Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mieciu24

Jaka baza pod makijaż dla cery trądzikowej?

Polecane posty

Gość Mieciu24

Hej więc mam problem, mam trądzik ( łał ) i może nie jest on jakiś masakrycznie masakryczny ( w sensie na twarzy, o plecach nie wspomnę) , ale mam parę pryszczy, liczne czerwone blizny ( głównie na policzkach i brodzie ) no i te przeklęte przebarwienia. Ostatnio sie w ogóle nie maluje , bo gdy tylko nakładam se podkład do po 2-3h tego podkładu już nie mam tylko jakaś mąkę na twarzy i plamy. Może to dlatego że nie stosuj***azy pod makijaż? Więc co polecacie żeby makijaż się tak... nie uszczył? ( Od razu odpadają matujące kremy nawilżające bo po tym jest tak samo ). A i mam też tłusta cerę xD głównie na czole nosie i brodzie.

Gość zochaix
Na Twoim miejscu skupiłabym się na samym trądziku i walce z nim niż na nakłądaniu kolejnej warstwy makijażu. Znam ten ból, bo też kilka lat walczyłam z trądzikiem i żadne maści, leki mi nie pomagały. Po wielu bojach trafiłam do gabinetu medycyny estetycznej, gdzie chodziłam na peelingi migdałowe Mandel i musze przyznać, że dopiero to przyniosło efekt i pozbyłam się problemów ze skórą. Niestety takie rzeczy nie są robione na NFZ, tylko prywatnie, ale biorąc pod uwagę ile wydałam wcześniej na nietrafione leki, to warto było tu zainwestować w coś skutecznego.

Gość gość
polecam bazę pod makijaż z Artdeco. :)

Gość rachel4eva
Zgadzam się, że tu lepiej walczyć z samym trądzikiem. Fajną opcją jest zabieg PRX-T, bardzo bezpieczny, bez igieł ;) Warto zainwestować trochę więcej, ale pozbyć się problemu na dobre.