Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zawyzone rachunki z prad

Polecane posty

Gość gość

Misiecznie zuzywam ok 150 kwh pradu.Rachunek wynosi ok 100zł.Zauwazylam ze rachunki za takie samo zuzycie rozni sie o min.50zł.Czy mieliscie tak.W tym misiecu mam rachunek na kwote 160zl.A powinni byc maks 100zł.

Gość gość
Raz, że to pewnie prognoza. Dwa, że może miałaś jakąś niedopłatę. A trzy, że niby cena za kW jest taka sama, ale przesył i inne składniki tego wszystkiego rosną bez przerwy. A u kogo jesteś? Kto ci dostarcza prąd?

Gość gość
Podobno podrożał prąd o4%

Gość gość
96 zl na rok podwyzki.

Gość gość
Energa sa.Mam rozliczenie rzeczywiste. Wiec place tyle ile zuzyje w danym miesiacu.Ale te rozne wyokosci rachunkow za te same zuzycie.w tym miesiacu az 70zł róznicy. rozumie 10 zł ale nie az tyle.

Gość gość
Energa? To za darmo powinno być. Wczoraj czytałam, że tam Matka Boska światłość daje i czuwa :D

Gość gość
Cytuję z wczorajszej akcji - Wywodzący się z PiS prezesi giełdowej spółki Energa oddali firmę pod opiekę opatrzności Bożej. - Mam nadzieję, że nie zabraknie nam tego boskiego prądu - mówił podczas uroczystej mszy Grzegorz Ksepko, wiceprezes ds. korporacyjnych. Akt zawierzenia, Grupa Energa – odczytał Jacek Kościelniak. – Bogurodzico Dziewico, Bogiem Sławiona Matko, dzisiaj przed tobą staje wspólnota pracowników Grupy Energa. (...)

Gość gość
Przecież masz na rachunku wyszczególnione opłaty stałe i opłatę za kwh. Jeśli nie dostawałaś nowego cennika, to jedyna możliwość jaką widzę to to że masz dwie taryfy i taniej płacisz za prąd w godzinach nocnych (zwykle do tego bywa też ok.2 godz tanszego prądu w ciągu dnia). Wtedy mimo tych samych wskazań liczników może być wyższa opłata, bo np. w danym miesiącu więcej zużyłaś w porze kiedy prąd jest droższy.

Gość gość
wlasnie ze nie.mam stala taryfe g11.stała stawka dobowa. udalo mi sie zalogowac na konto. i przegladalam faktury.od kilku misiecy sa te same stawki za prad. ale mimo zuzycia tego samego rachunki sa rozne. dzownilam juz wczoraj do nich na infolinie.Pani przyjela zgloszenie i maja rozpatrzyc. maja 2 tyg. na odpowiedz.