Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mamy! Co jecie będąc na diecie fajnego?

Polecane posty

Gość gość
Jesli moge cos od siebie polecic... Rób to co sprawia ci przyjemność. Na "przymuszaniu" długo nie pociagniesz, a w sporcie chodzi o systematycznosc. Tylko wtedy widac efekty. I tak wlasnie zostałam "fitness mamka" haha. Przerobilam juz chyba wszystkie dyscypliny i cwiczenia aż znalazłam sposób na siebie

Gość gość
Węglowodany są wszędzie w papryce (6g),kurczaku..

Gość gość
Racja. Węgle sa w bardzo wielu produktach. Jesli juz spożywać posiłki węglowodanowe to najlepiej w posilkach okolotreningowych.

Gość gość
ja mam stałą wagę i raczej zdrowo się odzywiam, więc może napiszę jutrzejsze menu-bo dziś akurat mało zdrowo było bo w większości na mieście... śniadanie-w domu kawa, a o 8 w pracy kanapka z razowca z jarmużem, szynka,mozarella, ogórkiem i pomidorem. potem koło 13 sałatka z sałaty lodowej, roszponki, rucoli z oliwkami, marchewka w sosie vinegart ze słonecznikiem i sezamem. obiad kasza bulgur, surówka z kapusty włoskiej i czerwonej z marchewką, czarna fasola i jabłkiem polanych oliwa z octem jabłkowym do tego pieczona pierś z kurczaka (upiekłam dziś jutro podgrzej w parowarze). kolacja-kefir i banan lub koktajl warzywno-owocowy. we wtorek podobne menu tylko będzie mieszanka kasz z ziarnami-siemię, sezam i z soczewicą i do tego pulpety oraz rzymskie marcheweczki lub marchewka z groszkiem. W środę zrobię chinszczyzne-ciemny ryż z warzywami i wołowina. W czwartek pewnie pizza wegetariańska a w piątek pieczona rybka z pieczonymi ziemniakami w ziołach i surówka "chinska" z białej kapusty.

Gość gość
19:50 tylko 3 posiłki jesz czy przegryzasz cos pomiędzy? Dla mnie to chyba byłoby troche za mało.

Gość gość
Zgadzabsie że wedle są wszędzie, tyle że organizmowi potrzebne są wedle złożone a nie tylko proste obecne w warzywach i nabiału proste. Z reszta koleżanka od serka z rzodkiewka zjada jakieś 1500kcal. Skoro ta dieta jest taka super dlaczego nie chudnie? Bo organizm nie jest głupi... Nie macie pojęcia o odchudzaniu i dziwcie się że nic nie jecie a waga stoi.

Gość gość
Dlatego trzeba wyliczyć sobie swoje zapotrzebowanie kaloryczne, ktore zależy m. Inn od wieku i aktywnosci fizycznej. Przy odchudzaniu trzeba byc na lekkim deficycie kalorycznym a nie na glodowce.

Gość gość
Zapotrzebowanie to raz a dwa z czego są te kalorie. Na gówniany paliwie organizm długo nie pojedzie. Kiedyś zjadłam 1500-1600kalorii i waga coś tam leciała, teraz jem 1900 i leci dużo szybciej przy tej samej aktywności.

Gość gość
20:09 no to jest raczej oczywista oczywistość

Gość gość
ja z 19:50 jem 4 posilki-śniadanie i drugie śniadanie w pracy, obiad i kolacja w domu. nie wiem ile to kalorii bo nigdy nie liczyłam ale mi wystarcza by waga stała w miejscu, a jestem już sporo po trzydziestce...

Gość gość
A pijecie wino czerwone wytrawne na diecie np.raz na tydzień lub na dwa? Ok.3-4 lampki :D Może to negatywnie wpływać na spadek wagi?

Gość gość
Fajny temat :) dziewczyny-Mamy! Ważę ok.93kg przy wzroście 178cm -jakie posiłki były by korzystne? Ogólnie jem sery żółte,warzywa i chleb orkiszowy /na szybko- niby nie dużo ale 5 posiłków na dzień próbuje :kasza gryczana ,warzywa,indyk,nabiał ,miksy sałat ,brokuły ,otręby żytnie... waga w miesiącu spadła -1kg :| fack

Gość gość
*f**k !!! Miało być :D :D :)

Gość gość
Ja pije wino raz w tygodniu,ok 2-3 Lampki Monte wytrawne i nie wpływa to na dietę

Gość gość
Warzywa na patelnie np. Z kaszą

Gość łakoma
Ja właściwie nie trzymam diety. Staram się jeść zdrowo o jednakowych porach. Dużo warzyw i owoców. Jedynie jak przychodzi ochota na coś słodkiego to sięgam po https://www.frisco.pl/pid,1143/n,bakoma-bakus-serek-puszysty-o-smaku-waniliowym/stn,product Słodki o smaku waniliowym serek Bakuś. Zaspakajam swoją ochotę na słodkość, a i dostarczam do organizmu witaminy z grupy A, D, E.