Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Badacz słyszenia głosów

Słyszenie głosów

Polecane posty

Witam serdecznie. Poszukuję osób, które doświadczają słyszenia głosów (np. osób zmarłych, Boga, duchów itp), przy czym nie przeszkadza im to w codziennym życiu, są psychicznie zdrowe. W swojej pracy magisterskiej próbuję udowodnić, że słyszenie głosów nie musi być objawem choroby. Bardzo proszę o wypełnienie ankiety osób, które słyszą lub kiedykolwiek słyszały "głosy" https://docs.google.com/forms/d/1wLculq3gzSuCnvD0O5siZ30ZgErxV2k1t637xlft0JQ/viewform?edit_requested=true&;fbzx=-7792068149318959000 , pomoże to w upowszechnianiu zrozumienia dla tego zjawiska . Dziękuję!

Gość gość
To proste wytłumaczenie to schizofrenia a to się leczy w szpitalu psychiatrycznym ps ja z powodu depresji byłem w szpitalu psychiatrycznym w Opolu to żadne głosy i duchy zmarli potwory tylko objaw schizofrenii więc do psychiatry się zgłoś...

Gość gość
To schizofrenia!!!

Otóż niekoniecznie, piszę o tym pracę magisterską. W badaniach przeprowadzonych w innych krajach około 5% populacji przynajmniej raz w życiu doświadczyło słyszenia głosów, przy czym te osoby nie miały ŻADNYCH innych objawów psychozy (czyli brak chorób psychicznych, w tym schizofrenia). Takich badań nie robiono jeszcze w Polsce, dlatego ja podjęłam się tego zadania.

Gość gość
To równie dobrze możesz napisać o ufo,w jednym i drugim przypadku cie wyśmieja.

Gość gość
Autorze to schizofrenia głupku ps to że im nie stwierdzono choroby psychicznej to nie znaczy że nie mają schizofrenii bo lekarz psychiatra nigdy nie wie do końca co komu siedzi w głowie i zdarzają się błędy lekarskie więc wiem że to schizofrenia...

Gość gość
Zjawisko słyszenia różnych głosów występuje u 99% młodych kobiet. To całkowicie normalne i naturalne. Nie ma w tym nic niepokojącego.