Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kolki u 3miesięczniaka POMOCY

Polecane posty

Gość gość

Robię wszystko co tylko się da, codziennie masuje brzuszek, dociskam nóżki do klatki, układam na brzuszku, karmię tak, by maluch nie łykał powietrza, moja dieta jest mega ograniczona żeby dzieciątku nic nie szkodziło, podaję kropelki... SabSimplex, Espumisan nie sprawdziły się, lepiej jest po Delicol, ale też nie super... Płacz codziennie po kilka godzin. Nie mogę patrzeć na cierpienie malucha... Pomóżcie, co jeszcze mogę zrobić? Nie da się dzieciątka uspokoić jak zaczyna płakać, nawet suszarka i kąpiele nie pomagają :(

Gość gość
Miesiąc dwa i samo przejdzie... Trzeba to przeżyć. Jest alergikiem?

Gość gość
Ma kolki tak naprawdę niewiele można poradzić, tutaj zadziała czas. Piszesz, że dziecko ma 3 miesiące, więc prawdopodobnie najgorsze niedługo minie samo, po prostu z dnia dzień. Z rzeczy których nie wymieniłaś, a które u nas się bardzo sprawdziło przy masakrycznych kolkach jest herbatka koperkowa Herbapolu (tylko nie koper włoski, a właśnie "herbatka koperkowa dla dzieci" czy jakoś tak). Przy karmieniu piersią teoretycznie się nie dopaja, ale uwierz mi, dla tej herbatki warto zrobić wyjątek. Daj znać czy pomogło.

Gość gość
Kup rurki vindi i odgazowuj dziecko

Gość gość
Kolki niestety są i beda... Pij ty herbatę miętowa rumienak itp zmień kropelki espumisan nie daje rady idź po inne my chyba że 3 rodzaje przetestowaliśmy oczywiście kołki od razu nieprzeszly ale były lżejsze. I jak kolwiek głupio to zabrzmi są dzieci które reagują tak na witaminy jeden przypadek z otoczenia dziecko przestało mieć kołki po 3 mieisacach akurat jak się te jedne kropelki z witaminą k chyba odstawia a drugie dziecko po zmianie witaminy d na innej firmy.

Gość gość
po masowaniu brzuszka kladz malucha na lewym boku, mozesz tez przyciagnac wtedy prawe kolanko do brzuszka na chwile...zobaczysz, ze powinno duzo gazow "odleciec" po kilku minutach lezenia na boczku:)...a co do reszty to dieta, kropelki, termofor na brzuszek i duuuuuzo cierpliwosci...moja mala miala takie kolki, ze od zmyslow odchodzilam, wylam razem z nia z bezsilnosci....minelo po 4mc, ale dusze diablu bym zaprzedala byle by jej pomoc wtedy...wszystko to sie bierze z nie do konca uksztaltowanego ukladu pokarmowego niestety, jak bedzie dojzalszy problemy z brzuszkiem mina :) powodzenia:)

Gość gość
Sprobuj nutramigen z apteki bez recepty. Naszej pomoglo a krzyczala po jedzeniu. Nieraz po kilka godzin zawsze na wieczor np od 18tej do 2giej w nocy. Teraz juz sie nie prezy cala czerwona. Zaplacze ale z innego powodu i nie az tak. Slyszalam ze pediatrzy nie chca wypisywac recept ale ja biore bez i poprosze na wizycie

Gość gość
Spróbuj kropelki bobotik forte 3 krople, nam lek przepisala twierdząc że są lepsze od espumisanu, a sab Simp. wcale nam nie pomagał ani espumisan. Mały brał je 4 razy dziennie przez 3,5 miesiąca z polecenia Lekarza

Gość gość
A ja proponuję wizytę u gastroenterologia bo to nie muszą być kolki tylko alergia pokarmowa lub refluks którego nie widać jeśli trochę pomaga delicol to może nietolerancja laktozy myślę ,że gastrolog dzieciecy to oceni .

Gość gość
Dietę możesz sobie odpuścić bo nie ma żadnego znaczenia. A co do kropli z symetikonem: nie ma znaczenia nazwa, ma znaczenie stężenie (dlatego jedne podziałają lepiej, inne gorzej). Dawkuj po prostu częściej i więcej te, co masz - symetikonu nie da się przedawkować.

Gość gość
Dziękuję za odpowiedzi. * GOŚĆ wczoraj Herbatki dla siebie i dziecka te co polecasz mam, pijemy i nic nie dają... * Rurki mam, odgazowywałam dzieciątko, ale to dawało ulgę na pół dnia i problem powracał, poza tym za każdym razem była kupa po rurkach i pediatra kazał je odstawić, bo uzależnia ponoć sposób wydalania... * Na boczku układam zawsze, raz na lewym raz na prawym i na brzuszku. *Nie dałam też na noc jak zawsze witaminy D... I wiecie co? Odpukać, mała przespała noc i do tej pory nie płakała! Od wypadku kupię dziś jeszcze ten Bobotik. Dziękuję za rady, zobaczymy co to będzie... Dziękuję za zainteresowanie i odpowiedzi!

Gość gość
mozesz sprobowac dicofloru to probiotyk lepszy niz np biogaja i o polowe tanszy. jak maluch ma problem z robieniek kupy to mozesz kupic czopki glicerynowe i dac mu 1/2 czopka. a kolki powinny minac w 4 m-cu. polecam takze czopki viburcol- kiedy jest naprawde ciezko.

Gość gość
najlepiej sab simplex niemieckie kropelki. ja kupowalam przez allegro. tylko one pomogly

Gość gość
Nigdy nie dawaj herbaty z kopru włoskiego bo będziesz miała 100% gorzej ja tak miałam i nigdy więcej nie wiem czemu tak się dzieje

Gość gość
Dlaczego dicoflor lepszy niż biogaja

Gość gość
Dicoflor tez pomagał,ale na częstsze kupki, na pewno nie na wzdęcia,a po delicolu mały darł mi się w nieboglosy

Gość gość
Ja też polecam bobotic i delicol. Jeśli chodzi o sab to u nas było jeszcze gorzej po nim. Nie podawalam Wit D i k bo po niej było jeszcze gorzej.

Gość gość
U nas akurat pomógł Delicol , ale dawaliśmy Małej absolutnie przed każdym karmieniem. Espumisan nie dał rady. Kolki minęły po 3 miesiącach czyli po odstawieniu wit K ... Coś w tym jest.

Gość gość
Hej, u pierwszego dziecka było podobnie, ale Nutramigen http://www.nutramigen.net/pl-nu załatwił sprawę. W maju urodziło nam się drugie dziecko i jest masakra, okazuje się, że mała ma refluks żołądkowy i jeszcze inne tematy. Czasem jak objawy nie ustają po dobrym mleku, jak np. Nutramigen, warto konsultować się do skutku z lekarzem.

Gość ingapaw
My podajemy Esputicon i działa. Od 3 tygodni mamy spokój. Mały budzi się tylko raz na karmienie i tyle. Nareszcie normalnie funkcjonuję jestem w stanie się nim zajmować.

Gość patunia56
Mi już kręgosłup padał od noszenia. Kolki przeszliśmy strasznie. Prze prawie tydzień mały co noc płakał a ja nie byłam w stanie mu pomóc. Znajoma poleciła nam esputicon, który też u nich podziałał. Mały od razu przespał noc a ja sprawdzałam czy aby na pewno wszystko ok. Kolki więcej się nie powtórzyły od kiedy podajmy esputicon.