Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bede gotowac! Pomozcie! Problem ze śmietaną.

Polecane posty

Gość gość

Zaczynam gotowac. W tej kwestii jestem jeszcze zielona. Mam danie, gdzie potrzebna jest smietana. Kremowka. Co to, kurde, znaczy?! Ile procent tluszczu? Nie wszystkie smietany sa kremowe? Wytlumaczcie, tak po chlopsku, prosze! Dzieki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
18% ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Hmm.. Ale co 18%? Wlasnie taka smietana jest nazywana kremowką? Do czego zazwyczaj uzywa sie kremowki? A co ze śmietaną z inna zawartoscia tluszczu?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
kremowka, to smietana do ubijania (kremow - stad ta nazwa), i ma powyzej 30% tluszczu bo innej sie nie da ubic...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
A Ty autorko nie wiesz po co jest net i google ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Śmietana kremówka to śmietana 30% lub 36%.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×