Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kiedy jest najlepszy wiek na dziecko ? Ja mam 28

Polecane posty

Gość gość

Mam 28 lat, od dwoch mezatka. Skonczylam studia, teraz jestem na drugich. Mam dobre stanowisko, choć aspiracje są na wyższe, i w tym kierunku działam. Mąż 3 lata starszy, dużo pracuje, ma własną działalność. Nie chce jeszcze mieć dzieci, tylko za około 5 lat, bo mamy kilka celów podróży, na które trzeba troszkę pieniędzy.Ja obawiam się, że mogę wtedy mieć już jakieś problemy z zajściem w ciążę.. Coraz częściej dopada mnie instynkt macierzyński, gdy widzę kobiety w ciąży, lub z wózkiem. Często o tym myślę, ze chcialabym byc w ciazy juz, poczuc ruchy dziecka, kompletowac wyprawkę, cieszyc się. Co o tym myślicie, jaki wiek jest optymalny ? I czy za kilka lat nie bedzie za pozno na dziecko ?

Gość gość
To jest najlepszy czas. Po 32 r życia zaczynają sie nerwy, a po 35 wyścig z czasem. Koło 40stki masz wrażenie, że już za późno, a po 40stce zwyczajnie nie chce się, bo dzieci niektórych koleżanek zaraz się żenią i po co c****eluchy :)

Gość gość
raczej nie powinnaś już czekać, biologii nie oszukasz

Gość gość
Pytanie ile dzieci planujecie i jaka planujecie różnicę wieku między dziecmi. Bo jak 1 to luzik. A jak 2-ke lub więcej to trzeba się powoli brać za temat- tzn moim zdaniem max za 2 lata- z zajściem w ciążę różnie bywa, u jednych szybko, u innych problemy. Takie jest moje zdanie.

Gość gość
Ja nabrałam ochoty na dziecko w wieku 32 lat, ale mąż dopiero jak skończył 39. Mam 38 lat, staramy się od 6 m-cy o pierwsze dziecko - nie jest łatwo, bo okazało się, że u niego plemniki szwankują, u mnie kończą się jajeczka. Ale co będzie to będzie.

Gość gość
Można powiedzieć tylko z punktu biologii o idealnym wieku na dziecko. Jednak każdy ma swój własny, idealny moment na dziecko. Nie każdy z wieku tych 28 lat ma partnera życiowego czy odpowiednią prace by utrzymać rodzinę. To twoja decyzja i tylko Ty poniesiesz konsekwencje.

Gość gość
Czas najwyzszy. Ja dzieci urodzilam po 30 i uwazam ,ze to przynajmiej o 5 lat za pozno. Wiek daje o sobie znac, jestem bardziej zmeczona od kobiet ktore sa mlodsze a dzieci maja w wieku moich . Nie mam juz takiej cierpliwosci, ciezko wstaje mi sie w nocy i ogolnie padam na twarz. Jesli czujesz instynkt to sie decyduj, dziecko to wielka radość i dopelnienie szczęścia. Nie jest przeszkodą, wszystko mozna zorganizować , podroze tez.

Gość gość
ja mam 35 lat i jestem w 1 ciązy Akurat ja nie miałam problemu z zajściem, dosłownie jeden numerek i ciążą :D Ale moja kolezanka i jej siostra juz od 4 lat sie staraja i nic :( Ja nie planowałam, wpadlismy (jeden raz numerek bez zabezpieczenia .... ) ale się cieszymy Ostatni dzownek Przeraza mnie jednak to co czytam na necie, te wszystkie zagrozenia ciazy, choroby itd Masakra

Gość gość
Dziękuję za odpowiedzi,ja czuję, ze to ten dobry czas. Tak za rok gdybym urodzila malenstwo, bylabym szczęśliwa. Zdaje sobie sprawę, ze z zajściem w ciaze bywa roznie, i to tez mi zaprzata głowę. Pozostalo mi "jedynie" przekonać męża.

Gość gość
gość dziś Bez przesady. Urodziłam troje dzieci będąc w wieku 34, 36 i 39 lat. Chociaż mam 44 lata, mam więcej energii niż wiele 20kilkulatek. Jak dba się o zdrowie, formę i odżywianie to procentuje.

Gość gość
Doskonale cie rozumiem, my też chcieliśmy pozyc zanim wpadniemy w pieluchy, mam 33 lata i jestem w ciąży, nie miałam problemów z zajściem, i cieszę się że to teraz, nasz związek po 10 latach razem jest silny, mamy cudowne wspomnienia z podróży, wspólne pasję, itd.

Gość gość
Hm nie czejkaj ...A pan i 44 DZIś ma siłę . z tym że za 11 lat stuknie 55 a dziecko w wieku gimnazjalnym jeszcze ..ciekawe czy wtedy będą siły i energia jak u 20tki :D .Autorko -naprawdę nie czekaj to jest najlepszy wiek .

Gość gość
każdy wiek jest dobry na dziecko , najlepiej do 40 urodzić

Gość gość
Mam 26, jestem w ciazy. Bardzo pragnelam dziecka. Staralismy sie rok. Z perspektywy czasu uwazam, ze to byla zla decyzja, zbyt wczesna.

Gość gość
Ja mialam 25 i uwazam ze na 1 dziecko w sam raz, zwlaszcza ze do 30 chcialam miec dwojke. Teraz mam 27 :)

Gość gość
Pierwsza ciąża 24 lata, druga 36. Drugą wspominam lepiej, bo byłam już dojrzalsza i gotowa na trudy macierzyństwa. Pierwsza to był zwariowany czas, ale daliśmy radę. Nigdy nie ma właściwego czasu na dziecko, pamiętaj.

Gość gość
Ja odkładam i odkładam. Mam 34 lata i jakoś szkoda mi tego mojego życia zmieniać. Jest tak dobrze i boję się, że dziecko to wszystko popsuje.

Gość gość
20-24

Gość gość
Jeżeli sytuacja sprzyja to najlepiej rodzic za mlodu ok 22- 25 lat. Piszę z wlasnego doswiadczenia a to dlatego, ze mamy wiecej energii , cierpliwosci (tak!), latwiej sie odnalezc w rzeczywistosci i majac już te 40 lat nasze dzieci sa juz dorosle :) a my nadal piekne, seksowne, doswiadczone , pewne siebie kobiety, ktorym otwieraja sie jakby nowe drzwiczki do zycia.

Gość gość
W wieku 22 lat to ja byłam takim szczawikiem. Moje koleżanki też. Nie wyobrażam sobie jak będąc w tym wieku można dobrze dziecko wychować. A kiedy szkoła i jakaś kariera zawodowa? Po 40-tce?

Gość gość
tak, jasne, tu każda 44 latka wygląda lepiej niż 20latka, ma więcej energii i bla bla bla :P szkoda że w rzeczywistości tego nie widać... A swoją drogą ta pani tak sobie ułożyła życie i według niej super i każdego będzie przekonywać że taki wiek w jakim ona rodziła jest idealny...A tak naprawdę nie jest.

Gość gość
Ja nikogo nie przekonuje. Napisałam tylko, że pierwsze dziecko zrobiłam sobie ;) biologicznie idealnie, a drugie emocjonalnie idealnie. Różnica ponad dekadę. Każdy wiek miał swoje plusy i minusy.

Gość gość
Ja tam urodzilam corke majac niespelna 19 lat. Drugie dziecie majac 24. I super jest. Teraz instynkt mnie na trzecie cos wzywa ale pracuje z maluchami na codzien to chyba poprzestane na dwojce....

Gość gość
20-24 a kiedy szkoła studia, praca? to czas też na szalenstwa, imprezy, w wieku 40 lat już tak się nie chce i często nie ma kumpel do imprez

Gość gość
dziś W wieku 40 lat się czego nie chce? Cos ci sie pomyliło chyba. Z pewnością bawić sie dzieci nie chce. Poza wyjatkami. A co do szkoly i pracy, to praca zajac nie ucieknie a dziecko w wieku 3 lat idzie do przedszkola i mozna studia skonczyc nawet w trakcie macierzynstwa - zaocznie. Nie kazda dziewczyna lubi po imprezach ganiać wiec nie mysl ze dla nich to czas stracony. Młode dziewczyny są lepiej zorganizowane i mają wiecej zapalu do tego a w starszym wieku to wszystkie ledwo zipia...

Gość gość
dziś to gratulacje , ja byłam już dojrzałą kobietą wiedzącą że to właśnie jest ten czas.

Gość gość
dziś Ehehehh polskie karierowiczki ...:P

Gość gość
28 lat to już czas najwyższy! nie ma co czekać, chyba nie chcesz aby kiedyś uważali cie za babcie twojego dziecka.

Gość gość
Poczytaj sobie o ludziach sukcesu , bo widać że jesteś trochę nieoczytana w tym temacie. A kariere zostawie dla karierowiczów P

Gość gość
gość dziś To może streścisz, albo jakieś pozycje książkowe polecisz? Chętnie dowiem się czegoś o ludziach sukcesu.