Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

macie to swoje pińcset plus

Polecane posty

Gość gość

INTERWENCJA 07.02.2017 Matka trojga dzieci walczy z glejakiem. Prosi o wsparcie

Gość gość
a ja mam arytmie serca i mam 28 lat, błagam o wsparcie

Gość gość
zadowolone kuźwa, ,że chorzy zostają sami, być morze umrą zostawiając małe dzieci bo nie mają sie za co leczyć, bo rząd nie pomaga a zdrowym pisowce płacą za pieprzenie się, no nie, kuźwa nie wytrzymam z nerwów

Gość gość
do gość dziś - z arytmią to nas jest kupę, zgłoś sie do szydłowej o pomoc

Gość gość
o ktorej?

Gość gość
Z arytmia da się żyć. nie przesadzaj. ja czekam na przeszczep i mi akurat pieniądze nie pomogą. jedynie dawca...

Gość gość
cholerny, pieprzony, ..... rząd, oby oni umierali z powodu chorób

Gość gość
A wy znowu do roboty a 500 + jest i nic tego nie zmieni wam to nigdy nie dogodzi masakra

Gość gość
Ale was uwiera ten program. A to, że PO zwiększyło VAT na ubrania i akcesoria dziecięce z 7 na 23℅ to już nie pamiętacie i jest wszystko ok? Z NFZ zawsze były problemy, ludzie byli i będą chorzy, a z programu korzystają dzieci!!! To nie jest istotne? Pieniądze otrzymuje nie tylko patologia, ale również zwykli, praworządni obywatele. Uwiera was, że dzieci mają lepsze buty, pójdą do kina lub pojadą na wczasy, bo rodzice będą mieć pieniądze, żeby coś im pokazać? Właśnie po to jest ten program i mimo wszystko wydaje mi się, że zdecydowana większość pobierająca to świadczenie nie jest patologią i nie robi sobie kolejnych dzieci tylko ze względu na 500 zł. Nie znam żadnej osoby, która zdecydowała się na kolejne dziecko tylko ze względu na te pieniądze.

Gość gość
A zapomnieliście jak po przegrali kasę z OFE? Zapomnieliście jak ganiali dziennikarzy i zamykali? Również można pełni ich błędów wymieniać. To że się z merkelowa spoufala to nie daje nam jeszcze żadnej pewności że Niemcy będą uczciwym sojusznikiem.

Gość gość
przepraszam autorko a co ma 500 plus do GLEJAKA MÓZGU ? A jak słyszę kolejny raz 'rząd daje za pieprzenie się " to rzygam tęczą zmień kobieto płytę nie jest naszą winą ,że nie ma cię kto pieprzyć i wcalę się nie dziwie z takim charakterem pewnie czekasz na jakiegoś jurnego muslima z pełnymi kulami :-o

Gość gość
Mam jeszcze pytanie do autorki tematu. Sugerujesz, że gdyby nie było programu 500+ to: A. Kobieta nie miałaby 3 dzieci? B. Nie miałaby glejaka? C. Glejak byłby nagle uleczalny? Żal mi kobiety, nie jestem bez serca, bardzo szkoda dzieci i cierpienia tyłu osób, ale uważam, że nie można całego zła naszego kraju zrzucać na jeden program.

Gość gość
ale jej przejdzie jak w końcu dostanie to pincet ,tylko żeby nie dostała też glejaka za ten jad ....

Gość gość
Ja rozumiem autorke. Jezeli ktos zmaga sie z jakas smiertelna choroba, to zostaje z tym sam, bo polska sluzba zdrowia nie potrafi pomoc a panstwo ani grosza takiej osobie nie da. Pozostaje zbiorka od obywateli i wyjazd na drogie leczenie czy operacje poza nasz cudny kraj. Dzieci tez sie to tyczy, gdy sa bardzo chore, zbiorki, poruszanie nieba i ziemi, walka z czasem.

Gość gość
Ale was uwiera ten program. A to, że PO zwiększyło VAT na ubrania i akcesoria dziecięce z 7 na 23℅ to już nie pamiętacie i jest wszystko ok? Z NFZ zawsze były problemy, ludzie byli i będą chorzy, a z programu korzystają dzieci!!! To nie jest istotne? Pieniądze otrzymuje nie tylko patologia, ale również zwykli, praworządni obywatele. Uwiera was, że dzieci mają lepsze buty, pójdą do kina lub pojadą na wczasy, bo rodzice będą mieć pieniądze, żeby coś im pokazać? Właśnie po to jest ten program i mimo wszystko wydaje mi się, że zdecydowana większość pobierająca to świadczenie nie jest patologią i nie robi sobie kolejnych dzieci tylko ze względu na 500 zł. Nie znam żadnej osoby, która zdecydowała się na kolejne dziecko tylko ze względu na te pieniądze. x rodziny z małymi dziećmi to tylko część społeczeństwa i tylko oni dostali wsparcie! jest mnóstwo rodzin z dziećmi 18 plus i oni nie dostali nic a ludzie starsi? chorzy? niepełnosprawni?

Gość gość
dokładnie ja mam 20 latka, 18 latka i 9 latka z programu 500 plus nie mam grosza a trójka chłopaków na utrzymaniu, wszyscy się uczą.

gość dziś Dokładnie. Nie ma co oszukiwać. Służba zdrowia, a onkologia już w ogóle, w Polsce leży.

Gość gość
Ta trójka dzieci to przecież ma ojca, więc gdzie problem.

Gość gość
tylko że ja mając 500 mogę jej wpłacić na konto jakiś datek choćby głupie 50 zeta , a bez tego to bym sobie mogła :-) Ja rozumiem , że wy maci w d***e , że jest nas coraz mniej w sumie co was to obchodzi przyjdą ciapaci i pokryją tak jak im religia nakazuję :-o

Gość gość
Jakby nie bylo 500 plus to tez by nie bylo kasy na chorych. Nigdy jej nie bylo i nigdy jej nie bedzie w tym kraju. Kropka.

Gość gość
o wy .... pieprzone, glejak ma to do siebie, że trzeba go leczyć, a aby leczyć trzeba mieć pieniądze. A co do ojca jest ale on pracuje na te dzieci a matka chora nie ma siły zajmować sie dziećmi. O wy ..... jedne, wy pieprznięte bezmózgowce, zdrowi jak wuj rodzice dostają za darmo bez pracy a chorym karzecie iść pracować, no nie, kuźwa, co za barany. To wy zdrowi do pracy a nie tylko do rodzenia dzieci. O proszę jak współczują chorym. Litości, ale patologia.

Gość gość
obyście wy doświadczyli umierania na raka

Gość gość
gość dziś dokładnie ja mam 20 latka, 18 latka i 9 latka z programu 500 plus nie mam grosza a trójka chłopaków na utrzymaniu, wszyscy się uczą. xx Ten 20 latek to powinien już sobie gdzieś dorabiać, tak samo jak 18 latek. Ja w ich wieku przynajmniej tak robiłam. Jest mnóstwo uczniów i studentów którzy dorabiają, a ty wychowałaś leni i jeszcze oczekujesz, że państwo będzie wypłacić dorosłym ludziom pieniądze przeznaczone dla dzieci? Płać jak nie nauczyłaś życia

Gość gość
do gość dziś - masz rację, dorosłe dzieci mogą pracować, a tym bardziej te pieprzone rodzice co sobie napieprza dzieci to już nie mogą pracować, tylko karzecie chorym z wyrokiem śmierci (rak) iść do pracy,, barany jedne

Gość gość
A jakby nie była matką trojga dzieci to mniej by było jej szkoda? Dlaczego zawsze uwypukla się w takich sytuacjach kto ile ma dzieci?

Gość gość
Ale was uwiera ten program. A to, że PO zwiększyło VAT na ubrania i akcesoria dziecięce z 7 na 23℅ to już nie pamiętacie i jest wszystko ok? Z NFZ zawsze były problemy, ludzie byli i będą chorzy, a z programu korzystają dzieci!!! To nie jest istotne? Pieniądze otrzymuje nie tylko patologia, ale również zwykli, praworządni obywatele. Uwiera was, że dzieci mają lepsze buty, pójdą do kina lub pojadą na wczasy, bo rodzice będą mieć pieniądze, żeby coś im pokazać? Właśnie po to jest ten program i mimo wszystko wydaje mi się, że zdecydowana większość pobierająca to świadczenie nie jest patologią i nie robi sobie kolejnych dzieci tylko ze względu na 500 zł. Nie znam żadnej osoby, która zdecydowała się na kolejne dziecko tylko ze względu na te pieniądze. xxx A dlaczego nie da się zwyczajnie zarobić ludziom na te swoje dzieci? Dlaczego trzeba ponad połowę swoich zarobionych pieniędzy oddawać Państwu? Dlaczego nie promuje się pracy tylko nagradza się ludzi niezaradnych życiowo?

Gość gość
Przykre, ale z glejakiem nie da się walczyć, niestety to wyrok, i to z szybkim terminem egzekucji. Mój bliski na to zmarł, i choć stawali na uszach, łącznie z operacją w zagranicznej klinice, nie przedłużyło mu to życia.

Gość gość
No ale jak ma trójkę dzieci, to przecież dostaje 500 plus przynajmniej na dwoje.

Gość gość
gość dziś dokładnie ja mam 20 latka, 18 latka i 9 latka z programu 500 plus nie mam grosza a trójka chłopaków na utrzymaniu, wszyscy się uczą. " X 20 i 18- latkowie mogą pracować. Moja siostra ma synow w tym wieku i obydwaj pracują i ucza się starszy jest na 1 roku politechniki. Niezaradni ci twoi synowie tak samo jak i Ty.

Gość gość
ja mam 3 dzieci i biore prawie 1900zl/mies. Nie oplaca mi się pracować i nie będę tego robic bo przy dzieciach jest masa roboty. W d***e mam to co sobie ktoś o mnie myśli :) a zwłaszcza was korposzcurzyce. :D