Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego nie ustępujemy miejsca ciężarnym?

Polecane posty

Gość gość

Dla ciemnogrodu trzeba wprowadzić grzywny i system kar-nic innego nie zadziała i wie o tym każdy psycholog. Człowiek to istota wygodna i leniwa do bólu. Można nią manipulować w dowolny sposób, ale w przypadku jakichkolwiek wymagań musimy człowiekowi przystawić lufę do czoła, inaczej nie zrobi niczego, czego nie musi -taka natura homo sapiens. Człowiek współczesny nie musi się już zagłębiać emocjonalnie w problemy społeczne-ponieważ nie został nauczony myślenia-odebrano mu skrawki wolności i uczyniono bezwolną maszynką do konsumpcjonizmu. Człowiek stał się narzędziem bogatej czołówki do generowania dochodów. Już raczej nic tego nie zmieni.

Gość gośćzkafe
I zgadzam się z tym jak najbardziej!

Gość gość
bo nienawidze ciąż i ciężarnych w*****a mnie sam fakt ciązy zwłaszcza młodociane szmaty w ciązy, nigdy takiej k****e nie ustapie, niech taksówkami jezdzi

Gość gość
kotne polki z tego tu ciemnogrodu wbrew zaleceniom komisji europejskiej się "kocą" na potęgę . dodatkowo nie jak nowoczesne Europejki in vitro tylko pod chłopem zapoconym sapiącym leżąc

Gość gość
moge taką wziązć na kolana ale nigdy niechcą siadać wiec niech stoi taka jak siadac niechce :-P

Gość gość
A dlaczego im ustępować? Przecież nie są ciężko chore, czy kalekie. A jeśli powodem jest to ze w brzuchu mają + kilka kg, to i grubasom by trzeba ustępować.

Gość gość
gość dziś Ale w chwili, kiedy taki autobus ostro przyhamuje, może ucierpieć nie tylko ta kobieta, tylko również te parę kg w jej brzuchu, jak to ująłeś.

Gość gość
tak was czytam i nie wiem czy śmiać się czy płakać ;-) Wybieram to pierwsze ;-)

Gość gość
16:05 zmienisz zdanie jak ''zajdziesz''. O twojej mamusi i tobie w brzuchu też kiedyś ktoś myslał : ''grubas z kilogramami''

Gość gość
brokeninside87 dziś Tak, mąż zwłaszcza, jak jest w pracy :D

Gość gość
broken jak zwykle ciężko myśli po upadku na głowę

Gość gość
16:07 równie dobrze w takiej chwili może przewrócić wózek z dzieckiem, albo owa ciężarna siedząca w chwili hamowania przywali brzuchem w siedzenie przed nią. Więc też nie jest bezpiecznie :)

Gość gość
do 16:10 ja byłam już dwa razy w ciązy i jakoś nie uważam żeby należało nam się traktowanie jak dla grupy uprzywilejowanej. Powiem więcej, nie licząc kilku dni na początku mdłości, i samej końcówki to energia mnie rozpierała. Zresztą moje koleżanki w ciązy tak samo, tylko jedna mająca ciąże zagrożoną była słaba, ale tez miała zalecone leżenie w domu, nie wychodzenie i unikanie gwałtownych ruchów. Ale to mały odsetek, reszta ciężarnych nie jest j.w. napisano niepełnosprawna.

Gość gość
16:13 widac dziecinko,że w ciąży nie byłaś bo wyobraźnia cię ponosi ;-) Dla kobiety ciężarnej te przywileje się należą i pozycja siedząca jest dla niej dużo bardziej bezpieczna niż jakakolwiek pozycja stojąca.

Gość gość
do 16:17 no tak ty wiesz lepiej staruszko czy byłam czy nie :))) znalazła się na forum jasnowidzka :D

Gość gość
To co promuje autorka to rasizm i uprzywilejowanie jednej z grup. Ciaza to nie choroba uniemozliwiajaca postanie 5 minut. Smiech na sali jak marudzi mloda 20 latka z ledwo widocznym brzuchem. Na miejsce bardziej zasluguja osoby starsze i z chorobami zwiazanymi np. Z bolem nog czesto sa to rowniez osoby samotne.

Gość gość
więc jesteś jedną z tych kobiet,do których nie dociera,że nie wszystkie kobiety w ciąży mogą czuć się tak rewelacyjnie jak ty i twoje koleżanki. Przeszłaś ciążę bez żadnych dolegliwości,tryskając energią i myslisz,że każda kobieta tak ma.

Gość gość
do 16:20 [przeczytaj jeszcze raz wpis, jest tam o kol. z ciążaą zagrożoną, więc zły wniosek teraz mi stawiasz.

Gość gość
Ciężarne to leniwe babska

Gość gość
Nasze matki, babki, prababki normalnie zachowywały się w ciąży, pracowały i jakoś dzieci rozdziły się silniejsze i zdrowsze niż teraz.

Gość gość
tych uprzywilejowanych grup jest sporo i nie są to tylko kobiety w ciąży ;-) TAK NA MARGINESIE to ciężarnym tez może dokuczać ból nóg i obrzęki. Kobieta w ciąży może zwyczajnie zasłabnąć,zemdleć i to że prosi o miejsce np w tramwaju to nie jej egoizm a troska o noszone w sobie życie i dlatego jest i powinna być to grupa uprzywilejowana,chociaż w tym czasie. Same sobie kobiety robicie kuku,udajecie bohaterki a potem płacz,że nikt nie szanuje waszej kobiecości,waszych praw i nikt nie pomaga przy dziecku.

Gość gość
teraz to się jak króliki mnożą po +500

Gość gość
16:24 zapomniałaś dodać,że rodziły w polu i bez znieczulenia a może nawet same odbierały sobie poród ;-) jak ja lubie ten argument. Tylko wiesz,kiedyś kobiety nie skarżyły się i zaciskały zęby więc jaka jest prawda to nigdy się nie dowiesz bo o wypadającej pochwie i nietrzymaniu moczu żadna nigdy ci nie opowie ;-)

Gość gość
Równie dobrze i nastolatka może zasłabnąć bo weszła w okres dojrzewania, albo facet bo jest po nocce i nie spał od rana, albo kobieta nie będąca w ciąży, bo ma silne bóle miesiaczkowe itd itd... dajcie spokój, kazdy moze być chory, zmęczony, a nie jedna ciężarna ma sił więcej niż chłop.

Gość gość
Nie trzeba, jak im się chce siedzącego niech taxe zamówią.

Gość gość
Brzuchy se dają robić, a potem by tylko lezały.

Gość gość
Ja niby dlaczego miałbym ustąpić miejsca jakiejś ciężarnej ? Przecież to nie moja wina że jest w ciąży. Dostanie "becikowe" i 500 zł na dziecko miesięcznie, i jeszcze mam jej ustąpić miejsca. A co ja z tego będę miał ? Ustąpię miejsca za 10 zł.

Gość gość
Ustępowanie miejsca ciężarnym to rasizm i dyskryminacja. Stop ustępowanie ciężarnym!

Gość gość
ale nastolatka czy ten chłop nie nosi w sobie drugiego człowieka ;-) same sobie tych brzuchów nie robią ;-) wasze wpisy są zabawne ;-) 500plus jest dopiero na drugie dziecko tak dla przypomnienia ;-) a becikowe to rzeczywiście majątek ;-)