Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tomasz88

Dobre biuro rachunkowe

Polecane posty

Gość Tomasz88

Cześć, witajcie. Jeszcze nigdy z internetach nie pytałem o opinię ale spróbuję. Co myślicie o biurach rachunkowych w kontekście małej firmy. Z czyich usług korzystacie, jakie macie doświadczenia? Najbardziej by mi zależało żeby taka księgowość była realizowana przez jakąś krakowską firmę.

Gość koltttt
Krakowie. Powiem tak – rzetelne podejście. Zawsze można nich liczyć, dokumenty są dopieszczone, także jeszcze mi się nie zdarzyło żeby ZUS czy US miały jakieś problemy. Pełna obsługa kadrowo – płacowa, doradztwo, oferta jest rozbudowana.

Gość Marcin346
ja zatrudniam dziesięć osób i korzystam z usług biura rachunkowego rachmistrzowie.pl polecam warto

Gość gość
no ja akurat warszawa - biuro rachunkowe udziela mi wsparcia niemal od początku istnienia firmy. Korzystam z pomocy http://enigma-ksiegowi.pl/kontakt/ o ogólnie wśród warszawskich przedsiębiorców mają dobra opinię.

Gość gość
Ja wiele razy korzystałam z usług biura rachunkowego www.bkliczydlo.com.pl. Bardzo szybka i co najważniejsze dokładna obsługa na najwyższym poziomie.

Gość prima7
Ja korzystam z usług biura Kasprzyk & Niziołek. Moje doświadczenia? Same pozytywne. Wszystko jest sporządzone bardzo dokładnie i terminowo. Nie miałam do czynienia z innym biurem i na razie nie myślę o zmianie.

Gość tomaszkk
Mam przekonanie do biura Księgowość bez tajemnic z Krakowa, mają w sumie siedzibę niedaleko mojej firmy. Terminowi, uczciwi, od razu mówią ile to będzie kosztować, bez jakiegoś wodzenia za nos i omijania tematu. A spotkałem się właśnie wcześniej z takim odwrotnym podejściem już u jednej firmy. Pakiet są różne dopasowane do potrzeb konkretnych typów firm. Ja mam średnie przedsiębiorstwo, prowadzą mi KPIR bezproblemowo.

Gość Grzesiek A
Ja korzystam z oddziału Tax Care przy Urzędniczej. Bardzo przyjemne kobitki, a do tego mają długo otwarte w tygodniu, więc nie muszę się spieszyć od klientów, tylko spokojnie podjeżdżam po robocie. No i cenowo jest ok, nie zdzierają majątku a wszystko na czas zrobione.

Gość sebuixxxx
W dużym zakresie księgi handlowe prowadzi mi Gut Rachunkowość. Ich znalazłem rok temu z polecenia znajomego i faktycznie są okej. Na pewno rzetelni i na pewno szybcy. Nie trzeba się prosić o dokumenty, sami dbają o to, żeby klient miał zrobione zlecenie na czas i tym samym wszystko trafiło do urzędów w terminie. Akurat przy ZUS czy US jeden dzień zwłoki to często niemałe problemy.

Gość gość
Ja od kilku lat korzystam z usług biura http://www.sygnum.pl/ - bardzo rzetelne biuro rachunkowe. Korzystam z ich usług od dłuższego czasu i jestem bardzo zadowolona.

Gość girossss
Dla mnie dużo księgują bo powyżej 300 pozycji w firmie Księgowość bez tajemnic . Fachowa obsługa, jeszcze nie miałem powodów do narzekań. Z jednej strony szybcy, a z drugiej dokładni. Nie oddają mi dokumentów z błędami, byleby tylko się pozbyć zlecenia i móc wziąć kolejne. Ważna sprawa jest też taka, że nie udzielają porad dla osób, które nie są ich klientami, także nie tracą czasu na tego typu działalność.

Gość gość
Ja od dawien dawna korzystam z usług biura rachunkowego www.enigma-ksiegowi.pl. Jestem w 100% zadowolona i spokojna o moje finanse.

Gość gość
Ja rozliczam się w biurze rachunkowym ksiegowosc-torun.pl. w toruniu. Jak by ktoś szukał z Torunia dobrego biura rachunkowego to tu może czuć się pewnie.

Gość gość
Ja korzystam z usług biura: http://biuro-reda.pl/. Naprawde polecam, bo są świetni, o nic nie musze się martwić, a sama bym zaginęła w tym całym gąszczu papierkowej roboty :D

Gość gość
Zdecydowanie dobrym biurem rachunkowym jest Capital Audyt, http://capitalaudt.pl - korzystamy z ich wsparcia z zakresu kadr i księgowości od prawie 2 lat, mogę z czystym sumieniem polecić każdemu, kto poszukuje rzetelnej obsługi.

Gość gość
Ja od dłuższego czasu korzystam z usług biura http://sygnum.pl/ . To bardzo rzetelna i terminowa firma. Zdecydowanie jestem zadowolony.

Gość Ewa18877
Ja początkowo starałam się sama zajmować księgowością, ale złożoność przepisów i te wszystkie pisma mnie wykończyły. W perspektywie dłuższego prowadzenia księgowości staję się to nie opłacalne. Dlatego zdecydowałam się na współpracę z biurem https://www.tmf-group.com/pl-pl/services/companies/hr-payroll/hr-admin/ Często wymienianą zaletą outsourcingu jest cena. Usługa prowadzenia dokumentacji kadrowo-płacowej jest z reguły liczona w oparciu o stawkę na jednego pracownika i po przeliczeniu daje to korzystniejszy wynik finansowy niż zatrudnianie nowej osoby. Ponadto do zalet trzeba także zaliczyć oszczędność czasu oraz brak potrzeby posiadania specjalistycznej wiedzy z zakresu kadr i płac. Z reguły outsourcing opłaci się najbardziej gdy pracodawca zatrudnia niewiele osób lub gdy zatrudnia pracowników na stanowiskach na których wymagana jest specjalistyczna wiedza w celu dokonania obliczeń należnych wynagrodzeń i rozliczenia czasu pracy. Jako przykład można wskazać kierowców wykonujących przewozy zagraniczne. Sama też szukając sprawdzonego biura kierowałam się opiniami i nie żałuje swojej decyzji.

Gość lolaTwoja
Jak dla mnie biuro rachunkowe to najlepsze rozwiązanie dla firmy. Masz spokój, pewność, że wszystko jest prawidłowo prowadzone, a poza tym, zwyczajnie masz wsparcie, oni Ci zawsze doradzą w sprawach tak męczących jak opodatkowanie... Niestety w Krakowie nie znam żadnego dobrego biura (jestem z Warszawy i tu korzystam z pomocy Grabowskich - biuro gama, najlepsi!). Ale poszukaj, bo biuro rachunkowe to naprawdę dobre rozwiązanie :)

Gość Michał

Kiedy założyłem firmę nie wiedziałem że będę potrzebował biura rachunkowego,  bo byłem pewny że to nie jest trudne zadanie. Z czasem zrozumiałem że zdecydowanie za dużo czasu spędzam rozliczając podatki etc. więc poszukałem w internecie i znalazłem ofertę biura rachunkowego z Krakowa - kancelaria-dgp.pl Profesjonalna firma, szybki kontakt i od roku już otrzymuje profesjonalną pomoc i wsparcie więc nie muszę się o nic martwić.