Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćwww

Straszna samotnośc we dwoje starszych osób

Polecane posty

Gość gość
Uważam że wcale nie jest łatwo znaleść kogoś bliskiego dla siebie, (to ja z tą chandrą),

Gość gośćwww
gość dziś Dziękuję za ciepłe słowa i rady. Wszystkie wypowiedzi biorę sobie do serca, analizuję, myślę, co jeszcze mogę zmienić, a na co już za późno.

Gość gośćwww
gość dziś Odbiegając od mojego tematu zapytam Ciebie, czy ta chandra spowodowana jest samotnością? W końcu mój temat o samotności i zainteresował on Ciebie. Zgadłam?

Gość gość
Oczywiście że tak, moja samotność jest jakby trochę inna niż twoja chociaż samotność w sumie jest zawsze taka sama.

Gość gość
Samotność to samotność, chociaż ma różne odcienie.

Gość gość
Autorko, mój mąż od 1,5 roku w ogóle się do mnie nie odzywa. Zaszył się w czterechi ścianach i tyle go widzę. Zapisałam się na UTW, do którego muszę dojechać ponad 30 km, ale warto. Poznalam dużo ludzi, mam koleżanki, wyjeżdżamy na wycieczki i wczasy. Dodatkowo wyjechałam do Niemiec do pracy na podreperowanie budżetu, , właśnie po to, żeby nie brakło na wyjazdy. W końcu żyję własnym życiem. W miejscowości gdzie mieszkam, praktycznie brak znajomych, bo parę lat temu przeprowadziliśmy się. Owszem, są sąsiedzi, ale to za mało, żeby nazwać ich przyjaciółmi. Tak że głowa do góry: jak sobie pościelesz, tak się wyśpisz. Powodzenia :).

Gość gośćwww
gość dziś [18:37 kolejny optymistyczny głos:) Kobietki, jak ja Was podziwiam, że potrafiłyście zadbac o siebie. Ja chyba w pewnym momencie swego zycia poddalam się i przez to przedwcześnie zestarzałam mentalnie. Dwa razy robiłam podejście z zapisaniem się na UTW i nie zapisalam się, a tu czytam jakie korzyści z tego płyną, przede wszystkim zdobywa się znajomych. Tego najbardziej mi brakuje. Jestem osoba kontaktową, mam w sobie wiele empatii, potrafię też słuchać, nie tylko zalić się. Myslę, aby tylko zdobyć się na pierwszy krok, a reszta potoczy się lepiej. Czytając Was znajduję tu motywację.

Gość gość
Samotność jest zawsze straszna, ale naprawdę warto szukać wyjścia. Lubię porównanie do szukania pracy w czasie bezrobocia: wysyłasz setki aplikacji, z czego dostaniesz 5 odpowiedzi, zatrudnią cię w jednej firmie, ale za to masz stabilizację finansową na długo. Dlatego opłaca się poznawać i utrzymywac relację z tymi setkami ludzi - bo wsród nich właśnie będzie ten przyjaciel.

Gość gość
I co autorko, postanowiłaś coś?