Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak odróżnić miesiączke od krwawienia?

Polecane posty

Gość gość

Witam zastanawiam się jak odróżnić miesiączkę od krwawienie z pochwy. Czy miesiączka może mieć inny kolor od krwawienia?

Gość gość
Ale jakiego krwawienia? Z poronienia? Mnie jak mialam zawirowania hormonalne, lekarz pytał, czy miesiączka była bolesna.

Gość gość
Chodzi o takie krwawienie o jakim niektóre osoby piszą w internecie że niby jest oznaką ciąży.

Gość gość
Krwawienie implantacyjne? Tamto, to kropelka a okres wiadomo.

Gość gość
A to jest możliwe żeby mieć i krwawienie owulacyje i implamtacyjne w jednym cyklu? Ogólnie to mój okres trwa 3 dni trochę krótki ale taki jest leczy jeśli będzie normalny okres taki jak mam zawsze czyli 2 dni krwawienia i 3 plamienia to nie mam co sie spodziewać ciąży?

Gość gość
Dziewczyny, mam podobny problem, obstawiałam ze zaszłam w ciąże, zrobiłam test, druga kreska wyszła ledwo co widoczna. W około 3 tygodniu zaczęłam plamić, na brązowo, myślałam ze to okres, bo samopoczucie takie samo jak co miesiąc, jednak krwi nie było wcale. Przez kolejne 1,5 tygodnia pobolewaly mnie jajniki, piersi miałam obrzmiałe i bolesne, ale miesiączki nadal brak, wiec już byłam pewna ze to ciąża. Wczoraj gdy wstałam wieczorem z łóżka zobaczyłam krew, dzisiaj dalej krawie, czy to poronienie czy może spóźniony okres?

Gość gość
Dziewczyny, mam podobny problem, obstawiałam ze zaszłam w ciąże, zrobiłam test, druga kreska wyszła ledwo co widoczna. W około 3 tygodniu zaczęłam plamić, na brązowo, myślałam ze to okres, bo samopoczucie takie samo jak co miesiąc, jednak krwi nie było wcale. Przez kolejne 1,5 tygodnia pobolewaly mnie jajniki, piersi miałam obrzmiałe i bolesne, ale miesiączki nadal brak, wiec już byłam pewna ze to ciąża. Wczoraj gdy wstałam wieczorem z łóżka zobaczyłam krew, dzisiaj dalej krawie, czy to poronienie czy może spóźniony okres?

Gość gość
gość dziś Jeśli kreska na teście była ledwo widoczna, to na 99% ciąża tylko na tak wczesnym etapie może czułość testu nie pozwoliła na pojawienie się grubej kreski. Przy braku ciąży nie ma nic widocznego. A wczesna ciąża daje czasem taki cień na teście. Trzeba było zrobić betę, to byłabyś pewna, że jesteś w ciąży, bo testy czasem są zawodne, jeśli zrobisz zbyt wcześnie. Jeszcze możesz zrobić betę. Jeśli wynik wyjdzie dodatni, to albo jest, albo była ciąża, bo stężenie bety spada przez jakiś czas a nie od razu do zera. Może być też tak, że wydawało Ci się, że widziałaś cień na teście a w rzeczywistości jakoś pod światło odznaczało się pole z substancją testową i pod wpływem wilgoci wzięłaś to za słaby kolor. W takim przypadku nie martw się. To może być zwykły okres. Czasem się przesuwa.