Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mateja 99

Jak nauczyć się skakać do wody na głowę

Polecane posty

Gość Mateja 99

Hejka Od niedawna chodzę na basen ale mam lęk przed skoczeniem na główkę do wody czy da się ten lęk jakoś przełamać i jakie porady byście mi dali żeby się nauczyć skakać do wody na głowę?

Gość gość
jak to na głowę? Na ręce przecież skaczesz a nie na głowę :( Poproś ratownika o pomoc on cię przekona i pokaże co i jak

Gość Mateja 99
No zgadza się na ręce a ratownikowi nie chcę głowy zwracać bo wstyd trochę Zaraz obadam ten link co dałeś dzięki

Gość gość
teoria powinna iść w parze z praktyką :) Najlepiej na basenie podejmij pierwsze kroki i tyle w temacie. Wszelkie poradniki do nauki skakania na główkę do wody dużo ci nie pomogą bo tu się liczy praktyka. :D

Gość gość
Właśnie między innymi po to jest ratownik na basenie, żebyś go poprosiła o pomoc. Ja też się bałam. Pokazał mi prawidłową pozycję i leciutko mnie spychał z podnóżka do basenu. W końcu przełamałam strach i skaczę już sama. Bo oprócz pokonania strachu jest potrzebne odpowiednie odbicie u ułożenie ciała. Bo jak grzmotniesz na brzuch to będzie bolało :)

Gość gość
najlepiej skakać krok po kroku, najpierw na płytka wode a później jak już nabierzesz wprawy na coraz głębszą ;)

Gość gość
Zapisz się na szkółkę i uważnie słuchaj rad trenera a potem stopniowo krok po kroczku opanujesz technikę.*

Gość gość
11.42 Na płytką wodę na główkę? To następnego skoku już nie będzie :(

Gość gość
No ale to kwestia tego czy chcesz czy nie. Bo nauczyc sie mozna, a nie lubic tez przy okazji. Ja umiem (sama technika trudna nie jest), ale nie lubie. Zawsze czuje niepokoj. To dla mnie nienarualne leciec glowa w dol. Nie skacze. Jak sobie wybierzesz na basenie styl grzbietowy to nie bedziesz musiala skakac ;) Jak sie nauczylam skakac na glowke (nie rozumiem czemu to zla nazwa miala by byc, jak inaczej to nazwac?) to stwierdzilam, ze tego nie lubie i nie skacze ;) Umiec nie znaczy lubic. po co sie zmuszac, jak masz lek? ;)

Gość Mateja 99
Bardzo dziękuję za wskazówki jeszcze raz je sobie przeanalizuje żeby wybrać co będzie najlepsze

Gość gość
13.15 żartowniś, ale chyba tylko ciebie to śmieszy

Gość gość
Nie skacz na głowę bo złamiesz kręgosłup i cie sparaliżuje, będziesz miał resztę życia na wózku :(:(:(

Gość Mateja 99
Może nie złamię kręgosłupa ale w życiu trzeba podejmować ryzyko

Gość gość
Moja porada jest taka zacznij skakać najpierw na nogi kolana a później na główkę stopniowo tak i nauczysz się skakać do wody ale też ratownik może ci pomoże wepchać do wody jak się boisz

Gość gość_Wrocław_221
Zapisz się do szkoły nauki pływania tam się nauczysz też skakać na główkę do wody i dobrze pływać jak jesteś z Wrocławia to polecam nauki pływania Pod Rynną

Gość gość
Gdzie taka szkoła nauki skakania na główkę jest?

Gość gość
Nauka i kursy pływania Foka Wrocław

Gość gość
taaa i nauczysz się pływać stylem jaki pływa foka ::::DDDD

Gość gość
to jest poradnik nauki skakania na główkę? https://www.youtube.com/watch?v=gpEuKuwd--k takie porady to chyba dla amatora a tak poza tym to lepiej skakać na nogi bo i bezpieczniej skacząc na główkę do wody można sobie kręgosłup połamać i zostać kaleką do końca życia

Gość gość
Poradnik krok po kroku i już się nauczyłeś skakać do wody na główkę?

Gość gość
napić się i skakać alk dobry na odwagę ;) ja się tak wielu rzeczy nauczyłem :D

Gość gość
haha dobry filmik LOL !!! ja na główe sam siem naóczyłem skakać i raz tylko uderzyłem główom o dno prawie kark złamałem hihi

Gość gość
Ja dziękuje za taki poradnik to już lepiej sam się nauczę skakać do wody hehe bez takich porad XDD

Gość gość
nie skacz d wody na główkę szkoda głowy no chyba że masz dwie