Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

WOLNE W PRACY

Polecane posty

Gość gość

czy mogę wziąć dni wolne jesli pracuje na umowie zlecenie? mam zaplanowany wyjazd na 9,10,11 marca, Oczywiście nie wiedziałam wtedy jeszcze ze będę pracować. wiem ze za te dni nie będę miała zaplacone wiec to taka moja strata oni raczej nic na tym nie straca takze... ale czy istnieje w ogóle taka możliwość? lepiej powiedzieć o tym pani kierownik juz teraz czy poczekać do tego marca?

Gość gość
Oczywiście, że możesz :D, pod warunkiem, że znajdziesz za siebie zastępstwo. Na tym polega umowa zlecenia :).

Gość gość
czyli np. mogę sie umówić z jakimś innym pracownikiem żeby wziął wolne,ja będę za niego te dni a on w marcu za mnie? uff ulzylo mi,zależy mi na tym wolnym bo Wyjazd już w połowie opłacony :/

Gość gość
Na umowie zleceniu, zleceniobiorca ma prawo do wystawienia zastępstwa zamiast siebie. Problem w tym, że dla niektórych zlecenie jest zakamuflowaną umową o pracę i oczekują od pracownika zachowania zgodnie z umową o pracę.

Gość gość
no to muszę po prostu dogadać sie jakos z pania kierownik,najlepiej Szczerze ze bardzo mi zalezy bo Wyjazd juz opłacony, pogadam z nią juz jutro a nie tak na ostatni moment