Gość szanella Napisano Styczeń 30, 2017 Ostatnio obchodziłam 20 urodziny i ze w pewien sposób weszlam w "nowy wiek" przemyslalam sobie to i owo. Analizujac to jaka jestem zaczelam miec warpliwosci, ze jestem do konca normalna. Po pierwsze jestem osoba, ktora nadaje sie na przyjaciolke, ale nie mam jej poniewaz nie potrafie zaufac drugiemu czlowiekowi...wynika to pewnie z doswiadczen z dziecinstwa, po prostu nie potrafie sie zwierzyc, zaufac bo od razu boje sie, ze ktos to wykorzysta lub mnie skrzywdzi czego doswiadczylam i nie chce doswiadczac znowu, podrugie boje sie dotyku, zblizenia fizycznego i tu nie chodzi o takie rzeczy jak seks tylko o nawet zlapanie za ramie czy reke czy przytulenie sprawia mi dyskomfort, sama z siebie nie potrafie od tak sie do kogos przytulic itp. boje sie, ze stworze wokol siebie taka bariere, ze na zawsze bede sama, ale nie potrafie tego w sobie przelamac, nie wiem czy to wynika z powodu relacji miedzy moimi rodzicami czyli osob, ktore nie potrafia mowic o uczuciach, moj ojciec w ogole jest takim samotnikiem, ze mimo, ze go kocham, ale jest dla mnie jak obca osoba. Inna sprawa jestem ja sama i moje rozne "schizy" to, ze musze miec wszystko poukladane wedlug siebie i kiedy ktos cos odstawi na inne miejsce denerwuje mnie to, to, ze np. nie zasne jesli koldre czy poduszke nie bede miala suwakiem do dolu, to ze jakis material jak ulubiony koc, dźwięki czy czyjś głos działa na mnie kojaco, nawet sposob mowienia czy np. opisywanie przedmiotu, opowiadanie o nim, asmr to podstawa zebym zasnela spokojnie. Zwracam uwage na cechy w wygladzie, ktorych ludzi zwykle nie interesuja, ale nie na to czy jest ladny/przystojny czy np. ma smukle zadbane dlonie, na usmiech, najpierw na charakter potem na czlowieka. Slyszalam o zespole Aspergera, ale to nie to tylko po prostu moje dziwactwa. Jakby jeszcze bylo tego malo to jestem podrecznikowym przykladem introwertyka. Boje sie, ze przez moj introwertyczny charakter, moje ycofanie, lek przed drugim czlowiekiem i przez moje "dziwactwa" nie bede potrafila zyc normalnie ani zbudowac z kimkolwiek relacje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach