Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anicka92

dziecko trzęsie się

Polecane posty

Gość Anicka92

Witam Moje roczne dziecko jak się czymś ekscytuje albo czegos boi czasami trzęsie się... napina się i daje rączki do góry po czym zatrzesie się rączkami i Buzka. Czy to normalne? Pediatra mówi że dzieci różnie reagują? Czy Wasze też tak miały?

Gość gość
pewnie u 90% dzieci to normalne ale znałam chłopca u którego od takich zachowań zaczeła sie ujawniac choroba metaboliczna ktora uszkadzała jego układ nerwowy. Obserwuj małego czy sie to nie nasila

Gość gość
Ale kontroluje to trzesienie czy to jest mimowolne?

Gość goscanicka92
Nie kontroluje. Po prostu zdenerwuje się albo boi... i wtedy ręce do góry i czasami się zatrzęsie... przy tym placze i trochę jakby się wykrzywial

Gość gość
Jesli to nie jest kontrolowane przez dziecko zachowanie, to ja bym poszla prywatnie do neurologa dzieciecego. Pediatrzy to czesto niedouczone konowaly i bagatelizuja wazne sprawy. Lepiej odwiedzic specjaliste od danego tematu.

Gość goscanicka92
Jestem zapisana na przyszły tydzień... pediatra bagatelizuje twierdząc dzieci tak.mają... a widzieliście już takie zachowanie? To moje 1 dziecko i nie mam porownania i kontaktu z innymi dziećmi :/

Gość gość
Nie wiem, ale nie wydaje mi sie to wcale normalne. Moje tak nigdy nie robilo. U znajomych tez nie slyszamam ani nie widzialam, zeby ktores tak sie zachowywalo.