Ich zdaniem to zasługa między innymi tego, że w mieście nie ma trudności ze znalezieniem atrakcyjnej pracy. Atutem miasta jest także bardzo duża baza nowych mieszkań na sprzedaż. Liczne parki, ścieżki rowerowe, doskonale zorganizowany transport publiczny sprawiają, że we Wrocławiu żyje się nie tylko przyjemnie, ale także bardzo wygodnie.