Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W jakich godzinach śpią wasze 2 latki i jak zasypiaja?

Polecane posty

Gość gość

Mój syn skończył 2 lata i mam problem z uspieniem go w ciągu dnia. Tzn on już nie chce w ogóle się położyć do spania, odkąd pożegnaliśmy smoczka i butelkę, jest problem z zaśnięciem kolo południa. Próbowałam go przetrzymać do wieczora, ale o 17.00 pada na fotelu lub sofie, a później potrafi wstać o 19.00 i wtedy to już masakra. Łazi do 23 a ja na redbulu jadę. Tak jest od kilku dni. Nie wiem jak wyregulowac mu ten sen.

Gość gość
Ja wlasnie polozylam mojego dwulatka-spi od 13do 15. Do zasniecia jeszcze bierze smoczka,kladziemy sie razem na lozku,w lozeczku nie chce zasnac,a tak przytula sie,gladze go po glowie i zasypia.

Gość gość
Moja córka ma 2,5l nie śpi już w dzień. Zdarza jej się paść właśnie ok.17 i wtedy budzi się o 18 i siedzi do 24.Wtedy bierzemy ją do siebie ok.22 gasimy tv i światło,gdy zaśnie przenoszę ją do jej pokoju.To też dla tego że szybko robi się ciemno,wiosną już powinien wytrzymać do 19.30-20 i spać do rana :)

Gość gość
Moja dwulatka śpi do 7.00-7.30 rano,drzemkę ma około 12.30-13.00 i śpi około dwie godziny,zasypia przytulona do swojego ulubionego pluszaka. Wieczorem zasypia max 19.30,przy bajce.

Gość gość
Moja córka ma 2,5 roku, śpi godzinę o 13, usypia ze mną na łóżku, opowiadam jej bajkę i śpiewam kolysankę, wieczorem ten sam rytuał, zazwyczaj usypia ok. 21.30 a wstaje o 8. W okolicach drugich urodzin spała jeszcze ze dwie-trzy godziny, też od ok. 13.

Gość gość
mój ma prawie 3 lata i smoczka odstawiliśmy miesiąc temu (wiem, nasza wina, ale nie o tym), mimo odstawienia zasypia, bo musi spać, bez tego nas morduje do wieczora śpi między 12-14, godzinę średnio starszy syn, od 2 roku życia wcale nie spał, a ten maluch musi dzieci są różne jak widać

Gość gość
Moja córka na 2 latka spała 20-7 i 12-15. Zasypiała ze smokiem. Smoka odstawiłam na 3l2miesiące bo było mi wygodnie- i jej. Od sierpnia chodzi do przedszkola-poszła na 2l 10 miesiecy. I tam zawsze spi 1,5h-2h. W domu przestała spać dopiero 3 tygodnie temu:) do tej pory spała 13-15/16 i 21-7 teraz w dni bez przedszkola spi 19.30-8.00 albo 20-8.

Gość gość
A co wy byście zrobiły w mojej sytuacji? Czy starać się uśpić na siłę czy przetrzymac? Mam już kurde dosyć

Gość gość
Ja bym próbowała w wózku wozić ok 12.30/13. Puszczać szum(moja do tej pory ma szumiące kołysanki (ja od 3latki wyżej) ekstramalnie samochód i potem na spiocha do domu.

Gość gość
Niepotrzebnie zabierałaś smoka-widać ewidentnie ze sie męczy chłopiec. Trzeba było dac mu jeszcze kilka miesiecy (moze by dorósł do niespania w dzień)ale wszedzie nagonka na smoka a prawdą jest ze dwulatek odsmoczkowany bedzie duzo gorzej zasypiał bez smoka-ekstramalnie jak u ciebie przestanie spac a potrzebuje ewidentnie. Daj mu na próbe smoczek raz i zobacz czy zaśnie, po zasnieciu wyjmij i tyle.Jakoś piers 2-3 latki ciagaja po 10 razy na dobe i jest ok. A smok do zasypiania zbrodnia. Moja ssała 3 latka i nic jej nie jest.

Gość gość
Możesz spróbować leżakowania bez spania. Ja tak robiłam jak córka miała ok dwóch lat. Kładłam do łóżeczka i czytałam bajki. Ona trochę słuchała, trochę bawiła się pluszakami. Po pół godz wstawalysmy i dalej zabawa. Te pół godz wystarczyło by odpoczela i wytrzymała do wieczora. Po kilku dniach takiego leżakowania zasypiala jak dawniej i spala 1,5 godz. Teraz już ma prawie trzy latka i śpi w dzień tylko jak ma ochotę.

Gość gość
15:27 porady leniwej matrony. Jasne pieciolatkowi jeszcze pampersa załóż, zeby nie musial w nocy wstawac zrobić siku.

Gość gość
smoczek zniekształca zgryz niestety, tak samo butelka ze smokiem pierś to nie to samo

Gość gość
Synek sam odrzucil smoka i butelke przez chorobę. Miał przez 2 tyg zapalenie jamy ustnej, prawie nic nie jadł i zniechęcił się też do smoka. Teraz rzuca nim.

Gość gość
Synek sam odrzucil smoka i butelke przez chorobę. Miał przez 2 tyg zapalenie jamy ustnej, prawie nic nie jadł i zniechęcił się też do smoka. Teraz rzuca nim.

Gość gość
Mój syn nie śpi w dzień odkąd miał tak 1.5 roku do 2 urodzin zdarzało mu wjechał raz w tygodniu usnąć w dzień teraz ma 2.5 i w dzień zasnął ostatnio bo bylbchory i miał gorączkę.... Są dzieci które nie śpią w dzień zmienia się to jeśli dziecko chodzi do przedszkola. Plus jest taki ze w wakacje mając 2 lata zasypiam tak 19.30 Max 20 i wstawal o 8. Spróbuj tak o 13 zrobić wyciszenie ułożyć kocyk poduszkę i wziąść kasiazke jeśli niezasnie to wyciszy się a to ważne. Potem o 17 wykap i zobaczysz co będzie dalej.

Gość gość
Nirzmuszaj dziecko do spania. Spróbuj tego wyciszenia i już jeżeli zaś nie to widocznie potrzebuje snu a nie umie wcześniej się wyciszyć ale jeżeli przy grzecznie wyciszy się i wstanie sam to nie chce spać i lulanie itp jest bez sensu. Ja próbowałam wszystkiego na szczęście na osiedlu była też dziewczynka trochę wstarsza która w samym wieku skończą spać i niepostrzegalam już tego jako niemożliwe... Syn zawsze spał mniej niż inne dzieci. Pamiętam ze początkowo chciał zasypiac przed 18 ale wtedy stawał o 5 rano więc od 16.30 była akcja nie damy zasnąć... Spacer granie w piłkę jakieś super zabawy potem zabawy w kąpieli a jego to zawsze rozbudzlo potem kolacja. Jeżeli u ciebie kąpiel go ustpia to zastaw ja na sam koniec tak żeby już po kolacji była kąpiel i nich pada. Może być tak ze początkowo zaś nie np o 19 i obudzi się o pplnocy ważne żeby niepozwoloc mu się bawić połóż się obok zgaszone świerki itp u nas potrafił 2 h niespac aż przestawił się i spał cała noc. Do tych które myślą ze dziecko mogło iść spać w dzień nie nirmogla do 16 nie bylo mowy żeby zasnął lulanie wózek spacer zmęczenie rano jakimś bieganiem za piłką nic niedawalo rady nawet jazda samochodem niebylabw stanie go uspic.