Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wypalenie

Polecane posty

Gość gość

Mam nieco ponad 20 lat i już czuję się totalnie wypalony.Moje życie to jeden wielki komediodramat i nieporozumienie.Ludzie od zawsze próbowali mnie zniszczyć,od najmłodszych lat. Jak byłem mały,to mimo tego,że byłem kompletnie bezinwazyjny i spokojny,to i tak wszyscy mnie nienawidzili.Bo dobrze się uczyłem i starałem się nikomu nie wchodzić w drogę.Zapewne to przez rodzica nauczyciela masz takie oceny,słyszałem. W domu wieczne kłótnie.Najczęściej w nocy.7 lat pod rząd,noce nieprzespane. W liceum było lepiej,żadne przygłupy mi już nie dogryzały.Jednak po powrocie do domu zawsze było niewesoło ,ponieważ jeden z moich rodziców miał bardzo wysokie oczekiwania wobec mnie i każde niepowodzenie kończyło się stekiem wyzwisk.Przez kilkanaście lat zdążyłem się przyzwyczaić więc i tak obiektywnie czułem się psychicznie lepiej,bo chociaż w jednym miejscu miałem spokój. Później bezproblemowo zdana matura i studia.Na których mi szło różnie,ale do pewnego czasu nie miałem w ogóle problemów z osiąganiem niezłych rezultatów,jednak pojawił się pewien problem-alkohol.Spowodowane to było tym,że po tylu latach stresów i nerwów postanowiłem się odstresować.Jednak niestety poszło to ciut za daleko i po jakimś czasie miałem rok w plecy,mówi się trudno. W momencie pisania tego wyznania znajduję się kilka dni przed poważnym zaliczeniem,ale dzisiaj uczyłem się raptem kilka godzin,bo zła kondycja psychiczna w ogóle nie pozwala mi się uczyć. Jestem przygnębiony i mam łzy w oczach. W takich momentach bardzo pada pytanie...a gdzie jest dziewczyna? Odpowiedź jest prosta.Nie ma. W przeciągu swojego dosyć krótkiego,ale wlekącego się jak flaki z olejem życia tylko raz w walentynki nie byłem samotny,pozostałe razy spędzałem samotnie ten dzień,spacerując i z zazdrością oglądając szczęśliwych ludzi.Po skończeniu 18 roku życia (poza jednym rokiem) kupowałem sobie alkohol w ten dzień i piłem aż do momentu zaśnięcia.Podczas picia zdarzało mi się płakać z poczucia bezsilności,braku wartości i samotności. Teraz mam trochę powyżej 20 lat...I totalnie jestem wyczerpany.Mam dosyć.Podczas gdy inni mają się do kogo zwrócić nawet w wypadku zwątpień i niepowodzeń,mają osobę ,do której mogą się zwrócić ,ja się męczę z tym wszystkim sam i powoli mnie to zżera i wyniszcza psychicznie.Chciałbym,tak jak inni ludzie,też być szczęśliwy,ale coraz bardziej widzę,że jest to niemożliwe.Najwidoczniej jest tak,że gdy jedni są praktycznie skazani na szczęście i bezproblemową egzystencję na tej planecie,to drudzy muszą się męczyć i cierpieć. Chciałyście mnie gnidy wykończyć,to wykończyłyście,możecie być dumni z siebie.Ze spokojnego,miłego ,bezinwazyjnego,uśmiechniętego chłopaka stałem się pomyleńcem z bliznami po samookaleczeniach na rękach,którego często prześladują koszmary senne.Kiedyś starałem się kochać życie,teraz go nienawidzę i żałuję ,że kiedykolwiek się urodziłem. Byłem łagodny,a stałem się impulsywny. Mam ochotę nieraz się do kogokolwiek przytulić,szukam akceptacji w oczach innych ludzi(zwłaszcza płci przeciwnej) a otrzymuję tylko i wyłącznie nienawiść,pogardę,przerażenie. Nie dziwię się wcale tym ludziom,bo mam wzrok psychopaty. Niektórzy powiedzą ,,będzie lepiej''...ale nie.Nie będzie. Już nigdy więcej nie będę mógł się do nikogo przytulić,nie będę miał z kim się pośmiać,bo żadna mnie nie zechce,z tego powodu,że jestem już kompletnie zrezygnowany,wypalony,przybity. Chciałbym wrócić do stanu sprzed kilku,kilkunastu lat ,ale nie dam rady.Za dużo stresu i bólu,a blizny nigdy nie zejdą. To tyle ode mnie,kompletnie przybitego,nikomu niepotrzebnego człowieka.

Gość gość
Smutne to.

Gość gość
bardzo smutne , taki młody. jeszcze jest nadzieja wierze.

Gość gość
Ale ja już nie za bardzo :/.

Gość gość
k****a co maja powiedziec 28-30 latkowie, nie pier,.dol

Gość gość
23:49 G****o,s********j.

Gość gość
Głowa do góry.

Gość gość
leniwy pissdzielcu, do roboty~!!!!!!

Gość gość
Goń się s*******u.

Gość gość
neta i tv i smartfona bym ci wyp*******il za okno to zaraz by cie k****a naprostowalo do nauki i pracy! w du.pie ci sie z dobrobytu poprzewracalo

Gość gość
Ja bym cię *** naprostował poj***e.

Gość gość
ty zakało własnej rodziny~! twoja matka dostaje torsji a ojcu piana leci z pyska jak widzi takiego lenia nieudacznika zyciowego co to z******** nawet nie umie

Gość gość
Sklej mordę,leszczu.

Gość gość
Przydałby Ci się dobry psycholog

Gość gość
do woja k****o to by cie wykocili tam i do pionu ustawili!

Gość gość
Jestes jeszcze mlody najpierw znajdz prace po studiach a reszta sama sie ulozy. Dziewczyne tez znajdziesz z czasem.

Gość gość
Kurwa to twoje drugie imię.

Gość gość
Chodziłem do psychologa,nic to niestety nie dało.

Gość gośćnikt
mam tak samo jak autor, no może jest parę różnic: 1) mam 34 lata, 2) nie mam problemow z alkoholem, 3) zawsze byłem sam w walentynki, 4) nie ciąłem się i nie tnę, jedyne blizny to chyba w psychice już i w sercu

Gość gość
Idź spać,odpocznij.