Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Poród olsztyn

Polecane posty

Gość gość

Witam czy ktoś poleca porod w olsztynie u malarkiewicza?

Gość gość
Witam. Miałam tam cc w czerwcu i jak najbardziej polecam! Wspaniala opieka, super warunki, nawet nie widziałam żadnych pacjentek, bardzo komfortowo.

Gość gość
Tam jest w porządku, dopóki nic złego się nie dzieje. Nie mają sprzętu, żeby ratować wcześniaki, odsyłają do WSS kiedy liczą się sekundy. Mi położna odradziła, zresztą znam nieciekawy przypadek ich niekompetencji (ba! dwa przypadki) dlatego nawet nie biorę pod uwagę tego szpitala.

Gość gość
Możesz podać te przykłady ?

Gość gość
Nie chce pisać publicznie o tym, bo to sprawa osobista, z najbliższego grona. Mogę Cię tylko zapewnić, że prawdziwa, a szpital póki brał kasę za pobyt było oh i ah. Niestety zaniedbali sprawę i mogło się to skończyć poważnymi konsekwencjami zdrowotnymi dla matki i nawet wtedy nie wzięli za to odpowiedzialności. Kiedyś w telewizji, jakieś 3 lata temu była głośna sprawa dotycząca tego szpitala. Upuścili dziecko na podłogę. Pewnie znajdziesz to z łatwością w internecie.

Gość gość
Ale oni przyjmują ciężarne tylko od 35 albo 36 tyg ciazy inne odsylaja do innych szpitali bo podobno zwrotu kosztów z NFZ nie dostaną. Tak słyszałam że tak podobno jest. Ja tam rodzilam i generalnie porod nie był zły i opieka w czasie porodu ale po porodzie masakra nikt się nie zainteresował czy umiem przewinac dziecko czy przystawic do piersi musiałam sama próbować co skończyło się na tym że zrazilam się do kp i przeszłam na mm od razu po dwóch dniach bo nie umiałam tego robić i mała ciągle głodna była. Postawiłam się w szpitalu że mają dać mi mleko bo dziecko głodne tym bardziej że nie miałam pokarmu w piersiach przez 3 doby a one kazały podstawiac a nawet podstawiac nie umiałam. Mało tego spędziłam tam 3 doby i ani razu dziecka nie wykapali przywiozłam mała brudna do domu i tu dopiero wykapalam

Gość gość
Z cukrzycą chyba też nie przyjmują.

Gość gość
Ja nigdzie takiej informacji nie mogę znaleźć że upuscili dziecko na podloge

Gość gość
W grudniu jak rodzilam to bez boli nie przyjmowali nawet po terminie kazali tylko na ktg codziennie przychodzić bo sale były przepelnione

Gość gość
Ja rodziłam dwa razy w wojewódzkim w 2013 i 2014 i odradzam. Podejście do pacjenta karygodne, liczne zaniedbania, chamstwo. Lekarz mówi jedno, położne robią drugie. Całą noc spędziłam na basenie bo nie mogłam wstawać a położne nie chciały mi go wyciągnąć, bo nie będą mi co chwila podawać, i tak w sikach siedziałam i płakałam. Oczywiście, zaniedbania, położna wyrwała kartkę z karty ciąży z grupą krwi moją i jej nie zabezpieczyła do podania imunoglobuliny, a mam minusową grupę krwi i muszę zawsze dostać taki zastrzyk. Dopiero po zrobieniu afery u ordynatora w pośpiechu zabezpieczali krew i ściągali zastrzyk. Podejście karygodne, chamskie odzywki, standard to położenie się na brzuch i wyciśnięcie na siłę dziecka. Potem pozostawienie samej sobie pacjentki z gorączką od nawału pokarmu, zero zainteresowania. Zawiezienie na salę obklejonej brudnej w odchodach poporodowych. Następnie traktowanie jak trędowatej. Nie polecam.

Gość gość
To w tym wojewódzkim to jakaś rzeź a nie porod. Jednak u malarkiewicza nie było źle tylko kobiety co podawaly obiady strasznie chamskie

Gość gość
Ja miałam od początku doradcę laktacyjnego mala byla przystawiana do piersi, a ze miałam z tym problemy to przez cały pobyt ta kobieta przychodzila i patrzyla jak sobie radze i pomagalam dziecko pierwszy raz wykąpali żebyśmy wiedzieli jak to wszystko wyglada. Nie mogę narzekać.

Gość gość
A, jedyne co mnie zraziło to laktator na pobudzenie laktacji. Nie dość ze od malucha miałam poranione piersi to jeszcze ten laktator tak nienaturalnie wciagal pól piersi aż guzy miałam, krew tez poleciala z tych ran i powiedziałam im o tym ze mleka z krwią dziecku nie będę dawac

Gość gość
A jak w Miejskim?

Gość gość
O miejskim złej opinii osobiście nie słyszałam, a wręcz przeciwnie. Dwie znajome miały tam CC i były zadowolone. Sama jednak nie rodziłam tam, więc nie wiem.

Gość gość
W miejskim koszmar traktują tam kobiety przyjechałas to szybko do rodzenia i nara to już wolę malarkiewicza tam co do porodu to jest fajnie bo położne dają super wsparcie.

Gość gość
Ja rodzilam w miejskim w 2015 i bardzo sobie chwale:) na izbie przyjec szybko przyjeli na porodowke,lekarz dokladnie zbadal,na porodowce trafilam na swietna lekarz i polozna- wszystko poszlo zgrabnie i szybko,mimo,ze nie udalo sie uniknac naciecia krocza. Na oddziale pozniej tez super- co 2 godziny ktos przychodzil,pytal czy cos pomoc,czy dziecko ssie,czy pomocy nie trzeba. I do tego bardzo smaczne jedzenie;) drugi raz tez bym tam rodzila

Gość gość
U malarkiewicza tv darmowa jeśli ktoś ma spokojne dziecko to i odpocząć może i tv pooglądać. Jedzenie też super i max na sali to 2 osoby i każda sala ma WC i prysznic więc nie trzeba latać gdzieś po korytarzach. Położne przy porodzie super anestezjolog też fajny gość pogadać można było i się pośmiać. Położna też gadatliwa kobietka.

Gość gość
Witam wszystkie mamusie, ja za kilka tygodni rodze i nie mogę się zdecydować na żaden szpital. Pytalam znajomych ale co kobieta to inna opinia i nie wiem teraz co robić. Chciałam iść do wojewódzkiego ale ostatnio dużo zlych opinii słyszałam i zastanawiam sie jednak nad miejskim...ehh

Gość gość
23.50 ja też rodze za kilka tugodni i raczej chyba w miejskim. Byłam tam raz, miałam łyżeczkowanie po poronieniu, mimo takich okoliczności dobrze się tam czułam psychicznie, bo personel był super. No po prostu dużo wsparcia psychicznego dostałam. Zabieg bez żadnych komplikacji, szybko zaszlam w drugą ciążę i nie było z nią problemów, typu jakieś krwiaki w macicy itd. Byłam tam dwa dni, to tylko tyle mogę powiedzieć a nie wiem jak jest w innych szpitalach.

Gość gość
Ja rodzilam w malarkiewiczu w 2015, i choc do szpitalam mialam 1,5h drogi to polecam! Balam sie ze nie zdaze ale udalo sie. Polozne cudowne, bardzo intymna atmosfera, zapytaly czy chce lekarza czy "rodzimy same". Rodzilam tylko z nimi, maż caly czas obok, trzymal mnie za reke. Pod koniec przyszla Pani doktor sprawdzic jak sie sytuacja rozwija i blyskawicNie bylo po wszystkim. Warunki super w porownaniu do miejskiego, tam sa fatalne lazienki, prysznic bez zaslonek razem z wc, dramat. W malarkiewiczu standard hotelowy, darmowa tv, odwiedziny nieograniczone, smaczne posilki. Rodzilam po 16, ale panie doniosly mi obiad :) podobnie do pani wyzej troche sie zrazilam do kp, ale moze za rzadka przystawialam. Gdybym miala znowu rodzic to tylko tam.

Gość gość
Ja również gdybym miała rodzic to tylko u malarkiewicza w czasie porodu tyle wsparcia jest ze aż chce się tam zostać

Gość gość
Up

Gość gość
Masz rację, jeśli faktycznie zbliża się poród, to powinnaś robić regularne badania i mocno monitorować sprawę. Jest takie fajne urządzenie do KTG, bodajże na http://octopuls.pl/ - świetna sprawa, można wykonać badanie KTG w domu bez większego stresu, to też jakoś świadczy o porodzie.