Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Preferencje zakupowe

Polecane posty

Gość gość

Hej! Dzisiaj przenosiłam swój numer do TMobile i podsunięto mi pod nos podpisanie "standardów, tzn. zgoda na przetwarzanie danych osobowych (nawet po zakończeniu umowy), marketing, reklamy i ... zgodę na śledzenie preferencji zakupowych i śledzenie aktywności otwieranych przeze mnie stron w internecie... Podobno wszystko w myśl ustawy antyterrorystycznej... Spotkałyście się z czymś podobnym? Czy to oznacza, że mogą mi nawet wejść na konto w banku? Tak w ogóle to robicie przelewy z telefonu z pomocą bankowych aplikacji (pobranych oczywiście z zaufanego źródła)? Co z pay'u, dotpay? Bezpieczniej z laptopa? Wracając do tej umowy - wrócić i zrezygnować (już podpisałam) czy nie przejmować się zbytnio? Pozdrawiam!

Gość gość
Podbijam:-)

Ja bym nie podpisał. Robię przelewy raczej na laptopie albo tablecie wchodząc normalnie ze strony www (a nie aplikacji). BTW ja mam zahasłowany telefon i jego producent nie udostępnia takich danych nawet rządowi ;)

Gość gość
Ja też staram się robić przelewy z laptopa, ale biorąc pod uwagę mój tryb życia, zmuszona jestem posiłkować się telefonem, bo czasami taki przelew trzeba wykonać "na już" lub co gorsza "na wczoraj". Czekam na inne komentarze, ale chyba wybiorę się tam po południu i wycofam przeniesienie numeru. Wtedy zostanie tylko przetwarzanie danych osobowych, bo śledzić nie będą mogli po wyrzuceniu karty sim:-) Z drugiej strony, czy obecny (jeszcze) operator - Virgin Mobile - nie robi tego samego? Nic nie podpisywałam, to zwykła karta, ale może są jakieś "niepisane" umowy...

Gość gość
Podbijam

W aplikacji mojego banku nie podoba mi się, że kod zabezpieczający jest krótki. Toteż nie korzystam z wersji mobilnej strony. Na tablecie mogę skorzystać z wersji komputerowej. Możliwe, że na telefonie też.

Gość gość
Dziękuję, może ktoś jeszcze?

Gość gość
Podbijam

Gość gość
Podbijam

Gość gość
Może ktoś jeszcze?