Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jaki lekarz da mi skierowanie na zbadanue ta rczycy?

Polecane posty

Gość gość

Moj lekarz rodzinny nie chce mi dac ani skierowania do endokrynologa ani skierowania na morfologie zeby zbadac tarczyce. Do kogo mam pojsc? Nie chce isc prywatnie, nie po to zabieraja mi co msc skladki zdrowotne zeby chodzic do prywatnych lekarzy i placic za morfologie itp

Gość gość
Tylko lekarz rodzinny moze dac ci skierowanie do endokrynologa, ewentualnie sprobuj u ginekologa. Badanie tarczycy to: - badanie podstawowe krwi TSH - dodatkowe z krwi FT3, FT4 i antyTPO. Razem daja pelny obraz stanu tarczycy. Najlepiej zrobic wszystkie, poniewaz sam wynik TSH moze nie pokazac zapalenia tarczycy. Swoja.droga lekarz rodzinny ma obowiazek wydania skierowanian do specalisty lub badania krwi. Morfologia nie pokaze czy cos jest nie tak z tarczyca. Prywatnie place ze te wszystkie badania co wypisalam okolo 120zl. Samo TSH kosztuje okolo 19 zl. Wizyta prywatna z USG w Bydgoszczy u endokrynologa to 120 zł.

Gość gość
Co tzn, ze lekarz nie chce. Poproś go (musi wydac) aby napisał odmowę wypisania skierowania. Wyślij /zanies to do NFZ. Odrazu ddostaniesz skierowanie, gdy NFZ wyśle papiery do danego ośrodka.