Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

chce zmienic nawyki zywieniowe wyszlo mi ze kolacje mam jesc dzisiaj o 23.20

Polecane posty

Gość gość

ja pierdziele , po staremu to ja raczej op 19 nie jem , klade sie spac okolo 24 i jak sie najem pozadnie miedzy 18-19 to juz jestem syta caly wieczor w dni robocze sniadanie jem o 7 rano , drugie sniadanie tak okolo 10-11 pozniej jak mam czas to obiad okolo15 i o 19 lzejsza kolacje albo jak nie jem obiadu bo nie mam czasu to wtedy pozadny obiadokolacje wlasnie w tych godzinach odkad skonczylam 40 troche mi (6 kg przybylo ) powinnam jesc 5 posilkow dziennie ok! dzisiaj z racji soboty jadlam sniadanie o 9.30 drugie sniadanie o 13.20 obiad o 17.20 i jeszcze czekaja mnie przekaska i kolacja :o

Gość gość
nosz kurcze co mi z tym poZadny odbilo , oczywiscie porzadny , sorki

Gość gość
Jedz co 2,5-3 zamiast co 4.

Gość gość
Ostatnibppsilek 1.5-2godziny przed snem.

Gość gość
wywal przekąske/deser

Gość gość
Strasznie często jesz. Większość ludzi je około 2-3 razy dziennie. Ja jem tylko późne śniadanie i objadokolację i mi wystarcza. W międzyczasie to rzadko coś przegryzam, a rano tylko kawa i do około 10.00 mi starcza.

Gość gość
I jak w ciągu dnia dużo pijesz mineralki to nie masz potrzeby tyle jeść. Poza tym samą dietą wagi nie zrzucisz, musisz się trochę pozarzynać fizycznie - biegać np., ale nie tak że po 3 minutach idziesz, tylko jak czujesz że już nie możesz i masz kolkę, to lecisz dalej mimo wszytko i nie raz na tydzień tylko regularnie! I chodź wszędzie piechotą gdzie tylko możesz. Unikaj jeżdżenia i autobusów jak masz gdzieś jakieś 15 min. piechotą.

Gość gość
no ja wczesniej tez jadlam trzy posilki dziennie ale jak pisalam przytylo mi sie 5-6 kg i chcialam sie tego pozbyc , dowiedzialam sie ze jem za rzadko, ze przerwy po 6 godz spowolnily mi metabolizm ktory jak bylam mlodsza to jeszcze hulal a przy 40 zwolnil i ze musze jesc 5 razy dziennie , oczywiscie nie sa to duze porcje ale czasowo mi sie nie miesci

Gość gość
a dodam ze ruszam sie i to sporo , pracuje fizycznie w ciaglym ruchu-biegu , uprawiam tez szybkie biegi za autobusem oraz jezdze na rowerze do kolejki podmiejskiej 4 km jak tylko nie ma sniegu i lodu na ulicy , waze 55 kg ale to nie moja waga jaka mialam przez cale zycie :(

Gość gość
odpuscilam sobie wczoraj te dwa ostatnie posilki , na kolacje wypilam 3 kieliszki wina czerwonego :)

Gość gość
Ojej, posłuchaj - nie przytyłaś od jedzenia 3 posiłków tylko od ich jakości. Jak taki 1 posiłek to była np. góra kluchów z tłustym sosem, smażonymi warzywami i smażonym mięsem to nie ma co się dziwić. Ważne jest co jesz. Jak będziesz jadła 5 razy dziennie, a nie zmienisz nawyków żywieniowych, to nic nie zrzucisz, tylko jeszcze bardziej przywalisz. A z tego co piszesz raczej nie zamierzasz za dużo poświęcać, bo nawet wcisnęłaś do jadłospisu "przekąskę". Twoją przekąską powinna być woda.

Gość gość
I w ogóle nie powinno się jeść przed snem. Ostatni posiłek powinien być kilka godzin przed położeniem się.

Gość gość
W międzyczasie między posiłkami nie musisz przecież się głodzić. Nie do końca rozumiem czemu przez te 6 godz. nic nie jadłaś? Przecież można mieś pod ręką jakąś miskę z kawałkami jabłek, winogron, orzechów i sobie co jakiś czas przegryzać. Albo popijać jakiś sok (bez cukru), wodę, jogurt/kefir.

Gość gość
A alkohol to w odchudzaniu nie pomaga. W ogóle w niczym nie pomaga. Obniża tylko zdolności kognitywne z roku na rok, dlatego ci drinkujący jak doczekają już starszego wieku to są tacy wolno kumający z opóźnionym zapłonem. Też chcesz taka być? :D Ktoś cię o coś zapyta, a ty dopiero po minucie będziesz odpowiadać: coooooooooooooooo..........? Nie warty żaden kieliszek.

Gość gość
A ja wlasnie slyszalam ze nie wazne co sie je tylko zeby nie przekroczyc potrzebnych nam kalorii Nie przepadam za smazonym , nie lubie tez slodyczy a co za tym idzie nie lubie wiekszosci owocow ale np kopytka czy pierogi uwielbiam jak rowniez makarony pod kazda postacia