Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mamy! Co jecie będąc na diecie fajnego?

Polecane posty

Gość gość

Bo ja mam po miesiącu,straszną monotonnie w posiłkach ,bo przede wszystkim nie lubię mięsa :/ ewentualnie szaszłyki z piersi z kurczaka ,papryką,pieczarkami i cebulką lub papryki faszerowane ogólnie tylko lubię warzywa i kasze ,sery białe i jajka,zupy warzywne... Może macie jakieś super przepisy...bo na prawdę już wymiękłam tęsknię za pierogami i zapiekanką :D :D

Gość gość
nie trzeba ograniczacz sie we wszystkim. masz ochote na pierogi to zrob. tylko z maki razowej. zapiekanke tez mozesz zjesc.nie mozna przekracz okreslonej liczby kcal dziennie. troche ruchu i masa spada.

Gość gość
Wszystko, ale głównie na kilogramy orzechy, awokado (jedno dziennie) i wszelkie warzywa. A zapiekanek warzywnych przecież możesz robić ile ci się umyśli.

Gość gość
Niestety nie o zapiekankach warzywnych tu mowa :) tylko o takich z serem żółtym i pieczarkami :D Mam taką figurę po dwójce dzieciach ,że tylko "ryba-sałata-i woda" nie powoduje efektu jojo :D

Gość gość
*po dwójce dzieci -wkradł się błąd :D

Gość gość
No i w czym ci przeszkadza to zrobić zapiekankę? Jak się chcesz odchudzić to ograniczasz węglowodany (chyba, że masz niedoczynność tarczycy - wtedy nie wolno), a tłuszcze praktycznie do woli (zwłaszcza te "zdrowe"). Zapiekankę typu cukinia-sos bolognese-ser możesz jeść do woli. Albo podobne z warzywami jako baza.

Gość gość
Ahh..o taką z bagietki mowa bo właśnie od miesiąca jej brak hehe a nie ukrywam ,że uwielbiam :D

Gość gość
to zrob z bułki razowej.

Gość gość
Sałatki pewnie robisz :) a taką z serem feta chudym + pomidor,ogórek,czarne oliwki,czosnek i pabam! Grzanki razowe garstka :) wiadomo od jednej zapiekanki z sosem czosnkowym nie przytyjesz ale jak jesteś miesiąc na diecie redukcyjnej to zastąp może bobem pieczonym z sosem jogurtowym z czosnkiem .Powodzenia

Gość gość
To zrób sobie z grahamki, szynki drobiowej i żółtego sera który ma zero procent tłuszczu "Piórko". Do tego kethup.

Gość gość
Spaghetti warzywne. Cukinia pocięta na bardzo cienkie paski zamiast makaronu. Do tego robiłam sos z pomidorów w soku, cebuli, czosnku, przypraw i w moim przypadku mięsa mielonego. Posypywałam po wierzchu mozzarellą lub fetą. Myślę, że z innymi sosami też byłoby smaczne.

Gość gość
autorko wszystko mozna jesc a nawet jedząc chudnąć. i jeszcze do tego dzieki odpowiedniemu odzywianiu się przyjmowac mase substancji odzywczych, witamin, naturalnych antybiotykow ( np czosnek) itd nie łykajac przy tym zadnych pastylek. tylko trzeba wiedziec jakie produkty co zawierają no i jesli cos jest niezdrowe tuczace,powodujace choroby ( np gluten) to zamiewwnic to na pieczywo/ mąkę/ ryż itp... pełnoziarniste/ razowe/zytnie itd... tylko trzeba się tym zainteresowac,duzo czytac i codziennie zdobywac wiedzę. studiowac fora o zdrowym odzywianiu no i nie bez znaczenia jest tez zdrowy tryb zycia, wysiłek fizyczny oraz nocny sen zwlaszcza ten przed pólnocą ( akurat tu nie jestem dobrym przykladem ale to z błahego powodu- w dzien najzwyczajniej w siecie nie mam czasu na internet). trzeba się tym interesowac a duzo zyskasz. i mozna jesc wszystkie potrawy, pierogi i zapiekanki tez, spaghetti i pizzę ale trzeba wiedziec co ma się w nich znajdowac. jesli chodzi o np pierogi ( bo o zapiekankach juz tu ludzie piszą) to mozna je zrobic z dodatkiem pełnoziarnistej mąki, nei wiem jakie farsz masz na mysli ale jesli to z miesem to dodac cebuli, czosnku pokrojonego bardzo drobno i niepodsmazanego(!!!) albo dodawanego do miesa juz pod koniec obróbki ( tak zeby jaknajwiecej zachowac tej surowosci a jak najmnjiej przetwarzac).no i ziola oczywiscie, mnostwo ziól ale bez wegety i innych ulepszaczy zawierających glutaminian sodu. poprostu jesli chcesz zrobic dany produkt ( pierogi lub zapiekankę o czym marzysz) to poczytaj jak to wykonac i z jakich skladnikow zeby było to zdrowe. a najlepiej jeszcze w wersji dla diabetykow. niestety jesli chcesz schudnac to musisz się pozegnac z białym pieczywem, makaronami itd...ale jak pisalam wczesniej wszystko mozna zrobic na co się ma ochote tyle zeby zastepowac niezdrowe skladniki zdrowymi.

Gość gość
Makaron pełnoziarnisty ze szpinakiem ;-)

Gość gość
O diecie fajnego nie slyszalem.o diecie kwasnieskiego tak ale o fajnego nic nie wiem.

Gość gość
o to samo chcialam zapytac , co to jest ta dieta Fajnego

Gość gość
Ja na diecie zjadłam czasami pizze czy mielonego na obiad. Bez przesady żebym miała do końca życia z tego zrezygnować a 30kg poszło i juz nie wróciło.

Gość gość
Dieta fajnego to coś dla mnie specjalnego! Sery i warzywa ,aż kilogramów ubywa :) Ryba na parze i raz w miesiącu się ważę :D

Gość gość
Leczo z papryki,cebuli i pieczarek z kurczakiem + pomidory,natka pietruszki

Gość gość
Wszystko włącznie z frytkami z piekarnika. I waga leci w dół. Grunt to odpowiednie produkty o odpowiednich porach i odpowiednie ilości. Ja np. Mogę zjeść jako weglowodany 230g ziemniaków czy baranów plus warzywa plus tłuszcze, więc robię robię frytki z piekarnika plus sałatka z odrobina oleju.

Gość gość
A ja np.jem rano Serek wiejski z rzodkiewką Ok.12- sałatkę z pomidorem,ogórkiem i ser mozarella Później szaszłyki z piersi kurczaka,papryka,cebula z piekarnika Na kolacje omlet bez tłuszczu I waga od 2tyg nie spadła :/ Więc nie dla wszystkich takie zdrowe jedzenie jest odchudzające. Chudnę tylko gdy jem same warzywa lub nabiał bez łączenia

Gość gość
omlety z avokado, warzywami, pasty jajeczno-pieczarkowe zamiast majonezu dajesz małą łyżeczkę oleju, owsianki z malinami, truskawkami, kotajle owocowe, placki owsiane z warzywami lub owocami, nie sadziłam że można tak pysznie jeść i chudnąć

Gość gość
Napisze co ja jadłam an diecie . Schudłam 12 kg Sn jajecznica z 3 jajek na maśle + szynka + szczypior albo cebula DO tego kromka chleba żytniego z masłem i pomidorem II sn banan , jabłko, kiwi + kefir albo maślanka Obiad mięso lubie wieprzowinę wiec często mielone albo schabowe + surówka Kolacja serek wiejski tuńczyk jakieś tam warzywa

Gość gość
makaron pełnoziarnisty lub kasze z warzywami, spaghetti pełnoziarniste tylko dajesz mięso mielone z indyka, omlety z warzywami

Gość gość
"A ja np.jem rano Serek wiejski z rzodkiewką Ok.12- sałatkę z pomidorem,ogórkiem i ser mozarella Później szaszłyki z piersi kurczaka,papryka,cebula z piekarnika Na kolacje omlet bez tłuszczu I waga od 2tyg nie spadła :/" To ja pisałam o 18 .12 no jasne ze nie spada jakim cudem an takiej głodówce kg maja lecieć w dol ? trzeba jeść jeść , ćwiczyć zeby rozbujać metabolizm na takiej głodówce to metabolizm bedzie zwalniał az w koncu dupsko ci urośnie od polowy marchewki .

Gość gość
Co jem na diecie? -pizza gryczana -omlety z pieczarkami - jaglana z musem jabłkowym - ryba z surówka -gryczana z sosem ala spaghetti -naleśniki z maki ryżowej - jaglana z pesto z bazylii - papryka nadziewana kasza i pieczarkami - frytki z piekarnika z własnych ziemniaków - sałatka z avocado zamiast majonezu

Gość gość
Głodówka? :D po każdym z tych posiłków czuję się najedzona nie dam rady więcej jeść :) a co najlepiej na zrzucenie brzucha(bo z tym mam problem) -robię brzuszki ok.25dziennie nienawidzę brzuszków! :D

Gość gość
A gdzie węglowodany w tej twojej diecie? Dla organizmu to głodówka. I nie dziw się że nie chudniesz. Nie schudniesz na takim jedzeniu. A jeżeli spadnie ci waga to organizm spali tylko mięśnie a niebtluszcz którego chcesz się pozbyć.

Gość gość
Nie da sie punktowo spalić tłuszczu z jakiejs części ciała. Na ogólne spalenie tłuszczu najlepsze sa cwiczenia interwalowe. Brzuszki tez ok, bo ujędrnisz skore i zbudujesz miesnie. Jesli nie lubisz stricte brzuszków to jest wiele innych ćwiczeń angazujacyh mięśnie brzucha.

Gość gość
Tak jak napisał ktoś wyżej, nie da się spalić tłuszczu z jednej części ciała. Poza tym nienzbudujesz sobie mięśni robiąc 25brzuszkow dziennie i to pewnie jeszcze technicznie źle wykonanych.

Gość gość
robiąc 25brzuszkow dziennie i to pewnie jeszcze technicznie źle wykonanych Xxx Technicznie ok :) bo jestem w służbie mundurowej i mam raz na pół roku sprawnościówkę :D