Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do religijnych.

Polecane posty

Gość gość
15.15 W ogole co ma wspólnego jakaś pedofilia z tematem????s

Gość gość
Wszyscy jesteśmy Bogiem, jesteśmy cząstką tej samej jaźni. Jesteśmy nieśmiertelni. Po prostu istnieje splot okoliczności i zdobywania doświadczeń, a nasze ciała zmieniają tylko na pewien czas formę, zamieniają się w ziemię. Owszem ego umiera, ale to nic takiego. Ludzie, którzy utracili ego nadal mają świadomość.

Gość gość
gość dziś zostaw mnie w spokoju, pani ateistko. Nie obchodzi mnie co robią księża. Pewnego razu, na moich oczach, jedna pani ateistka urabiała księdza...oni grzeszą, ale to najczęściej z wami atesitkami, więc zamknij się. I nie wszyscy księża mają powołanie i jeszcze jedna sprawa: każdy może zbłądzić, nie ma ludzi nieomylnych. Prawdziwa mądrość polega na wydobyciu się ze zła... xxx skończ usprawiedliwiać te szumowiny zwane księżmi! jak chcą grzeszyć to niech porzucą stan kapłański!!! bo żeby być "pasterzem" trzeba się powstrzymać od kłamstwa, złodziejstwa i rozpusty - a jak taki jeden z drugim nie dają rady to niech odejdą! dla swojego szefa który by cię okradał czy nauczyciela twoich dzieci który by je molestował też byłbyś taki pobłażliwy??? nie sądzę moherze!!!

Gość gość
Ty mnie prześladujesz!!! nie jestem moherem, nie obrażaj mnie! Ja nie jestem od rozliczania księży. Zabieraj te rączki ode mnie. Tak. Ateiści nazywają się siebie bogami. Normalnie boję się was! wasz jęzor tyle zła i spustoszenia robi, że szkoda gadać!

Gość gość
Autorze,jakim prawem wolno Ci oceniać kto jest wierzącym a kto nie wierzącym?,jakie masz prawo pisać kto może chodzić po gorach a kto nie??Jakim prawem łaczysz ludzi z pasją do gor i przyrody z pedofilią??Ty nie jesteś katolikiem,Ty jesteś zaslepiony nienawiscią!!Tobie ludzie czyniący dobro przeszkadzaką,ludzie pochylającym się nad drugim człowiekiem,dzieckiem,zwierzęciempodziwiającym piękno przyrody.,Ty chcesz zrobić wszystko żeby takim ludziom dokopać nazywając ich ateistami czy pedofilami,co jest absolutną bzdurą!!!s

Gość gość
gość dziś Ty mnie prześladujesz!!! nie jestem moherem, nie obrażaj mnie! Ja nie jestem od rozliczania księży. Zabieraj te rączki ode mnie. Tak. Ateiści nazywają się siebie bogami. Normalnie boję się was! wasz jęzor tyle zła i spustoszenia robi, że szkoda gadać! xxx ja jestem zdeklarowaną ateistką i jakoś nie nazywam siebie Bogiem ty chory z nienawiści, głupi, podobny tylko z wyglądu do człowieka tworze!!!

Gość gość
17.16 Dlaczego tak zuporem maniska wkładasz wszystkich księży do jednego worka?!!To nie uczciwe i wielce ale to wielce krzywdzące dla księży z powołaniem!!Jesteś zaslepiony /a nienawiscią .Tobie nie przeszkadzają pojedyncze jednostki ,jtore zbładziły,Tobie przeszkadzają wszyscy ktorzy są blisko Boga ,zwłaszcza księża .Jakim prawem potępiasz ich wszystkich bez wyjątku!!?s

Gość gość
Tobie ludzie czyniący dobro przeszkadzaką,ludzie pochylającym się nad drugim człowiekiem,dzieckiem,zwierzęciempodziwiającym piękno przyrody.,Ty chcesz zrobić wszystko żeby takim ludziom dokopać nazywając ich ateistami czy pedofilami,co jest absolutną bzdurą!!!s xxx a co się dziwisz? przecie jego guru - Terlikowski - wyraźnie powiedział: "do zbawienia nie są potrzebne dobre uczynki - do zbawienia potrzebna jest wyłącznie ŚLEPA WIARA!!!"

Gość gość
gość dziś 17.16 Dlaczego tak zuporem maniska wkładasz wszystkich księży do jednego worka?!!To nie uczciwe i wielce ale to wielce krzywdzące dla księży z powołaniem!!Jesteś zaslepiony /a nienawiscią .Tobie nie przeszkadzają pojedyncze jednostki ,jtore zbładziły,Tobie przeszkadzają wszyscy ktorzy są blisko Boga ,zwłaszcza księża .Jakim prawem potępiasz ich wszystkich bez wyjątku!!?s xxx ale "broń Boże" nie wszystkich!!! absolutnie nie!!! tylko tych bez powołania, tych co kradną, kłamią, puszczają się, są pedofilami, hipokrytów i cwaniaków - czyli tylko jakieś... 95%!

Gość gość
17.16 nikt nikogo nie usprawiedliwia. Ale przy KAŻDYM temacie dotyczącym wiary, ktoś pisze o pedofilii poszczególnych księży. Po co? Ksiądz jest takim samym człowiekiem, jak inni, narażony na pokusy i słabości. To nie umniejsza mojej wiary w Boga. Temat jest zaspokajaniu swoich potrzeb. Autor/Autorka zasugerował, że chrzescijanie dostają jakąś nagrodę (??). Pierwsze slyszę. Obowiązkiem każdego wierzącego jest dbanie tak i o duszę, jak i o ciało, czyli zdrowie fizyczne, psychiczne. Wypad w góry jest jednym ze sposobów na dobrą kondycję i przewietrzenie umysłu.

Gość gość
17.30 Skąd takie "statystyki"?:)Ale...nawet gdyby to bylo 100%, to Bóg jest ponad to wszystko, co się dzieje na ziemi.

Gość gość
Ale przy KAŻDYM temacie dotyczącym wiary, ktoś pisze o pedofilii poszczególnych księży. Po co? Ksiądz jest takim samym człowiekiem, jak inni, narażony na pokusy i słabości. xxx ksiądz nie jest takim samym człowiekiem inni!!! jest pasterzem, wzorem, nauczycielem - jeżeli nie jest w stanie panować nad sobą - powinien ze stanu kapłańskiego odejść!!! - dyrektor banku nie może kraść, mówić że ma takie skłonności jak inni i być dalej dyrektorem - nauczyciel nie może bzykać się z uczennicami i mówić że lubi młode dziewczyny jak inni mężczyźni

Gość gość
zadeklarowany atesito nie ubliżaj mi. nie jestem stworem podobnym do człowieka a człowiekiem w pełni tego słowa znaczenia. nie mam już czasu. idę do kościoła. a spotkanie z bogiem jest dla mnie ważniejsze niż spotkanie z tobą wielki bezbożnku, właśnie stworze podobnym do człowieka!

Gość gość
gość dziś 17.30 Skąd takie "statystyki"?usmiech.gif Ale...nawet gdyby to bylo 100%, to Bóg jest ponad to wszystko, co się dzieje na ziemi. xxx to że "Bóg jest Ponad" nie znaczy że jego przedstawiciele na ziemi mogą robić co chcą!

Gość gość
17.31 Dokładnie i też pierwsze o tym słyszę.Po to Bog dał nam góry żeby w nich wypoczywać,podziwiać je zbierać dary natury(chodzę na grzybyci jagody)oddychać czystym powietrzem,wyciszać się na łonie natury wśród śpiewu ptaków i szumu drzew ,podziwianiu pieknych urokow gor-szczytów .Piekno np.Zakopanego tak chwyta za serce że aż chce sie uwielbiać głośno dzieło Jego stworzenia.Spędzanie czasu aktywnie w gorach służy zdrowiu i wyciszeniu oraz oderwaniu się od obciążeń dnia codziennego.Same plusy..aha i nie spotkałam w gorach nigdy żadnego pedofila tylko raczej ludzi ktorzy kochają dzieci i okazują im troskę i akceptację.Ja Ci radzę Ty zmień środowisko a katolikiem zacznij być nie tylko z nazwy!!s

Gość gość
17.38 O widzę że to już nie o samych księży chodzi tylko o zazdrość komuś stanowiska tak??Otóż ubiegnę Cie wszelka osoba ktorą spotkałam w gorach tj.wychowawcy,trenerzy,bo chyba do tego zmierzasz .?,byli i są nadal wzorem cnot dla swoich podopiecznych i nie są w stanie skrzywdzić nawet muchy,boli Cie że swoj zawod wykonują z powołaniem i podejsciem odpowiednim,że ludzie i dzieci za to ich podziwiają i szanują??Jaki problem,to zacznij też taki być,zacznij brać przykład z ich empatii troski i dobrych uczynkow a nie ubliżaj wyzywając od ateistow czy pedofili-(jakim prawem.?)A tak swoją drogą ludzie Ci zawsze przyznawali sie do Boga i to publicznie a nie wypierali sie go..a nawet mowili swoim podopiecznym że posługa ministranta jest rownie ważna jak rekreacja czy edukacja.Nie wierzę że ktoś kto czyni dobro jedt ateistą i na odwrót.s

Gość gość
co bierzesz? też chce mieć taki odlot i zawieszkę!

Gość gość
A co mam brać??kocham piekno tego świata,kocham Boga i ludzi ,to wszystko.Wiara w Boga uskrzydla.Jesli wygląda to moje pisanie na jakiś odmienny stan czy być może przebywanie w łasce uświęcającej,to się bardzo cieszę,lepszego komplementu nie mogłam przeczytać.s

Gość gość
Tak sobie wmawiaj!