Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wiecie co to tzw introwertyczna intuicja?

Polecane posty

Gość gość

jw?

Gość gość szarriiikkk
to jest taka intuicja ktora wkurfia,bo siem sprawdza...sprawdzone und potwierdzone...

Gość gość
nie wiem, możesz wytłumaczyć?:)

Gość gość
mi się wydaje że to mają głównie kobiet i mają przez to jeszcze bardziej wyjeb...ne coś jak taki gps co jej nie powiesz to i tak wie lepiej :-(

Gość gość
Chodzi o funkcje mbti? Moja dominujaca. Czasem bywa przydatna, innym razem upierdliwa, wrecz zyc nie daje. Autorze, mozna wiedziec dlaczego pytasz?

Gość gość
masz problemy z relacjami? jak przełamać twój upór jeżeli to moze miec potencjał rozwojowy?

Gość gość
wtf

Gość gość
wczoraj Na poziomie kolezenskim nie mam juz problemow, ale pewnie masz na mysli relacje romantyczne. Tu jest gorzej i zazwyczaj jesli stwierdze ze cos nie ma sensu, to przy tym zostaje. Zmienic zdanie moge tylko na postawie wlasnych obserwacji, nigdy nie przez czyjes przekonywanie. Napisz cos wiecej, postaram sie pomoc :)

Gość gość
A, i jeszcze wazne pytanie: Czy ta dziewczyna/ chlopak to INTJ czy INFJ?

Gość gość
Ale przeciez nie mozesz zaobserwować WSZYSTKIEGO? słyszałaś o błędzie tzw. atrybucji? Zobacz na to oczami innych: zakładając że masz potencjał, ale robisz i tak po swojemu, to faktycznie "jakbyś sama ograniczała swój potenciał", bo co by nie było i TAK nic sie nie zmieni.. a to brzmi jak jakieś fatum.. to tylko kwestia czasu a nawet najbardziej optymistycznie i przyszłościowo nasatawieni ludzie się wycofają.. ? Poza tym chyba mało prawdopodobne jest aby jedna osoba była zawsze i wszędzie bezbłędna a 6 miliardów ludzi połączonych w sieci się mogło mylić..? ps. z jakiej części naszego pięknego kraju jestestes? pytam z ciekawosci bo wiekszosc jest z pd wschodu.. do tego mają nieskoczone problemy ze dlugotrwalymi relacjami.. generalnie nie wazne co bys sie dzialo chca harmonie, a jak ktos cos bedzie wyskakiwal poza schemat nawet sami zmieniaja swoja postawe zeby dac dyla i uciec.. dlatego ludzie o przecietnej intuicji NIGDY Ciebie nie odgadna :-( szkoda tego ukrytego potencjalu

Gość gość
Zazwyczaj moge zaobserwowac wystarczajaco duzo by wyciagnac niezbedne wnioski. A jesli nie, to zadaje pytania i na drodze analizy dochodze do stanu faktycznego. Ufam sobie bardziej niz nawet 6 mld ludzi i nawet jeli caly swiat bedzie innego zdania niz ja, a ja bede przekonana, ze mam racje (i najczesciej tak jest), to przy swoim zostane. Niech sie inni wycofuja. Choc zachowuje sie roznie, w zaleznosci od sytuacji moge sie dostosowac lub przynajmniej sprawiac takie pozory, ale najczesciej czuje sie, ze robie to wbrew sobie, a tego bardzo nie lubie. Jestem z zachodu :) x "jak ktos cos bedzie wyskakiwal poza schemat nawet sami zmieniaja swoja postawe zeby dac dyla i uciec.." x To prawda, od przewidywalnosci tez uciekam. Troche ciezko to wyjasnic ;)

Gość gość
tylko nie mów że z centrum pn ten zachod :-) to jakim cudem można Ciebie przekonać? nie szkoda Ci energii własnej na tkwienie w swoich okopach?

Gość gość
Dokladnie Poznan. Jak pisalam wczesniej, musze sama zmienic zdanie, ale jesli widze, ze wczesniej sie mylilam, to potrafie zrobic zwrot o 180 stopni :) i nie okopy tylko przekonania nabyte na drodze drobiazowej analizy ze szczypta przeczucia :P Nie jestem w stanie tego wytlumaczyc ludzkim jezykiem, bo tak dziala wlasnie Ni.

Gość gość
to pewnie masz zdolności do jezyków, psychologii, czegos z religią lub muzyki.. ja wiem jak to działa bo mam dokładnie odwrotną intuicję tylko w 100 proc. świadomą.. nie wiem tez po co wam te "połączenie" z ludzmi i ciagle je zrywanie jak cos nie tak pojdzie, ps. to ktos w twoim zyciu zorientował się w tym wszystkim lub mial chociaz szanse? nie chciałabyś czasami wyłaczyć tego lub wybrac tylko do okreslonych osób? pewnie jest tysiac rzeczy ktorych jeszcze nie brałas pod uwagę?

Gość gość
Dokladnie do tego, co wymieniles i do jeszcze kilku rzeczy :) Czyli rozumiem, ze Ty uzywasz Ne? x to ktos w twoim zyciu zorientował się w tym wszystkim lub mial chociaz szanse? x Nie. x nie chciałabyś czasami wyłaczyć tego x Tak, teraz. x lub wybrac tylko do okreslonych osób? x Czasem mi sie to udaje. x pewnie jest tysiac rzeczy ktorych jeszcze nie brałas pod uwagę? x Tak, wiem o tym.

Gość gość
super.. zdajesz sobie sprawę, że w sumie cokolwiek nie zrobisz, ludzie prawie na pewno tego nie ogarną nawet jakby chcieli.. dlaczego? bo osób które mają takie właściowości, czyli odwrotne do twoich jest tak mało że szanse ich spotkanie są mniejsze niz wygranie w lotto.. a co z tych rzeczy.. które najlepiej do Ciebie pasują.. jezyków, psychologii, czegos z religią lub muzyki..? lub cos jeszcze.. generalnie można jakimś cudem nawiązac "kontakt" ale to zależy wg mojej teorii i ogolnie raczej od jego formy niż tego co dotyczy, np. nigdy w życiu być nic nie powiedziała osobie spotkanej przypadkowo ktorej NIGDY wiecej nie spotkasz..? ciekawe czy być przeczytała cos, odebrala wiadomosc jakby Ci cos wysłała.. ? (tak z teoretycznie), ps jaką masz motywację, co Ciebie motywuje tak w ogóle? mam mnóstwo materiałów do tego typu, bo to naturalne.. moze wykoluje jakis sposób zeby wysłać.. tak przy okazji..

Gość gość
mi raczej chodzi też z drugiej strony o coś takiego image.slidesharecdn.com/socialspace-111026054856-phpapp02/95/slide-3-1024.jpg

Gość gość
Wybacz, ale jestem w trakcie sesji. Odpisze pozniej.

Gość gość
masz jakiś, jakikolwiek mail to Ci wyśle fajny załącznik, przeczytasz jak będziesz miała czas itd.. zagladaj tutaj i daj cos znac.. i potem zajrzyj jeszcze raz to odpiszę (to moze potrac nawet dzien, etc) bo trzeba stronę odświeżyć.. chyba znalazłem cos wiecej o Towim typie co ułatwi Ci życie, ale zostawie na mail lub pozniej na kafe.. POWODZENIA w sesji

Gość gość
hello..

Gość gość
"Jak pisalam wczesniej, musze sama zmienic zdanie, ale jesli widze, ze wczesniej sie mylilam, to potrafie zrobic zwrot o 180 stopni usmiech.gif i nie okopy tylko przekonania nabyte na drodze drobiazowej analizy ze szczypta przeczucia jezyk.gif Nie jestem w stanie tego wytlumaczyc ludzkim jezykiem, bo tak dziala wlasnie Ni." X To co napisalas dowodzi , ze twoja intuicja jednak cie zwodzi .

Gość gość
moja intuicja jest bezbłędna

Gość gość
właśnie

Gość gość
hello

Gość gość
Co tam?

Gość gość
2017.02.10 Intuicja i introwertyczna intuicja to nie to samo pojecie. Poza tym nikt nie jest nieomylny. x Mam nadzieje, ze wpadasz jeszcze na kafe autorze. lap maila: leninacrowne@wp.pl ;)

Gość gość
up