Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czuje ze nie przedłuży mi umowy o pracę

Polecane posty

Gość gość

Wiele z was powie co to za praca za 1600 zł ale niestety dobre i te pieniądze niż nic. Pracuje w sklepie jest bardzo ciężko ale dawałam rade. Tak mi się przynajmniej wydaje. Starałam się dawałam z siebie wszystko przez 2 lata. Do końca marca mam umowę i czuje ze to będzie koniec... bo wczoraj jedna z kierowniczek powiedziała ze ucinaja etaty. Wiem ze między innymi zwalnia mnie bo jestem osobą która nie włazi w d**e kierownictwu. Po prostu jestem zwykłym pracownikiem owszem czasami coś się posmiejemy ale na prywatnę tematy nie rozmawiam z nimi. W styczniu byłam 2 tyg na zwolnieniu miałam zapalenie oskrzeli i to się bardzo nie podoba kierownicze. Czasami mam dość tej pracy ale mieszkam na wsi mam do pracy 8 km a jak będę chciała coś szukać to 30 km w jedna stronę to przecież 1000 zł mi zostanie miesięcznie.jestem podlamana. Rok temu kierowniczka mi mówiła ze jestem sprytna ale wymaga odemnie więcej.

Gość gość
nie martw sie będzie dobrze :)

Gość gość
Nie jestem uważana za dobrego pracownika. Ale ja daje z siebie wszystko przyxhodze do domu styrana. Nie udaje że pracuje. Ale chyba mimo to jestem beznadziejna głupia i nawet do sklepu się nie nadaje. Nikt nie chce tam pracować brakowało na sklepie 2 osoby bylo może 3 cv. Dziewczyny mówią ze nas nie zwalnia bo kto będzie chciał tu pracować a gadają tak bo chcą nas postraszyc

Gość gość
Wypowiedzenia ma 2 tyg ciekawe kiedy nas po informuje. Jedna pytała kidy dostaniemy umowy to powiedziała główna ze nie wie ze nad niektorumi się zastanawia czy wgl dostaną umowę.

Gość gość
Musisz czekać a w miedzy czasie lepiej się staraj

Gość gość
Jeżeli masz umowę do końca marca, to nie dostaniesz wypowiedzenia, tylko ci tej umowy nie przedłużą.

Gość gość
Autorko skoro masz umowę do końca marca to nie spodziewaj się wypowiedzenia. Takiej umowy się nie wypowiada. Ona po prostu wygasa i jak nie będą ci chcieli jej przedłużyć to po prostu tego nie zrobią i niebwreczaja wypowiedzenia.

Gość gość
To fakt, że nie dostaniesz wypowiedzenia. Tylko muszą się z Tobą rozliczyć z zaległego urlopu jeśli taki masz to należy Ci się ekwiwalent za to

Gość gość
Dokładnie. Zaległy urlop. Powinnaś dostać kasę za stary jeśli ci został, a podejrzewam, że tak i za 3 miesiące nowego. I nie daj sobie wmówić, że nowy urlop przechodzi do następnej firmy, bo nie przechodzi. W każdym razie nawet jak straszą, to szukaj innej roboty. Sama piszesz o kierowniczce, że wymaga od ciebie więcej. A to więcej to jest: nie próbuj iść na L4, nie próbuj brać urlopu i siedź po godzinach jak będzie potrzeba za free. I nie zwolnią cię dlatego, że nie wchodzisz w tyłek, tylko jeśli faktycznie utną etaty, to jesteś najlepszą osobą do zwolnienia poprzez wygaśnięcie umowy.

Gość gość
Faktycznie po co wypowiedzenie. A myślicie że będzie czekała do ostatniego dnia żeby nas o tym poinformować ?

Gość gość
Tak jak pisałam byłam na zwolnieniu w styczniu 2 tyg ale niestety nie wyjechałam na waakcje tylko leżałam w łóżku. Tak wymaga więcej ale wiem ze są wolniejsze dziewczyny mniej sprytne. Nie robią nie których obowiązków bo nie umieją albo nie czują się pewnie. W tej chwili brakuje osób do pracy chyba 2. Jest kobietą co dużo gadać ale mało robi ale za to świetnie donosi robi spory. Za to. Nie dziwią trzeba jej pomagać. W podnoszeniu.

Gość gość
Trudno..... nie mam co płakać nie będzie mnie chciała to nie niech przyjmie lepsza osobę ode mnie.

Gość gość
Najchętniej to już dziś bym poszła i się jej zapytała co zamierza ze mną Robić

Gość gość
A nie życ tak w niepewności

Gość gość
gość dziś Faktycznie po co wypowiedzenie. A myślicie że będzie czekała do ostatniego dnia żeby nas o tym poinformować ? x Tak. Może czekać do ostatniej godziny.

Gość gość
Aha no to pewnie tak będzie Bo będzie się bała ze któraś pójdzie na zwolnienie

Gość gość
Ja nie rozumiem jak mogą uciąć nam etaty jak brakuje ludzi do pracy ? Na 2 zmianie jesteśmy we dwie na stoisku mięsnym jest nam bardzo ciężko wszystko w biegu. Powinna być jeszcze jedna ale od 2 miesięcy jest na zwolnieniu i podobno ma wracać ale na nią każdy narzeka ja nie jestem wylewna to nawet ja narzekałamam

Gość gość
Szybko zajdz w ciążę i na L4 :D będą Ci musieli przedłużyć umowę do rozwiązania a potem będziesz miała macierzyński :P

Gość gość
Eej pocieszcie mnie chce mi się wyc

Gość gość
A wiesz ze o tym w nocy myślałam ? Ale mam już dni płodne i mam jakieś grzybki w pochwie wiec najpierw do gin musze iść. Wiec nie da rady ☺

Gość gość
Grzybki można leczyć w ciąży ;) Z resztą o czym tu gadać. Ja w ciąży przeżyłam chyba wszystkie możliwe infekcje :o gdzie wcześniej nie miałam takich problemów praktycznie wcale chyba, ze mnie gdzieś przewialo i jazde miałam z zapaleniem pecherza. Rób tego dzidziusia póki czas hihi

Gość gość
Oj nie jestem jeszcze gotowa ☺ chociaż córka by była w siódmym niebie ciekawe tylko co na to mąż ☺ nie myślimy na razie o 2 dziecku ale w takiej sytuacji chyba nie było by to takie głupie

Gość gość
szybko zachodź w ciążę, ale to już :)

Gość gość
Tak w zasadzie to ona w ogóle nie musi cie informować o tym, ze nie przedluza umowy. Najlepiej rozgladaj sie juz za jakas praca, moze uda sie cos lepszego znalezc?

Gość gość
A w jakiej części kraju mieszkasz. Ją jestem z Małopolski o tu na każdy kroku brakuje pracownikow - w sklepach, restauracjach, barach, na produkcji. Jeśli jesteś pracowita to na pewno coś znajdziesz.

Gość gość
I ogólnie dziewczyno nie lam się tylko poznaj swoją wartość. W dzisiejszych czasach bardzo trudno o dobry personel i każdy głupi to wie. A ludzie są różni. Widać że kierowniczka to pipai choćby ze złości ci nie powie że jesteś dobrym pracownikiem bo jeszcze byś w piórka obrosla i ja wygryzla. Ją bym na twoim miejscu skontaktowała się z kimś wyżej niż kierowniczka i zapytała wprost jakie.mąka zamiary i czy są zadowoleni z twojej pracy.

Gość gość
Tak jak mówiłam u nas tez brakuje 2 dziewczyn. Wczoraj gadałam z koleżanką w pracy i mówiła ze to pewnie ściema po to żeby nas na straszyć żebyśmy myślały i bały. Dzisiaj taka sytuacja idę na 14 i do 15 będę sama na stoisku wszystko w biegu i kolejka non stop pewnie będzie. także myślę że może faktycznie to ściema. Ale ta niepewność mnie wykończy. Z nikim nie pogadam mamy regionalnego ale co z tego jak mnie widzi raz na miesiąc. Zresztą on wie to co mu kierowniczka powiedzą

Gość gość
Powiem wam coś śmiesznego mamy oceny za cały miesiąc ostatnio mam same 4. piątek nigdy nie miałam chyba że pojedyncze. Ale teraz to będę miała ocene fatalna bo byłam na zwolnieniu

Gość gość
nie martw sie nie zwolnią cie . Ja pracuje w dużym markecie i u nas tez ciągle brakuje ludzi . Na lady to juz pol roku szukają . Jak ktoś przyjdzie to po 2 miesiącach idzie w długa . To nie te czasy ze jak otwierali duzy sklep to bylo x chętnych na jedno miejsce . Pracuj sobie normalnie , spokojnie i czekaj na nowa umowę. Swoja droga ja pamiętam twoje tematy ,Nie jeden raz pisałaś tu juz o swojej pracy . Zobacz jak czas leci , dałaś rade :)