Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sakh

Niespokojny i krótki sen miesięcznego niemowlaka

Polecane posty

Gość sakh

Drogie mamy, poradźcie mi co robić, bo już odchodzę od zmysłów. Moje kochane dziecię kończy właśnie 6 tydzień życia. O ile pierwsze tygodnie pod kątem spania były bardzo ok (Mały potrafił przespać 4h za jednym zamachem, rekordowo raz nawet 5,5h), tak od 2 tygodni jest koszmarnie. Syn śpi na dobę łącznie ok 11 h, co w porównaniu do innych dzieci i tego co czytam to wyjątkowo mało, powinien spać ok 18h. W dzień śpi średnio 3 razy po 1h, w nocy zwykle śpi 3h +2,5h +2h, z przerwami ok 1h na karmienie i ponowne usypianie. I koniec. W tym wszystkim jest bardzo niespokojny, ciągle kwili, stęka, jęczy zarówno jak śpi jak i wtedy gdy czuwa. Jak się budzi to od razu wrzeszczy. W ciągu dnia też albo płacze albo odpoczywa leżąc (głównie na rękach...) ale niespokojnie, stęka, wierci się. Podobnie zachowuje się przy piersi, też je sobie je i nagle płacz na 5 sek. i dalej je. Oczywiście stękając cały czas. Mimo tego bardzo dobrze przybiera na wadze (aż nad wyraz). Co ciekawe, jak już zaśnie najczęściej budzi go to, że chce zrobić kupkę. Tak jakby sprawiało mu to straszny problem, mimo że nie ma zatwardzenia. Sprawdzałam już wszystko, temperaturę w pokoju, ubranka, wycięłam wszystkie metki, próbowałam kłaść go w kocyku, rożku, śpiworku. Nic z tego. Miałyście może podobne problemy? szukam jakiejkolwiek porady :(

Gość gość
Mam to samo z moja 8 tyg córka ma. To moje drugie dziecko, z synem było to samo, wiec mogę Ci powiedzieć z doświadczenia, że to po prostu kolki, dziecko ma wzdęcia, zalegają mu gazy, męczy się i nie może spać. Nie wiem, czy karmisz piersią. Ja syna wyłącznie kp, córkę tez . Syn bardzo dużo i szybko przybieral na wadze, córka tak samo teraz przybiera. Położna mi powiedziała, że dziecko, które tak dużo przybiera ma po prostu problemy, żeby strawic taka duza ilość pokarmu i boli je brzuszek. Minie po 3 miesiącach, u syna minęło. Narazie musisz bardzo pilnować, żeby dziecko dobrze odbić. Czasem nawet kilka razy, żeby pozbyć się tych gazów, córce pomaga też trochę spanie na brzuchu

Gość gość
Problemy brzuszkowe. Zwróc uwagę na swoją dietę. Kup probiotyk dla dziecka bio gaja bądź dicoflor. Być może samo to pomoże.