Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ułożenie dziecka... 37 tc

Polecane posty

Gość gość

Witam wszystkie mamy i przyszłe mamusie. Powiedzcie mi jak ułożone są wasze maluchy i gdzie czujecie ruchy. Nie jestem pewna ułożenia małej. Najczęściej czuję wypychanie po prawej stronie. Czasem u góry brzucha. Nie czuję raczej ucisku na dół. W czwartek idę do położnej więc może dowiem się co i jak

Gość gość
To jest bardzo indywidualna sprawa. Tylko usg da Ci odpowiedz. Nie wazne gdzie wazne ze czujesz ruchy.

Gość gość
Ja do 34 tygodnia czułam kopniaki w dole. Bylo polozenie miednicowe. Teraz w 36 czuję ciezar ciałka czesto po prawej stronie i kopniaki i rozpychanie w górze i jest polozone glowkowo. Jesli czujesz większość ruchow w gorze to raczej jest glowkowe. Poki u mnie byla polozona miednicowo to dodatkowo czulam ciezar w dole takie jakby ciagniecie w dół teraz tego nie czuję. Myslalam, że bedzie cesarka a tu akrobatka dała radę i się obrocila.

Gość gość
w37 tyg juz glowka jest na dole polozna ci wyczuje podczas badania jezeli dziecko sie do tej pory nie odwrocilo na dol to juz raczej sie nie odwroci bo jest za duze

Gość gość
w37 tyg juz glowka jest na dole polozna ci wyczuje podczas badania jezeli dziecko sie do tej pory nie odwrocilo na dol to juz raczej sie nie odwroci bo jest za duze xxxxx nie strasz dziewczyny, jeśli nie masz pojęcia. mój synek odwrócił się już w szpitalu, w 40 tygodniu, 3 dni przed porodem, już miałam cesarkę planowaną. a ważył 3900, więc do małych nie należał.

Gość gość
Nie strasz dziewczyny? Najwyżej byłaby cesarka przecież.

Gość gość
Najwyżej? Cesarka to nic przyjemnego. Rodziłam i sn i cc, więc mam porównanie.

Gość gość
Cc lepsze niż sn też mam porównanie i wiem.

Gość gość
Ja właśnie wole cc. Najpierw lekarz powiedział, że będzie bo dziecko jest położone miednicowo i ma już mało miejsca na obrót a tu na następnej wizycie położenie główkowe... Kurna boję się naturalnego jak cholera dlatego że jego przebieg zależy ode mnie, nie tak jak cesarka. Boję się, że spanikuje i się zablokuje ze stresu i bólu.