Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Martwiacasie

Czy komus wychodzilo prawdop. downa u dziecka 70% a jednak urodzilo sie zdrowe?

Polecane posty

Gość Martwiacasie

Tak jak w temacie. Nie jestem matka tego dziecka ale bliska mi osoba. Martwie sie o nia bo wiem ze nie usunie. Ma huz 2 malych dzieci i najbardziej mi wlasnie ich szkoda. Wiem ze to co pisze moze sie wydac komus okrutne ale takie zycie z dzieckiem a pozniej doroslym czlowiekiem z zespolem downa jest chyba przekichane. Chce uslyszec od was jak to jest z tymi badaniami.

Gość gość
Nikt? Nic?

Gość gość
Które badania dają takie wytyczne np. 70% prawdopodobieństwa?

Gość gość
Nie wiem co to za badania. Nie chce jej w tej chwili dopytywac to by bylo nie na miejscu. Nie znam sie nawet nie jestem matka. Po prostu prawdopodobienstwo jest duze.

Gość gość
W badaniu prawdopodobne down i urodziło się z downem

Gość gość
Teraz w badaniach jak wychodzi down, to tak jest

Gość gość
a ile ta kobieta i jej partner maja lat?

Gość gość
35 ona i 40 on, wiem sporo ale 3 dziecko nie bylo planowane

Gość gość
Rzadko kiedy ale zdarzaja sie takie przypadki. Jednak nie liczylabym, ze zdrowe sie urodzi.

Gość gość
Boze w sumie chce mi sie plakac wiem ze to nie koniec swiata ale nie wyobrazam sobie tego. Po prostu nie wyobrazam sobie. :(

Gość gość
W Barwach szcescia Klara ma urodzić dziecko chore, a urodzi zdrowiutenkie.

Gość gość
Mojej koleżance z badań wychodziło że urodzi dziecko z ZD na 90 % a urodziła zdrowe, ale nie to się sporadycznie zdarza

Gość gość
U moich córek prawdopodobieństwo ZD wynosiło 70% ze względu na wadę serca jednej z nich skorelowaną silnie z trisimią 21. Amniopunkcja wykazała że są zdrowe i właśnie wtedy życie zaczęło się na nowo :) wszystko jest możliwe. Niejeden lekarz już mi mówił że wygraliśmy los na loterii genowej.

W barwach Klara musi urodzic zdrowe bo TVP nalezy do Pisu. Wg nich zawsze wszystko konczy sie cudownie. A co do tematu. Straszne, pamietam to badanie i dusze na ramieniu Boze spraw aby wszystko bylo ok. Wiem, down straszna sprawa ale tez zalezy w jakim stopniu uposledzenie. Te dzieci potrafia byc wspaniale i przekochane. I naprawdę sa paskudniejsze choroby.

Gość gość
Wiesz co... Może niezupełnie na temat, ale weszła już ta ustawa, "Za życiem". Jeśli Twoja koleżanka jest w takiej sytuacji to należy jej się dodatkowa pomoc psychologiczna, medyczna, w załatwianiu dokumentów.... Ustawa dopiero co weszła, chyba nawet w tym tygodniu, ale ośrodki pomocy społecznej mają już obowiązek ją respektować.