Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chce znać płeć!

Polecane posty

Gość gość

Ta niepewność mnie dobija,jestem dopiero w 8 tygodniu,wiem ,że to za wcześnie płeć jest mi obojętna,to nasze pierwsze dziecko,ale cały czas o tym myślę,przeczytałam w necie wszystko co dotyczyło płci.Sprawdzałam poziom hcg bo wydało mi się to najpewniejsze,ale mój wynik jest po środku i nadal nic nie wiem :-(

Gość gość
Każda chyba tak ma. Nie możemy się doczekać by poznać płeć.

Gość gość
Szczerze? Ja w 8 tygodniu myślałam tylko, żeby było zdrowe. I każde usg to był dla mnie mega stres, zwłaszcza to pierwsze. A płeć? Pamiętam jak "modliłam się w myślach", żeby było tylko zdrowe. Brutalnie napiszę, owszem rozumiem, że można zastanawiać się jaka płeć, ale żeby ktoś koniecznie chciał wiedzieć???? Jakie ma znaczenia autorko czy dziecko będzie miało penisa czy wagine jeżeli może mieć chorobę genetyczną lub rozwijać się nie prawidłowo? To tak samo jak rodzi się dziecko nie rozumiem, że pierwsze pytanie np. matki czy to chłopiec czy dziewczynka a nie czy jest wszystko w porządku???

Gość gość
Ależ oczywiście,że najważniejsze,żeby było zdrowe,ale miałam już 2 usg w 5 i 7 tygodniu i wszystko super

Gość gość
jasne, że najwazniejsze zeby było zdrowe. Ale ja też miałam kręćka na punkcie płci i przetestowałam chyba wszystkie "domowe" metody, żeby dowiedziec się wczesniej :) Z większości wychodziło, że dziewczynka- ja najbardziej ufam metodzie z obrączką. Wiem, zabobony, wiem, zlinczujecie mnie, ale się sprawdziało i nikomu tym nie szkodziłam, więc bez oceniania prosze.

No właśnie też robiłam test z obrączką ,ale w necie są sprzeczne wersje,mnie się kręciło w kółko więc dziewczynka czy chłopiec?z kalendarza wychodzi dziewczynka z metody owulacyjnej chłopiec :-( nie wiem jak mówić do kuleczki,mam przeczucie,że to chłopiec bo i pozycja była "na chłopca" ale już sama nie wiem :-(

Gość gość
Ale macie schiza! nie możecie poczekać aż dziecko się urodzi?

Gość gość
Tak naprawdę w 5-7 tyg. ciąży na usg nic konkretnego nie widać. Pisałam o połówkowym usg.

Gość gość
Idiotko zawsze możesz poprosić lekarza żeby wyjął dziecko i dowiesz się od razu jaka płeć.

Gość gość
Znam jeszcze jeden sposób. Jeżeli dasz radę zjeść swoje g****o i nie zwymiotujesz to chłopiec, jeżeli puścisz bełta to dziewczynka.

Gość gość
Autorko Czytałam kiedyś w necie że można kupić przez Internet testy które wykrywają płeć już na początku ciąży ale taki test kosztuje około 120 zł ,wygoogluj to się dowiesz.

Gość gość
Ten test na płeć można zrobić najwcześniej w 10 tygodniu ciąży.Ale cena powala..:(

Gość gość
Szkoda,że dziecko nie może wykonać testu czy jego matka jest normalna.

Też czytałam o tym teście , ale nie mogę go dostać, pisałam już do kilku aptek i do sprzedawcy, który kiedyś wystawił taki test na allegro

Gość gość
Test na glupote sobie zamowcie.

Gość gość
A co w tym dziwnego że kobiety już w drugim miesiącu ciąży chcą poznać płeć dziecka ?to tak samo jak robisz test żeby się przekonać czy jesteś w ciąży czy nie.

Gość gość
Moja koleżanka w zeszłym tygodniu drugi raz poroniła w 8 tugodniu, to jest nieszczęście. Co możesz wiedzieć o zdrowiu nienarodzonego w 8 tc? NIC

Gość gość
Poczytajcie w necie o tescie z sody czy kapusty na plec dziecka. Ja robilam z kapustą i sie sprawdzil.. . nie hejtujcie tyle bo to temat na luzie.

Gość gość
Matka która oczekuje dziecka, powinna być cierpliwa, nie powinna skupiać się na płci dziecka a na samym dziecku aby nie narażała je na stres, aby odżywiała się zdrowo, dobrze wysypiała i przebywała na świeżym powietrzu. Ty się na matkę nie nadajesz! dla ciebie ważniejsza jest płeć dziecka niż to czy będzie zdrowe i czy prawidłowo się rozwija. eh!

Ludzie wrzućcie na luz.... przeciez nie napisala ze plec jest dla niej na 1wszym miejsuc, po prostu jest ciekawa i tyle. A wy bedziecie gadac jaka to ona juz wyrodna matka bla bla bla... temat luźny i tyle a niektorzy sapią jak nie wiem co ... masakra ...

Gość gość
A ja jestem za tym żeby już znać płeć dziecka jak najszybciej ,wtedy można robić plany .Jeśli na przykład będzie dziewczynka to można robić powoli pokoik ,kompletować wyprawkę itp wtedy robisz wszystko z myślą o córce.

Gość gość
u nas przy obraczce mowi się, ze kolka to córka, pionowo ze syn. I u nas tak też wyszło, z sody też nam tak wyszło, z chinskiego też :) a no i jeszcze tetno płodu podczas usg- o tym powiedział nam już lekarz

Gość gość
dziewczyny niech wam nie przyjdzie do glowy kupowanie tego testu na plec bo to bujda, ja się pokusiłam i kupiłam 130zł wydałam test wyszedł na chłopca a w domku sliczna córcia ma już 5 miesięcy! także głupoty, poza tym są fora gdzie właśnie piszą (o czym przeczytałam niestety po zakupie testu) ze przeważnie wychodzi chłopiec także jak się komus uda to zupełny przypadek.

Gość gość
a no i oczywiście żadne obrączki, smaki itp. Ja mam synka ma 4 latka i jak zaszłam w druga ciążę czułam się identycznie, te same smaki, mdłości, obrączka na chłopca, tętno płodu na chłopca a gdyby nie lekarz który upierał się że to dziewczynka myslalabym ze będzie drugi synek. No i oczywiście rezultat- dziewuszka a objawy wszystkie na chłopca.

Gość gość
Jak lekarz ma dobry sprzet i dobre oko to powie juz w 11 tyg , ja sie dowiedzialam w 12 tyg

Gość gość
Dobre oko to może mieć twój mąż, że wcelował we właściwą dziurę, a nie lekarz. Lekarz opiera swoje diagnozy na doświadczeniu i wiedzy. 11 tydzień? Czy ty w ogóle cokolwiek wiesz o rozwoju płodu? Pisząc takie głupoty??? 12 tygodnia - genitalia, czyli zewnętrzne narządy płciowe, stają się męskie lub żeńskie. Jak wcześniej lekarz ma stwierdzić płeć?

Gość gość
moze to dziecinne ale mi wszystkie zabobony lacznie z kalendarzem chinskim,smakiem na konkretna potrawe,test z kapusty itp sprawdily sie i mam sliczna corcie