Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Komu z Was po rozpoczęciu starań o dziecko spóźnial się okres?

Polecane posty

Gość gość

My dopiero pierwszy cykl podeszliśmy do tematu (mam bardzo krótki cykl - 24-25 dni) i oczywiście spóźnia mi się 2 dni okres, ale testy wychodzą negatywne (żadnego cienia cienia, nic pod światło, jednak krecha i tyle). Zawsze okres miałam jak w zegarku, nigdy się nie spóźniał. Wątpię że jestem w ciąży bo byliśmy cały miesiąc przeziębieni i właściwie mieliśmy tylko jedno podejście bez zapezpieczenia. Stąd moje pytanie - czy po rozpoczęciu starań rozregulował się Wam cykl? Czy to jest cholera jakiś efekt psychologiczny czy o co chodzi? ;)

Gość gość
Mam tak samo, generalnie nie zabezpieczamy się praktycznie wcale, kończy we mnie w dni płodne i od kilku miesięcy NIC. A cykl w każdym miesiącu wypada inaczej. Raz 25 dni, raz 23 różnie a ciąży nie ma. Nie wiem czy zacząć się martwić czy wrzucić na luz. W sumie nawet nie jestem w stu procentach pewna czy chce mieć dziecko ale równocześnie nie robie nic aby się zabezpieczyć przed ciążą. A i tak w nią nie zachodze. Kochamy się codziennie jak mam dni płodne bo wtedy mam największą ochotę

Też tak miałam jal starałam się o dziecko. Wydaje mi się że może to być na podłożu psychicznym. Gdzieś tam podświadomie się o tym myśli i stresuje i to wpływa na okres. A swoją drogą, przeziębienie też może wpłynąć na opóźniony okres. Powodzenia staraczki. My staraliśmy się rok :)

Gość gość
dzięki :). Póki co nie mam zupełnie ciśnienia, bo to początek, ale wiadomo że jak każda baba doszukuję się tysiąca symptomów ciąży i do tego jeszcze złośliwy organizm mi okres przesuwa ;). Naczytałam się też oczywiście że testy mogą wyjść negatywne na początku, ale chyba 2 dni po terminie już by coś wyszło. Brzuch mnie pobolewa i kłuje systematycznie od owulacji, na zmianę mi się nie chce jeść i mam napady głodu, piersi mi zaczyna rozsadzać, temperatura ponad 37, ale 4 testy negatywne ;).

Mnie też wszystko bolało od owulacjo, zwłaszcza piersi. Byłam ciągle śpiąca i zmęczona. Z tymi testami to różnie jest. Mi wyszedł pozytywny na 5 dni przed okresem , a siostrze koleżanki przez 3 tygodnie po spóźnionym okresie nadal negatywny. W końcu poszła do lekarza i zrobili jej badanie krwi i ciąża była :)