Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

bodek1963

Dzwonienie w głowie i brak snu

Polecane posty

Moje problemy z dzwonieniem z tyłu głowy i brakiem snu rozpoczęły się 3 lata temu. Przed tymi objawami prowadziłem zdrowy tryb życia, uprawiałem sporty biegowe w tym półmaratony i maratony, nie paliłem i nie piłem alkoholu, wprowadziłem dietę bo wcześniej miałem problemy z nadwagą. Po wizycie u neurologa zostałem skierowany na tomografię komputerową. Wynik wykazał małe ilości blaszek miażdżycowych, które ponoć nie są wielkim zagrożeniem. Badanie krwi wykazały podwyższony poziom cholesterolu. Otrzymałem leki na szumy, cholesterol oraz na sen. Po rocznym zażywaniu cholesterol się zmniejszył ale dzwonienie i brak snu pozostały na stałym poziomie. Dwa lata temu udałem się do psychiatry który stwierdził silną depresję. Przepisane leki antydepresyjne pozwalały mi funkcjonować na co dzień /pracuję zawodowo/, ale nie zlikwidowały dzwonienia w głowie oraz braku snu. Obecnie jestem w bardzo złym stanie, poziom dzwonienia w głowie w skali 1 do 10 to 9, jeszcze wytrzymuję ale jestem u kresu sił, Przez 3 lata wstaję do pracy niewyspany, zmęczony i coraz bardziej bezsilny, mam myśli samobójcze. Jeśli ktoś przechodził lub przechodzi ten koszmar to proszę o poradę lub kierunek do lekarza lub ośrodka specjalizującego się w leczeniu tych objawów. Mój adres a-mail: toki70@poczta.onet.pl

Gość gość
U mnie dzwonienie w uszach jest odkąd pamiętam, żadne leki na ukrwienie błędnika nie pomagają.. Widocznie mam uszkodzony słuch i dlatego takie efekty dźwiękowe. Nie przejmuj się bo wpadniesz w większą depresję i olewaj dzwoneczki