Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anka0987

Załamana

Polecane posty

Gość Anka0987

Przez nasze bezduszne sądy zostałam bez środków do życia. Nie mam co jeść, za co opłacić najem i kupić miesieczny. Dziś szłam do pracy piechota 10 km. Musze sie wyzalic

Gość gość
Dlaczego zostalas bez srodkow do zycia? :(

Gość gość
Ja też tyle chodzę. Czemu starciłas wszystko? p.s. Dobrze że chociaz masz pracę.

Gość gość
a rodzina przyjaciele nie mogą pomóc?

Gość Anka0987
Dlatego, że mój ojciec zarządał alimentów ode mnie. Choć jest mi zupełnie obcym człowiekiem ( odszedł gdy miałam dwa lata) po ponad 20 latach spotkałam go dopiero na sali sądowej. Sąd przyznał mu alimenty w kwocie 500 zł, odwolanie nie pomoglo. Nie placilam bo sie uczylam, teraz podjelam prace.A że pracuje na umowe zlecenie to komornik zabral mi wszystko. Co ciekawe on nigdy na mnie almentow nie zaplacil, jego dlug alimentacyjny wynosi ponad 60tys.

Gość gość
Co za czlowiek z niego musi byc? Zrob mu sprawe niech go wsadza do wiezienia albo cos za jego dlugi.

Gość gość
To jakas kolejna sądownicza paranoja. Pisz odwołania i opisuj ta sprawę, wszędzie gdzie się da - sądy, rzecznik praw, do telewizji (sprawa dla reportera itp) pisz do różnych prawników popularnych w mediach, do posłów, senatorów. Nagłośnij ta sprawę, bo to chore.

Gość Anka0987
Niestety jestem w miescie zupelnie sama. Nie mam nikogo. Mama zmarla.

Gość gość
wizazysta23 - jeszcze lepiej, nawet wnuki mogą biednych starych dziadków o alimenty pozwać i dostaną z ich lichych emeryturek czy rent.

Gość gość
Autorko, przedstawiłaś tą sprawe Rzecznikowi praw? I drugie pyt, ile zarabiasz?

Gość gość
Co za kraj...

Gość Anka0987
Wyslalam wczoraj mail do kilku programow i gazet. Znalazlam tez radce prawnego ktory zgodzil sie bez oplat mi pomoc ale poki co sprawa stoji w miejscu. Sad stwierdzil ze powinnam mu pomoc bo jezdzi na wozku. Nieleczyl cukrzycy i mu amputowali noge ( tak wynika z dokumentow przedstawionych w sadzie). Wyrok o tyle dziwny ze ma on nowa rodzine. Ma zone ktora nie pracuje. Nikogo nie obchodzi ze on sie cale zycie nie interesowal czy moja mama ma czym mnie nakarmic. Obecnie wystawiam ubrania na olx liczac ze jakis grosz mi wpadnie ale nie mam sily na to zycie juz.

Gość gość
To sa własnie paranoje. Autorko a ile zarabiasz?

Gość Anka0987
1350 zl. W sklepie pracuje, szukam czegos dodatkowego ale ciezko godziny pracy pogodzic

Gość gość
To ze psycha Ci siada, to nie dziwne. Ale pocisz się, że są osoby które starają się pomóc i myślę, że zmieni się to na lepsze dla Ciebie. Kurde, póki co musiała byś na czarno pracować, to chociaz łapy na kase by komornik nie połozył.

Gość gość
PROWO/ 1.Zaden rodzic nie może żądać alimentów od uczącego się dziecka 2. Komornik nie może zabrać wszystkiego Wymyśl coś lepszego

Gość gość
Lepiej nie szukaj dodatkowej roboty (legalnie) bo on jeszcze większych alimentów zażąda.

Gość gość
Jeżeli ma tyle długu z alimentów wobec Ciebie to nie możliwym jest, aby przyznali mu je od Ciebie... Musieli coś pokręcić. Od 50 tysięcy idzie się do więzienia na max 2 lata, gdy nie będzie tego spłacał.

Gość gość
gość 16:05 1. czytaj to co napisała - jak się uczyła to nie płaciła alimentów, tylko teraz kiedy podjęła pracę 2. komornik może zabrać wszystko i jeszcze więcej, to klika co robi co im się podoba No i nie widzę, żeby autorka podała konto z apelem - wpłacajcie mi pieniążki, więc co jej po takim prowo?

Gość gość
Radzę rzucić pracę i żyć z bezrobocia, nie mogą wtedy wziąć ani grosza od Ciebie a pracy na czarno aż nadto ;)

Gość Anka0987
Niestety nasze prawo na to pozwala. Skonczylam szkole srednia a wiec w opini sadu moge isc do pracy i pracowac. Pan ktory zdecysowal sie mi pomoc niestety stwierdzil ze Pan ktory rozpatrywal sprawe w Poznaniu zawsze stoji po stronie ojca. Nie bede wymyslac nic - bo nie pisze aby prosic tu nikogo o pieniadze. Pisze tylko co mnie spotkalo, jak dzialaja nasze sady bo potrzebuje sie wyzalic. Jesli sugerujesz ze klamie, to polecam lekture wyrokow polskiego sadownictwa. A szukam czegos z umowa o prace bo to wynagrodzenie jest chronione przed egzekucja badz na czarno.

Gość gość
Umowa- zlecenie praca jednorazowa- komornik ma prawo zająć wszystko. Umowa- zlecenie wielorazowe- komornik nie ma prawa zająć wszystkiego . Osoba która sama się uczy/studiuje alimenty na rodzica nie przysługują !