Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pytanie dla tesciow z ktorymi mieszakaja ich dorosłe dzieci z rodzinami

Polecane posty

Gość gość
W kazdej wypowiedzi gadasz o tym ze macie pieniadze.... A reszta cie c****j obchodzi. Musza ci byc wdzieczni. Wspolczuje twojemu zieciowi i synowej. Pewnie wkolo ryjesz im do glow ze to TY masz pieniadze.

Gość gość
tylko może się okazać pewnego dnia, że mąż córki nie jest szczęśliwy i nie podoba mu się zbytnia ingerencja rodziców, będą kłótnie na tym tle i z tego powodu rozpadnie się ich rodzina. I tyle pozostanie ze szczęścia córki i wnuczki. Ale to tylko jeden ze scenariuszy. Ludzie są różni i różne mają granice swojej przestrzeni osobistej. Dla jednego będzie to ok, a dla drugiego nie.Wszystko jest w porządku dopóki nikogo się nie krzywdzi. Ale z pewnością nie można pomijać tu zięcia i jego samopoczucia, tak jak piszesz, że to jest zupełnie nieważne. Jest to ważne, bo są rodziną i jeśli on będzie nieszczęśliwy to odbije się to na ich małżeństwie. Już takie Twoje podejście jest nie w porządku

Gość gość
Az mi zal tego ziecia:( choc go nie znam mysle ze ma przeejebke

Gość gość
gość dziś tylko może się okazać pewnego dnia, że mąż córki nie jest szczęśliwy i nie podoba mu się zbytnia ingerencja rodziców, będą kłótnie na tym tle i z tego powodu rozpadnie się ich rodzina. ...mmmmmmmm Myślę, że ona na to liczy po cichu. Wtedy miałaby córkę i wnuczkę tylko dla siebie. I pewnie synową też by pogoniła, tylko tamta jest mądrzejsza i się izoluje od wariatki.

Gość gość
Skoro maz jest nieszczesliwy to niech to zmieni :) Jakkolwiek byle na lepsze.. Przeciez moze porozmawiac z tesciowa, prawda ? A moze z zona ? A ona z matka ? Nie moze ? Bo ? tesciowa sie obrazi, odetnie od podrozy i zona bedzie nieszczesliwa ? To chyba lepiej niech te malzenstwo sie rozpadnie wczesniej niz tyle lat sie kisic w stresie :p A moze mezowi tak wygodnie ? Nie musi sie starac, bo przeciez tesciowa zapewnia ekskluzywne zachcianki :P On nie musi... Jak mlodym cos nie pasuje, to przeciez maja jezyk, prawda ? jak sie czyta to kazda przebojowa i pyskata :D

Gość gość
Taaa. Synowa pewnie nie jezdzi na sponsorowane wyciecZki ,bo zapewne slucha pozniej wyrzygow od tesciowej, ze za ich kase. Odciela sie od glupiej i ma spokoj. Ale tesciowa i tak musiala to opisac calemu swiatu:(

Gość gość
O masakra... Wolałabym nie jeździć w ogóle na wakacje niż jeździć z wrednym babskiem, które uważa mnie za niedojdę "który nie potrafi odpowiednio dużo zarobić". Swoją drogą ciekawe ile ten facet zarabia? Może się okazać że wcale nie tak mało, ale aspiracje teściowej to Hawaje co roku. O takich ludzi trzymam się z daleka...

Gość gość
Mój znajomy jest ojcem i teściem.Syn i córka mieszkają z małżonkami i teraz wnuczka mu się urodziła.Oczywiście u niego mieszkają.On chce zostawić im dom,ma też drugi po matce i córce zostawi jeden i synowi ten obecny.A on sam chce małe mieszkanko wynająć

Gość gość
Proszę mnie nie obrażać . To że jesteście inne to Wasza sprawa. To prawda syn z synowa z nami nie jeżdżą , bo syna stać na wyjazdy . Po prostu synowa wcześniej żyła z nami lepiej , a później się odcięla i nie wiemy dlaczego . Chodzi mi o syna . On był nauczony innego życia , wspólnego z NAMI ! a ona go odebrała , przecież jesteśmy my , jego siostra .. co stoi na przeszkodzie żeby się częściej widywać . Zrozumcie to

Gość gość
O boze. Ciezko zrozumiec ze zona i dzieci wazniejsze od WAS???? Taka kolej zycia. Oslabiasz mnie ,choc tez juz jestem tesciowa:)

Gość gość
Po ślubie to dla syna najważniejsze osoby to żona i ich dzieci. A nie rodzice syna. KTOŚ DOBRZE NAPISAŁ ŻE gniazda wgniezdzie się nie buduje, Najważniejsza jest żona dla mężczyzny a nie jego matka.

Gość gość
Panciu co tak pieniedzmi epatujesz na tym forum twoja synowa to bardzo madra osoba. Syn odcial pepowine bo wszedl w zwiazek malzenski ze swoja zona. To oni dzis stanowia jedno. Oni chca zyc po swojemu. Udzanuj to. A corka no coz niemota jakas za meza kase nie moze wyzyc to niech sie do roboty wezmie . Wiele madrych rad tu jest dla ciebie.wez sobie to do serca i nie mieszaj sie do malzenstw swoich dzieci. Jrsli sie ktores rozwiedzie wiedz ze czesciowo przez ciebie. Szkoda mi coebie bogata a taka biedna.

Gość gość
Jaaaa ale ta kobieta ma chore myslenie. Te dzieci maja budowac wlasne rodziny a nie zuc w dyktando tesciowej. Ten ziec powinien mamusi pokazac kto jest glowa jego rodziny! Kobieto zajmij sie swoim zyciem a nie dzieci. Kazdego dnia dziekuje Bogu ze moj maz ma kregoslup i ma odcieta pepowine od ŕodzicow ktorych odwiedzamy i szanujemy ale zyjemy PO SWOJEMU. Zycze pani madrosci zyciowej. Duzo tej madrosci.

Gość gość
W zyciu tej pani najwazniejsze wycieczki. A co tam ze moze ziec jest cudownym mezem i ojcem. Ale dla pani liczy sie kasa na wycieczki. Zalll

Gość gość
Ta mamuska od wycieczek nie robi nic innego jak manipuluje nimi swoją kasa będziecie robić pod moje dyktando to pojedzie cie jak nie to wycieczki nie ma. Dobrze ze synowa mądra kobieta i się odciela

Gość gość
Ta mamuska od wycieczek nie robi nic innego jak manipuluje nimi swoją kasa będziecie robić pod moje dyktando to pojedzie cie jak nie to wycieczki nie ma. Dobrze ze synowa mądra kobieta i się odciela

Gość gość
Wstyd . zes sie pani od wycieczek popisala. Zaraz ziec ci zwieje,bo synowa madrzejsza i juz cie od swojej rodziny odilozowala. Sponsorka jeb....

Gość gość
No cóż , często podczytywalam sobie to forum , bo zawsze broniliscie teściów , a mnie krytykujecie, dlaczego ? Widać nie jesteście jeszcze matkami i nie wiecie czym jest miłość matczyna .

Gość gość
I wez traf na taka tesciowa. Jeszcze jak chlop madry to pojdzie za zona a jak mami synek to rozwod murowany. I dlaczego takie kobiety maja kase wydaje sie im za maja prawo wtracac sie do innych malzenstw. Co bog zlaczy czlowiek niech nie rozdziela....

Gość gość
Jestesmy matkami ale nie tak zaborczymi jak ty . a o kasie juz nie wspomne.

Gość gość
Przecież ta teściowa to'pewnie'prowo.

Gość gość
Twoja milosc matczyna..... Ehhh. Oby malzensywa twoich dzieci przetrwaly. Ja cudownej tesciowej nie mam ,ale jak widac po tobie to mozna zle trafic,czyli gorzej niz ja mam teraz:/

Gość gośćlaluna
Ja mysle,ze pokolenie60+to mieli tak samo,dlatego tu takie myslenie,same narzekalyscie na tesciowe,ze sie wtracaja,oj teraz nie te czasy

Gość gość
Jesli slyszysz ze jestes kon po raz pierwszy zignoruj. Jak slyszysz to po raz 2 zastanow sie. Ale jak wszyscy mowia zes kon kup se siodlo. Do tej pani co tak synowej i ziecia nie akceptuje - wszyscy mowia ze zle postepujesz jak tesciowa z kawalow - to wez sie zastanow nad postepowaniem i mowi do ciebie matka 3 synow. Jak chcesz aby syn przyprowadzil do ciebie zone i dzieci to najpierw zaajceptuj i uszanuj jego wybor. Szukaj tez u siebie winy ze ta synowa sie idciela. Pamietaj ze ty tez masz w tym wklad.

Gość gość
No tak prawda. Wina nigdy nie lezy po jednej stronie.

Gość gość
Ale co tam ?? Pani ma kase . reszta sie nie liczy. Wyjezdza z tymi pieniedzmi w kazdym wpisie . przykro troche ,bo moze ziec z biedniejszej rodziny ....

Gość gość
ja pieprzę, stare baby zajmijcie się sobą, a nie swoimi dorosłymi dziećmi,

Gość gość
Jak czytam co to babsko pisze to dziękuję Bogu, że obdarzył mnie moją teściową.

Gość gość
Lepsza kazda od takiej:)

Gość gość
Hehe. Dlaczego mnie krytykujecie? Pyta tesciowa.......poczytaj kochaniutka swoje wpisy a bedziesz znala odpowiedz. Btw. A skad jestes. Podaj namiary to moze ziecia jeszcze uratujemy :)