Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

macie to swoje pińcset plus

Polecane posty

Gość gość
A mamy 500 i się cieszymy, to ogromna pomoc! dziękuje temu rządowi bo jako jedyny pomyślał o narodzie a nie o ośmiorniczkach.

Gość gość
A mamy 500 i się cieszymy, to ogromna pomoc! dziękuje temu rządowi bo jako jedyny pomyślał o narodzie a nie o ośmiorniczkach.

Gość gośćMamuska2222
Wszyscy rodzą się geniuszami ,i dają radę pracować i maturę zdać celująco. Co za przygłupy tu siedzą. Najlepiej napchać kieszenie bogaczom ,patologii ,niech tworzą się fikcyjne rozwody.ślubu brać nie będą, tylko żyć na krechę i załapią się na wszystkie świadczenia,wystarczy tatusiowi zasądzić alimenty i nie brać ślubu. Dostają Ci co nie potrzebują,a wszyscy za to płacą.

Gość gość
gość dziś do gość dziś - masz rację, dorosłe dzieci mogą pracować, a tym bardziej te pieprzone rodzice co sobie napieprza dzieci to już nie mogą pracować, tylko karzecie chorym z wyrokiem śmierci (rak) iść do pracy,, barany jedne xxx ale co wyście sobie ubzdurali że rodzice pobierający 500= rzucają prace i nie pracują? Co za debilne myślenie?:) I co myślisz, że tutaj poszczekasz powyzywasz i ja zrezygnuję z 500+ pffffff Prawda jest taka, że sama byś nie zrezygnowała i leciała pierwsza składać papiery więc nie bądź tutaj hipokrytką i nie wykorzystuj chorych ludzi żeby tu niby prawić morały. Niech każdy pomaga ludziom wokół siebie, skoroście tacy wrażliwi, ja pomagam tym którzy potrzebują, bliskim znajomym. Szkoda mi tej kobiety, ale gdyby nie było programu 500+ jej sytuacja by się nie zmieniła, zamiast szczuć rodziny z małymi dziećmi bo coś im się dostało, zwróćcie się do rządu, zorganizujcie protest aby zmienić politykę w służbie zdrowia, napiszcie obywatelską ustawę, zaproponujcie im coś bo takim ujadaniem na kafeterii niczego nie osiągniecie. I dla mnie to śmieszne że matka chce pieniędzy na dorosłe dzieci które mogą dorobić, nic im się nie stanie. Podkreślam jeszcze raz, ja nie siedziałam z założonymi rękami tylko dorabiałam sobie w tym wieku, a nawet wcześniej. Pracuje i pobieram 500+ nigdy mi nie przyszło do głowy, żeby z pracy zrezygnować, ponieważ teraz przynajmniej wystarcza mi pieniędzy, mogę coś odłożyć i nie muszę się liczyć z każdą złotówką i moje dzieci mają lepsze rzeczy.

Gość gość
ja pieprzę, nie da się czytać tych komentarzy, dla tych 500+ to by chyba pozabijały chorych

Gość gość
gośćMamuska2222 dziś Wszyscy rodzą się geniuszami ,i dają radę pracować i maturę zdać celująco. Co za przygłupy tu siedzą. Najlepiej napchać kieszenie bogaczom ,patologii ,niech tworzą się fikcyjne rozwody.ślubu brać nie będą, tylko żyć na krechę i załapią się na wszystkie świadczenia,wystarczy tatusiowi zasądzić alimenty i nie brać ślubu. Dostają Ci co nie potrzebują,a wszyscy za to płacą. xx Ja nie znam ani jednego takiego przykładu który opisujesz, ciekawa jestem ile ty takich znasz:) Więcej jest oszustów podatkowych, pracodawców zatrudniających na czarno, ile razy korzystasz z wizyty u lekarzy, już nie wspominając o poważnych chorobach i konsultacji specjalistycznych, zabiegach. Ile z nas odprowadza składki nie chorując poważnie i co z tymi składkami? Gdzie one się podziewają, skoro nie wystarcza na leczenie tych bardziej chorych? Przecież nas zdrowych jest zdecydowanie więcej. Co z emerytami osób samotnych które odprowadzały składki i umarły przedwcześnie? Dlaczego żona ma dostać tylko emeryturę po mężu a nie może w jednym czasie pobierać swojej przecież on i on odprowadzali składki, dla kogo wtedy należy się jej emerytura? Po co nam tyle urzędników w urzędach, za których i tak zwykły petent musi załatwiać latać szukać papierów po innych urzędach w XXI wieku, kto reguluje ilość doradców i specjalistów lokalnych prezesów na państwowych posadach? To Cię nie interesuje tylko jakieś teorie spiskowe snujesz o rozwodach i alimentach? Zejdź na ziemie kobieto i ocknij się, zainteresuj się prawdziwymi sprawami i nie kieruj swych frustracji do zwykłych ludzi, bo to nie ten adres.

Gość gość
gość dziś xx Nasze dzieci nam też podziękują, jak będą musiały ten dług spłacać. A my sobie będziemy pluć w brody jak nie dostaniemy emerytur. Ale kto by tam myślał przyszłościowo? Najważniejsze, żeby dzieciakowi lepsze buty kupić i na wycieczkę zabrać. A resztą będziemy się martwić później.

Gość gość
do gość dziś - a ja znam nie jeden taki przykład, ślub dopiero jak dzieci urosły, albo życie razem i pobieranie alimentów. A do tego nei powiesz, że na 500+ mało idzie pieniędzy. o własnie z OFE tj. zaoszczędzonych pieniędzy na emerytury te 500+ jest wypłacane, to właśnie ci co pracują po 30-40 lat są okradani ze swoich pieniędzy bo trzeba 500+ wypłacać dla zdrowych młodych rodziców, którzy winni pracować a nie tylko leżeć i rozmnażać się. Przez kupę lat alimenty z funduszu alimentacyjnego były wypłacane przez ZUS, myślisz z jakich pieniędzy, z tych durnych pracujących podatników. Także tak jak piszesz pracodawcy kombinują z podatkami, do tego wypłata za darmo 500+ i osoby pracujące po 30-40 lat za swoją uczciwość są traktowani jak przygłupy

Gość gość
gość dziś gość dziś xx Nasze dzieci nam też podziękują, jak będą musiały ten dług spłacać. A my sobie będziemy pluć w brody jak nie dostaniemy emerytur. Ale kto by tam myślał przyszłościowo? Najważniejsze, żeby dzieciakowi lepsze buty kupić i na wycieczkę zabrać. A resztą będziemy się martwić później. xxx nasłuchałaś się specjalistów przeciwników itp.... i powtarzasz po nich jak małpka bo swojego rozumu nie masz? zaznajomiłaś się z budżetem? Policzyłaś to wszystko? Odpowiedz tak szczerze?

Gość gość
FAKT 500+ może być zagrożone! Kończą się pieniądze z OFE

Gość gość
a to kuźwa co, oby wam to 500+ gardłem wylazło, to są pieniądze pracujących FAKT 500+ może być zagrożone! Kończą się pieniądze z OFE

Gość gość
FAKT Byli pijani, gdy ich dzieci ginęły Wieczorem, na kilka godzin przed pożarem, oboje raczyli się piwem. Ojciec Oskara (4 l.), Patryka (2 l.) i Krystiana (11 mies.) wlał w siebie 8 piw. Matka wypiła 4 butelki. Położyli się spać, nawet nie kąpiąc maluchów. mieli za co chlać - 3 dzieci tj. 1500+ za darmo

Gość gość
1000+ się spaliło - dorobią kolejne dzieci aby mieć za co chlać

Gość gość
ja nie biorę 500+, ale się nie dziwię tym co biorą, bo jak dają to biorą...co wy byście nie wzięły jakby wam dawali...tylko nienormalny by nie wziął!

Gość gość
Najlepsze jest to, że wszyscy gdybają jako to źle będzie, jaka katastrofa nas czeka, zabiorą nam wolność itp...itd.... a na razie nic się nie dzieje, rząd słucha ludzi nie widziałam protestów przeciwko 500+, widziałam protesty kobie przeciwko ustawie o aborcji, (której zapewne nie czytały, albo nie zrozumiały ). Rząd się wycofał, nie robi nic wbrew polakom. Nie wiem czy zdajecie sobie sprawę jaka jest sytuacja za granica, Unii grozi rozpad, kraje się burzą, polityka zagraniczna się zmienia. Pooglądajcie o tym, nasz rząd dba o polskie interesy, nie jest uległy unii (Niemcom) jak poprzedni. Stana okoniem, dostał wsparcie z wielu innych krajów którym również nie podoba postawa Niemiec i teraz zaczyna się poprawianie stosunków politycznych, Polska stoi na dobrej pozycji jak nigdy wcześniej.

Gość gość
Co z emerytami osób samotnych które odprowadzały składki i umarły przedwcześnie? Dlaczego żona ma dostać tylko emeryturę po mężu a nie może w jednym czasie pobierać swojej przecież on i on odprowadzali składki, dla kogo wtedy należy się jej emerytura? xxx W świetle naszego prawa składki emerytalne to taka wirtualna kasa, taki zapis na koncie. Tylko tyle. I każde przepisy dotyczące przyszłych emerytur rząd jest w stanie sobie zmienić ustawą. W rzeczywistości to co niby płacimy na SWOJĄ emeryturę rozchodzi się na bieżące potrzeby. Na obecnych emerytów i inne świadczenia. I niestety, ale takie rozdawnictwo pieniędzy jak 500+ (czyli kupowanie głosów wyborczych za pieniądze, których nie ma) spowoduje tylko że trzeba będzie skądś tą kasę wziąć. A ze składek emerytalnych najprościej. Myślę, że nasze pokolenie emerytury będzie miało socjalne, czyli głodowe. Będziemy długo wspominać to 500+ jak przyjdzie nam spłacać ten dług. Pewnie niektórzy nawet nie skojarzą o co chodzi i będą mówić, że to wina Tuska.

Gość gość
te fakty to pewnie z tvn albo innej pseudotelewizji :P Ale wy jesteście naiwni, idźcie czytać i słuchać o smogu, kupcie miernik i mierzcie zanieczyszczenie powietrza :P Zanim się 500+ pojawiło to nie było pijanych rodziców? :) Kiedyś było ich jeszcze więcej hahahaha imprezki dorosłych, dzieciaki w drugim pokoju się bawiły, a potem drogi powrotne do domu z pijanymi rodzicami, a jeszcze lepiej jak sie wszyscy pakowali do malucha hahahahaha

Gość gość
gość dziś Tak szczerze to widzę, że wartość złotówki spada na łeb na szyję i że opłaty w bankach drożeją, zaczyna się inflacja i praktycznie nie da się już realnie zarobić na lokatach. I nie trzeba być geniuszem, żeby wiedzieć, że rozdawanie nie swoich pieniędzy, za nic nie może zaprowadzić do niczego dobrego. I ciężko mi się pogodzić z tym, że w tym kraju nie promuje się ludzi pracowitych i zaradnych, tylko się ich gnoi nagradzając nieudaczników za ich niezaradność życiową.

Gość gość
gość dziś Co z emerytami osób samotnych które odprowadzały składki i umarły przedwcześnie? Dlaczego żona ma dostać tylko emeryturę po mężu a nie może w jednym czasie pobierać swojej przecież on i on odprowadzali składki, dla kogo wtedy należy się jej emerytura? xxx W świetle naszego prawa składki emerytalne to taka wirtualna kasa, taki zapis na koncie. Tylko tyle. I każde przepisy dotyczące przyszłych emerytur rząd jest w stanie sobie zmienić ustawą. W rzeczywistości to co niby płacimy na SWOJĄ emeryturę rozchodzi się na bieżące potrzeby. Na obecnych emerytów i inne świadczenia. I niestety, ale takie rozdawnictwo pieniędzy jak 500+ (czyli kupowanie głosów wyborczych za pieniądze, których nie ma) spowoduje tylko że trzeba będzie skądś tą kasę wziąć. A ze składek emerytalnych najprościej. Myślę, że nasze pokolenie emerytury będzie miało socjalne, czyli głodowe. Będziemy długo wspominać to 500+ jak przyjdzie nam spłacać ten dług. Pewnie niektórzy nawet nie skojarzą o co chodzi i będą mówić, że to wina Tuska. xx ja zdaję sobie sprawę, że obecne składki idą na obecne emerytury, ale zwróć uwagę, że teraz najwięcej jeszcze jest pracujących ludzi odprowadzających składki z wyżów demograficznych. 500+ było programem zachęcającym wspomagającym rodzinę, być może pomoże to ten wyż podbić i na nasze emerytury będą pracowały właśnie te dzieci które teraz rząd wspomoże. w mojej rodzinie nie ma osoby która miałaby jedno dziecko, mój brat ma już troje, u znajomych tak samo mało jest osób które maja jedno dziecko, minimum dwoje. co raz więcej ludzi decyduje się na większa ilość dzieci. znam przypadki osób które zdecydowały się kiedy wszedł program 500+ to żadna patologia to wykształceni ludzie, dbający o siebie i dzieci. Ja właściwie nie znam żadnej patologii.

Gość gość
gość dziś gość dziś Tak szczerze to widzę, że wartość złotówki spada na łeb na szyję i że opłaty w bankach drożeją, zaczyna się inflacja i praktycznie nie da się już realnie zarobić na lokatach. I nie trzeba być geniuszem, żeby wiedzieć, że rozdawanie nie swoich pieniędzy, za nic nie może zaprowadzić do niczego dobrego. I ciężko mi się pogodzić z tym, że w tym kraju nie promuje się ludzi pracowitych i zaradnych, tylko się ich gnoi nagradzając nieudaczników za ich niezaradność życiową. xx To już się zaczęło zanim wszedł program 500+ przyczyny są dużo ważniejsze niż jakiś socjal jednego kraju'

Gość gość
Ot zaradny człowiek bo wpłac****eniądze na lokatę hahahahahahahaha

Gość gość
Tak tak, polscy erudyci, wszyscy wyksztalceni i o polityce wiedza wszystko. Tak trudno pomyslec samemu? To tak jak z czarnym protestem czepiali sie rzadu a to ustawa obywatelska byla. Teraz 500 plus winien wszystkiemu zlemu. Chorobom samotnosc***atologii i dlugim kolejkom u lekarzy. Co za tepy narod.

Gość gość
gość dziś To wytłumacz mi proszę dlaczego wartość złotówki spada i skąd się wzięła inflacja. I dlaczego banki przerzucają swoje koszty na klientów, żeby była kasa na 500+.

Gość gość
A w moim bloku "troskliwi" rodzice imprezują do rana kilka razy w tygodniu za 500+ a trójka malych dzieci chodzi głodna i zaniedbana... takich przypadków jest więcej...

Gość gość
gość dziś Nie mogę się zgodzić z tym, że 500+ miało być programem wspomagającym rodzinę. Byłoby nim gdyby wszystkie dzieci dostawały pomoc, lub gdyby było to aktywizowanie ludzi i pomoc w samodzielnym zdobywaniu pieniędzy (taka wędka). To jest program stworzony tylko i wyłącznie po to, aby kupić sobie głosy i aby uzależnić od tego programu pewną część społeczeństwa (tych najmniej zaradnych i rezygnujących z pracy pod wpływem tego programu) by ci już wiecznie na nich głosowali.

Gość gość
gość dziś Ot zaradny człowiek bo wpłac****eniądze na lokatę hahahahahahahaha xxx Zaradni ludzie nie wpłacają pieniędzy na lokaty?

Gość gość
gość dziś Ot zaradny człowiek bo wpłac****eniądze na lokatę hahahahahahahaha xxx Poradź mi więc proszę. Mam taką zasadę, żeby mieć tzw. poduszkę finansową, czyli oszczędności w wysokości moich rocznych wydatków. Jest to kasa nie do ruszenia trzymana na czarną godzinę - utrata pracy choroba itd. I to ma być kasa, która ma być pod ręką w razie czego. Odpadają długoterminowe i ryzykowne inwestycje. Dotychczas dzieliłam te oszczędności na mniejsze kwoty i zakładałam krótkie lokaty. Co lepszego mogłabym zrobić z tymi pieniędzmi? Poradzisz mi? Bo okazuje się, że teraz, żeby zarobić cokolwiek lokata musi być oprocentowana na 2.85% a wszystkie możliwości rynkowe już wyczerpałam (np. konieczność bycia nowym klientem itp).

Gość gość
także ja pieprzę uczciwe pracowanie, kombinuję ile się da, nie dostaję 500+ i niech rząd spieprza ode mnie, nie mam zamiaru pracować na czyjeś bachory bo ktoś sobie je najebał

Gość gość
gość dziś No coś ty, nie chcesz lepszych butów i wycieczek cudzym dzieciakom fundować sknero jedna? :-P

Gość gość
pieprzę czyjeś bachory, niech szaczw jedzą