Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość baaaardzozmarrtwiona

Pusty pęcherzyk ciazowy, czy mam szykowac się na najgorsze?

Polecane posty

na 1 usg byłam 11.01, dzień wcześniej 3 testy pokazały mi wynik pozytywny, kilka dni wcześniej (7.01) tez robiłam testy i były negatywne

Gość gość
Narazie nawet dziecka nie ma tylko sam pecherzyk, a ty juz w rozpacz wpadasz. Idz na bete dwa razy i bedziesz widzieć co jest grane.

Gość gość
no wiesz jakaś szansa jeszcze jest...ale na dobrym USG, robionym przez dobrego lekarza, to już jest wszystko jasne...

Gość gość
tzn. na tym etapie już jest wszystko jasne... ja bym nie czekała do 15, toż to prawie 2 tygodnie!

zatem biorę się za szukanie dobrego ginekologa z dobrym sprzętem, bo fakt faktem, 2 zdjecia USG są średniej jakości, skoro dzisiaj jestem w 8 tc i 1 dniu kiedy najlepiej wybrać się na koleją wizytę?

Gość gość
Trzymaj się autoko. Moja znajoma tak mi plakala bo byla na ust ze serduszko nie bije. Poszla na wizytę dwa tygodnie później również nic lekarz skierował ja na szpital na czyszczenie ze pusty pęcherzy.poszla .zrobili jej przed zabiegiem kontrolne usg i serduszko bilo. Przy nieregularnych cyklach zaszła w ciążę później niż wszystko wskazywalo od ostatniej miesiączki. poród byl o miesiąc później niż wychodzilo z obliczeń byla przed porodem reguralnie badana czy po terminie nic się nie dzieje i nic sie nie działo.mimo ze miesiąc po terminie urodziła nie miała wywolywanego porodu bo dziecko spokojnie sobie roslo wody plodowe w normie byly . Urodziła zdrową córeczkę

Gość gość
najlepiej pójdź jak najszybciej, po co masz się stresować i czekać aż do 15!

Gość gość
Mozesz isc nawet jutro. Tylko jakby doszlo do zaplodnienia pozniej to skad pecherzyk juz w 4 tc , gdzie teoretycznie do zaplodnienia mialo dopiero dojsc ? Kupy sie to nie trzyma.

Gość gość
ewidentnie coś tu nie gra, lekarzem nie jestem, ale 3 razy byłam w ciąży, swoje widziałam i wiem, za pierwszym razem pozamaciczna i od początku też coś nie grało, niestety...

mam wizyte dzisiaj o 17.00 u prywatnego miałam do wyboru dzisiaj lub za tydzień, nawet ten tydzień to chyba byłoby za długo. idę dzisiaj.. z nadzieją..

Gość gość
Daj znać co po wizycie. :)

na pewno sie odezwe

Gość gość
powodzenia!!!

Gość gość
ja jestem dziwnym przypadkiem, bo owulację miałam później niż książkowo, i gdy wydawalo mi się, ze na usg zobaczę zarodek, nie było go, poszłam 2 tygodnie później już biło serce ale nie poszłam do gina zaraz po zobaczeniu 2 kresek, nauczona 1 ciążą, że poleciałam po teście za 2 dni i było pusto jeszcze, w 2 ciązy poszłam przynajmniej 2 tygodnie później od spodziewanego okresu i dalej było późno, za 2 kolejne tygodnie serce już biło, ale u mnie owulacja była późno niż ustawa przewiduje

Gość gość
tak owulacja może się przesunąć ale wtedy nie byłoby tak wcześnie ani pęcherzyka ani pozytywnych testow. A tu miesiąc po okresie testy pozytywne a na usg pęcherzyk.

Nie wiem dziewczyny, ja mam przeczucie, że naprawde bedzie dobrze, jest to moja pierwsza ciąża także darujcie sobie ''po 1 ciązy zrobiłam inaczej'', ja pewnie w następnej ciąży tez nie będę w gorącej wodzie kąpana, bo będę wiedziała, z czym to się je :) Póki co, mimo tego, co piszecie ''nie ma co liczyć na ciążę'' wierze jeszcze mocniej, że jednak stanie się cud.. Może nawet nie cud, bo wiele przypadków pokazuje, że dzieciątko można dostrzec po 8 tc Wizyta przesunięta na 16.00

Gość gość
autorko mam nadzieję że się wkrótce wyjaśni. :)

Gość gość
Ja w pierwszej ciazy byłam u lekarza jak dziecko miało 6 tygodni i 4 dni. Serduszko już bilo i wszystko było w porządku. Ty autorko biegasz z dupa od lekarza do lekarza nie wiadomo ile razy. Pewnych spraw nie przyspieszyła a tylko od paru tygodni się zamartwiasz i po co ??

Gość gość
Głupota ludzka nie ma granic następnym razem idź do lekarza zaraz po wytrysku może będzie już coś widać

Jesteście wulgarne i ordynarne, jestem w 2 miesiacu ciazy i bylam na 2 wizytach.. czyli tak jak kontrole przy każdej ciązy :)

Gość gość
To co, ze pierwsza ciaza ? Ja w pierwszej coazy bylam rowno po 7 tyg. Po co bylas w 4 tc ?? Przeciez wiadomo ze to za wczesnie i nic widac nie będzie na usg.

Gość Baaaaaaardzozmarrtwiona
Na przyklad dlatego zeby sie dowiedziec jakie jesc witaminy o ile podniesc poziom.magnezu dziennie poniewaz mam torbiela pajeczynowki. Dlatego.poszlam wczesniej, a na USG siadlam, bo sam lekarz chcial.sprawdzic czy cos zobaczy

Gość gość
ale wy jesteście wredne:/ autorko nie przejmuj się niektórymi wpisami - ja okres miałam 6 listopada, a u lekarza byłam 10 grudnia i już był maluch widoczny:)

Gość gość
No to sie nie martw na zapas, idz na to usg i zobaczysz

Gość gość
Serce biło? Jakieś badania masz zlecone?

Gość gość
Autorka chyba z tej radości aż uciekła

Gość gość
Póki co jeszcze autorka po wizycie nic nie napisała jeszcze.

Gość Juz niezmartwiona autorka
Dziewczyny, serce bije, dzidzia jest, Pan Gin powiedzial, ze naprawde to jest bardzo nowoczesne USG, ale ciaza jest ksiazkowa, co prawda 1 tydz mlodsza niz termin OM, ale lekarz powiedzial, ze tak sie zdarza i dziecko bez problemu nadrobi, poza tym.wspomnial, ze na standardowym USG dzidzi zapewne.byloby widac za 1 tydz. Mam nadzieje, ze utarlam nosa wszystkim forumowiczkom, ktore twierdzily "z tej ciazy nic nie bedzie". Dzieki Wam podjelam szybsza wizyte o gin, ale ostatni raz radze się tutaj kogokolwiek, bo wpakujecie ciezarna do trumny, a reszcie dziękuję za wiare!.jestem szczesliwa!!!!!! ;-);-);-)

Gość gość
To super,gratulacje.

Gość gość
Gratulacje!